"TOPLUMUN ÇIKARLARINI KORUYAN BİR YÖNETİMİZ!"
Üsküdar'ı yağmur çilesinden kurtardık!

12 Kasım 2020 Perşembe 13:20
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Meydanı ve sahilinde yaşanan su baskınlarını sona erdirecek, “Bülbüldere Yağmur Suyu Tüneli”nin son delme işlemini gerçekleştiren TBM cihazının yeryüzüne çıkarılması nedeniyle düzenlenen törende konuştu. Beş ay gibi kısa bir sürede tamamlanan delme işlemi nedeniyle İSKİ’yi kutlayan İmamoğlu, “Alt yapıdan üst yapıya ya da şehrin tüm yeşil alanlarını ve de en önemli konusu olan depremi önceleyen bir anlayışla süreci yönetmeye devam ediyoruz. Bu anlamda, İSKİ de bizim gurur duyduğumuz; önceliğini iyi planlamış, yatırımlarını ona göre yapan, kıymetli kurumlarımızın başında geliyor” dedi. Yönetim anlayışlarının temelini, katılımcılık ve şeffaflık kavramlarının oluşturduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Ne yapılmak istendiğini halkıyla paylaşan, bütçesini anlatan, bireysel ya da bir grubun ya da bir ferdin, bir ailenin çıkarı üzerinden değil; bu şehirde yaşayan bütün ailelerin çıkarlarını korumakla yükümlü olduğunu hisseden, tümüyle halka ait olan her kuruşun hesabının verilmesiyle alakalı yükümlülüğü olduğunu bilen bir yönetim anlayışıyla İBB’yi, o büyük çatıyı yönetiyoruz; yönetmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
ÜSKÜDAR / İSTANBUL
İSKİ, 4 Mayıs 2018’de, “Asya Bölgesi 5. Kısım Müteferrik Atık Su, Yağmur Suyu Kanalı ve Çavuşdere –Bülbüldere Tünel İnşaatı'na başladı." Üsküdar Meydanı ve sahilinde, küresel iklim değişikliklerinin etkilerine bağlı olarak da yaşanan ani yağmur suyu baskınlarına son vermek amacıyla başlatılan proje, 2019’un Ocak ayından itibaren durma noktasına geldi. 23 Haziran seçimleriyle birlikte, ikinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na seçilen Ekrem İmamoğlu’nun ilk talimatlarından biri, söz konusu projenin hızlandırılması oldu.
TBM GÖREVİNİ TAMAMLADI
Projenin, Üsküdar sahili ve Çavuşdere arasındaki 822 metrelik bölümünün kazı çalışmasını gerçekleştiren TBM (Tunel Boring Machine – Tünel Açma Makinesi), 21 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu’nun katılımıyla, yer üstüne çıkarılmıştı. Projenin ikinci ve son kademesi kapsamında yer alan 3 bin 200 milimetre çapında, 906 metre uzunluğundaki Bülbüldere Yağmursuyu Tüneli’nin delme işlemini gerçekleştiren TBM de görevini tamamladı. TBM’in görevini tamamlaması nedeniyle, Üsküdar Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Törende İmamoğlu’na, CHP Ankara milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile birlikte İBB üst yönetimi eşlik etti.
“İSKİ İLE GURUR DUYUYORUZ”
Törende, İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, yaklaşık 5 ayda tamamladıkları proje ve çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Mermutlu’nun ardından konuşan İmamoğlu, İstanbul’un ve İstanbullunun hakkını koruyan bir yönetim anlayışına sahip olduklarını belirtti. Önceliklerinin “iş yapmak” olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Alt yapıdan üst yapıya ya da şehrin tüm yeşil alanlarını ve de en önemli konusu olan depremi önceleyen bir anlayışla süreci yönetmeye devam ediyoruz. Bu anlamda İSKİ de bizim gurur duyduğumuz; önceliğini iyi planlamış, yatırımlarını ona göre yapan kıymetli kurumlarımızın başında geliyor. Bu anlamda İSKİ Genel Müdürü’ne, genel müdür yardımcılarına, yönetim kuruluna ve bütün çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Her birinin emeğine sağlık” dedi.
“ŞEHİRDE YAŞAYANLARIN ÇIKARLARINI KORUMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ”
Yönetim anlayışlarının temelini, katılımcılık ve şeffaflık kavramlarının oluşturduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Ne yapılmak istendiğini halkıyla paylaşan; bütçesini anlatan; bireysel ya da bir grubun ya da bir ferdin, bir ailenin çıkarı üzerinden değil, bu şehirde yaşayan bütün ailelerin çıkarlarını korumakla yükümlü olduğunu hisseden; siyasi anlamda hiçbir hükmün iradesiyle yönetilen değil, tam anlamıyla kamu hassasiyetiyle, tümüyle halka ait olan her kuruşun hesabının verilmesiyle alakalı yükümlülüğü olduğunu bilen bir yönetim anlayışıyla İBB’yi, o büyük çatıyı yönetiyoruz; yönetmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“ANLATILMAYA, ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Ana prensiplerinin, toplumun, “Evet; bu kurum, benim kurumum. Bu iş, benim işim. Bu belediye, benim belediyem” demesini sağlamak olduğunun altını çizen İmamoğlu, şunları söyledi:
“Bizim, başından beri en önemsediğimiz durum budur. İştiraklerimiz belki de hiç bu kadar duyulmamıştı. Yatırımlarımız hiç bu kadar anlatılmamıştı. Anlatılmaya, anlatmaya devam edeceğiz. Eksik bir şey varsa, gideceğiz onu tamamlayacağız. Yanlış bir şey varsa, düzelteceğiz. Bir yanlış yapılmışsa, topluma bunu anlatıp, özür dileyeceğiz. Geri çekeceğiz. Tam tersine; doğru bir biçimi varsa, ona yönleneceğiz. Kamu ahlakı dediğimiz şey, kamu yönetimindeki prensiplerin, ahlaklı bir şekilde devreye konulma biçimi, gerçekten çok, ama çok önemli. Toplum, bu ortamları gördüğünde, liyakat esaslı süreç yönetimlerini hissettiğinde, kapsayıcı bir modelle, herkesi içine katan bir anlayışla, çalışanlarıyla iş ürettiğinde, sadece tek tip ya da tek görüşe sahip insanların değil; karma bir biçimde, toplumun her bireyinin kendi kabiliyetinin, marifetinin vasıtasıyla bir işi elde ettiğini gördüğünde, gerçekten bu şehre, bu memlekete olan inancı da o ölçüde büyüyecektir.”
“ÜSKÜDAR’I YAĞMUR ÇİLESİNDEN KURTARDIK”
Üsküdar ile geçmişe dayalı manevi ve ticari bağları bulunduğunu aktaran İmamoğlu, semtin tarihi önemine dikkat çekti. “Kuzguncuk’tan Salacak’a, Üsküdar’ın her noktasında farklı kavramlarıyla buraya değer katacak işleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” diyen İmamoğlu, Salacak’tan Harem’e kadar olan hatta yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. İSKİ’nin yaptığı çalışmayla Üsküdar’ı yağmur çilesinden kurtardıklarını belirten İmamoğlu, “Bugün de gerçekten önemli olan Bülbül Deresi’nin, yağmur suyu tüneli ile ilgili TBM çıkışını hep birlikte alkışlayacağız. Yapılmak istene şey, gerçekten bu güzel kentin, güzel ilçesinin, bu tarihi bölümünün yakışan bir şekilde, hiçbir yağmurda, hiçbir ortamda insanların kullanımını engelleyici bir fiziksel sorun yaşamamasını sağlamak olacak. Eminönü’ndeki altgeçitten tutun Beşiktaş Meydanı’na, Ortaköy’den Kartal’a, Tuzla’ya, Pendik’e, Beylikdüzü’nden Esenyurt’ta insanların canını alan dereye varıncaya kadar, İstanbul’un her köşesindeyapılmamış hangi iş varsa, şu kısacık 1 yıla, hatta 7-8 aydaki yoğun çalışmalarla hayatın önceliklerini -gereksiz işlere değil- çözümekavuşturan bir kurum oldu İSKİ; tebrik ediyorum. Bu kıymetli bakış açısı bizim her kurum ve birimimizin bakış açısıdır” dedi.
“ÇALIŞMALAR 2021 BAŞINDA TAMAMLANACAK”
Çalışmaların 2021’in başında tamamlanacağı bilgisini paylaşan İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“İşlerimizi tamamladığımızda, hem Üsküdar Meydanı hem de Selmani Pak Caddesi, inşallah hiçbir zaman bir daha bu sorunları yaşamıyor olacak. Bu nokta, denizle buluşan bir su baskınına değil, yağmurda bile insanların kolaylıkla yürüyebileceği, yağmurlu havada Boğaz'ı izleyebileceği bir meydana dönüşecek. Bu çalışma sayesinde, bu kış, Üsküdarlıların rahat edecek olması, beni de İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak huzurlu bir Başkan formuna sokuyor. İstanbul'un inşallah her noktasında, yaşanabilir bir kentleşme, yaşanabilir bir yeşil alan dokusuyla, depremi önceleyen, alt yapı çalışmalarından asla taviz vermeden en güzel bir biçimde İstanbulluya bu alanı kazandıran yönetim olmayı hedefliyoruz. Bu anlamda İstanbullunun her kuruşunu en doğru bir biçimde kullanacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”
TBM ALKIŞLARLA GÖREVİNİ TAMAMLADI
Konuşmaların ardından, sahneye konulan ekrandan, TBM cihazının yeryüzüne çıkması canlı olarak izlendi. İmamoğlu, beraberindeki heyet ve çevrede bulunan vatandaşlar, TBM cihazının son delme işlemini alkışlarla karşıladı. Yaklaşık 80 milyon TL’ye mal olacağı tahmin edilen proje kapsamında, Üsküdar İlçesi’nde 6 bin 415 metre atıksu toplama hattı ile 5 bin 309 metre uzunluğunda yağmur suyu toplama hattı inşa edildi. İstanbul’un uzun yıllardır çözülemeyen Üsküdar Sahili ve Meydanı’nda yaşanan yağmur suyu taşkınlarına son verecek proje sayesinde Üsküdar İlçesi’nin Aziz Mahmut Hüdai, Ahmediye, Zeynep Kamil, Mimar Sinan, Valide-i Atik, Murat Reis, Hakimiyeti Milliye, Selmani Pak, Çavuşdere, Dr. Fahri Atabey ve Selami Ali Mahallelerinde zaman zaman yaşanan su baskınları da tarihe karışmış olacak.
Dikkat! Arı kuşunu avlayana para ve hapis cezasıTürkiye’ye yaz mevsiminde gelen göçmen kuşları arasında yer alan arı kuşları doğaya renk katarken, avlayana ise 6 ay hapis ve 50 bin lira para cezası veriliyor.15 Haziran 2026 Pazartesi 11:04GÜNDEM
Yargıtay kararını verdi: ‘Seni sevmiyorum' demek boşanma nedeniBir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, ‘Seni sevmiyorum, sevgim bitti' diyen kadını kusurlu buldu15 Haziran 2026 Pazartesi 10:50GÜNDEM
Kırmızı bültenle aranan 90 suçlu Türkiye'ye getirildiİçişleri Bakanlığı, yürütülen kapsamlı operasyonlar ve uluslararası koordinasyon çalışmaları sonucunda kırmızı bültenle aranan 42 kişi ile ulusal düzeyde aranan 48 kişinin farklı ülkelerden Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.13 Haziran 2026 Cumartesi 12:46GÜNDEM
Yurtta küçük çocuğun kabusu dakikalarca sürdüKonya'nın Bozkır ilçesinde bulunan özel bir erkek öğrenci yurdunda görev yapan bir personelin, küçük yaştaki bir öğrenciye şiddet uyguladığı iddia edildi.13 Haziran 2026 Cumartesi 11:50GÜNDEM
Kılıçdaroğlu 7 belediye başkanını ihraç mı edecek? İşte o listeMutlak butlan kararı sonrası iki başlılığın ortaya çıktığı CHP'de, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel ekipleri arasındaki savaş disiplin hamleleriyle zirveye tırmandı.12 Haziran 2026 Cuma 10:41GÜNDEM
Ünlülere uyuşturucu operasyonuna 8 tutuklamaÜnlü isimlere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturmasında 23 şüpheliden 10'u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden 8'i tutuklanırken, diğer 2'si hakkında adli kontrol tedbiri istendi.12 Haziran 2026 Cuma 10:38GÜNDEM
Silivri Belediyesi'ne "yolsuzluk" operasyonu! 17 gözaltıSilivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı.12 Haziran 2026 Cuma 10:32GÜNDEM
Teknoloji devinin sahibi Hasan Vatan da gözaltındaİstanbul'da ünlülülere yönelik uyuşturucu soruşturması kapsamında Vatan Bilgisayar'ın sahibi Hasan Vatan da gözaltına alındı.11 Haziran 2026 Perşembe 11:08GÜNDEM
MSB'den çok sert KKTC açıklamasıMilli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Kıbrıs Türklerinin güvenliğini tehdit eden hasmane tutumlara karşı en sert cevabı verme güç ve kararlılığına sahiptir" ifade11 Haziran 2026 Perşembe 11:01GÜNDEM
Çok sayıda ünlüye operasyon! Kenan Doğulu ve eşi Beren Saat de gözaltındaÜnlü isimlere yönelik yeni bir operasyon daha gerçekleştirildi. Gözaltına alınanlar arasında Kenan Doğulu ve eşi Beren Saat ile Kerimcan Durmaz, Ayşe Hatun Önal, Berdan Mardini gibi isimler bulunuyor.11 Haziran 2026 Perşembe 10:50GÜNDEM
Netflix'e mahkemeden kötü haber! Türk öğretmen davayı kazandıAnkara'da yaklaşık üç yıldır devam eden telif hakkı davasında karar çıktı. Mahkeme, Netflix'in içerik üreticisi Mustafa Güler'e 1 milyon 800 bin lira telif tazminatı ve 150 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.11 Haziran 2026 Perşembe 10:49GÜNDEM
Okullarda 'ara tatil' kalkacak mı? Bakan Tekin açıkladıÖğrenciler, veliler ve eğitim camiasının gündemindeki en önemli başlıklardan biri olan ara tatil uygulamasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den açıklama geldi...11 Haziran 2026 Perşembe 10:30GÜNDEM
Çocuklarına bu isimleri koyanlara 4 çeyrek altın verilecek!Kırşehir'de kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması amacıyla hayata geçirilen "Adımı Sen Koy Projesi" kamuoyuna tanıtıldı. Proje kapsamında yeni doğan çocuklarına "Ahi" veya "Neşet" ismini veren ailelere 4 çeyrek altın verilecek.10 Haziran 2026 Çarşamba 11:24GÜNDEM
Kişisel sebeplerle istifa etti, tazminattan olduÜç senedir çalıştığı işyerinden ‘kişisel sebeplerle’ istifa eden işçiye kötü haber Yargıtay’dan geldi.09 Haziran 2026 Salı 11:13GÜNDEM
Türkiye'de kene alarmı! Temmuz-Ağustos için kritik uyarı...Havaların ısınmasıyla birlikte kene kaynaklı hastalık riski yeniden gündeme gelirken, uzmanlardan vatandaşlara peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor.06 Haziran 2026 Cumartesi 13:00GÜNDEM
Havalimanında bir dilim baklava için istenen rakam isyan ettirdi!İstanbul Havalimanı'nda satışa sunulan bir dilim baklavanın fiyatı, bir yolcunun paylaşımıyla yeniden tartışma konusu oldu. Euro üzerinden belirlenen satış fiyatını görüntüleyen yolcunun yaptığı yorum kısa sürede ilgi gördü.03 Haziran 2026 Çarşamba 11:25GÜNDEM
Ünlü gazeteci Reha Muhtar 66 yaşında hayatını kaybettiÜnlü televizyon programcısı ve haber sunucusu Reha Muhtar tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.03 Haziran 2026 Çarşamba 10:30GÜNDEM
CHP soruşturmada flaş gelişme! İl başkanı tahliye edildi...İstanbul merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen CHP Kilis İl Başkanı Umut Mehmet Sapan, mahkeme sürecinde alınan yeni bir kararla tahliye edildi.03 Haziran 2026 Çarşamba 09:40GÜNDEM
Dev gemi 2 bin 500 yolcusu ile Marmaris'teMuğla’nın Marmaris ilçesinde kruvaziyer turizminde hareketli günler yaşamaya devam ediyor. Son bir hafta içerisinde ilçeye gelen dört kurvaziyer gemi, binlerce yabancı turisti Marmaris’e taşıdı.01 Haziran 2026 Pazartesi 12:42GÜNDEM
Marmara Denizi'nde nadir tür görüntülendi! Kritik uyarı geldiMarmara Denizi'nde yaşayan ve yuva yaparak üreyen nadir balık türlerinden olan çırçır balığı (Symphodus cinereus), Erdek Körfezi'nde görüntülendi.01 Haziran 2026 Pazartesi 12:29GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.