TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR
MSB: Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil, son bir haftada 73 terörist etkisiz hale getirildi...

15 Ağustos 2024 Perşembe 09:28
Milli Savunma Bakanlığı, son bir haftada 73 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
Terörü kaynağında yok etme stratejisinin kesintisiz ve kararlı bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil, son bir haftada 73, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar ise, 845’i Irak’ın, 880’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere bin 725 terörist etkisiz hâle getirilmiştir” ifadelerini kullandı.
Hudut hattının Cumhuriyet tarihinin en etkin tedbirleri ve çok yönlü güvenlik sistemleriyle kesintisiz bir şekilde korunduğuna vurgu yapan Tuğamiral Aktürk, “Hudutlarımızda son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 529 şahıs yakalanmıştır. Bin 383 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Yakalanan şahıslardan 11’i terör örgütü mensubudur. Böylelikle, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 8 bin 336’ya yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 69 bin 331 olmuştur” diye konuştu.
Tuğamiral Aktürk ayrıca geçen hafta Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK’lı teröristin Habur’daki Hudut Karakolu’na teslim olduğunu bildirdi.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in programına ilişkin konuşan Tuğamiral Aktürk, “Bakanımız bugün de dördüncüsü Ankara’da gerçekleşecek olan ülkemiz ile Irak arasında “Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması” toplantısına katılacaktır. Söz konusu toplantıda başta terörle mücadele ve hudut güvenliği olmak üzere iki ülke arasında ortak iş birliği alanları, askerî ilişkiler ile bölgede yaşanan son gelişmeler görüşülecektir” açıklamasında bulundu.
İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin konuşan Tuğamiral Aktürk konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Tüm dünya yaklaşık 10 aydır İsrail’in yaptığı katliamları ve bölgeyi felakete sürüklemesini izlemeye devam etmektedir. Uluslararası hukuku hiçe sayan, başına buyruk İsrail yine bir okul binasına sığınan yüzden fazla masum Filistinliyi katletmiştir. İsrail tarafından insanlığa karşı işlenen suçlara her geçen gün yenileri eklenmektedir. Uluslararası toplum, daha fazla kan dökülmeden ve masum insan ölmeden İsrail’i durdurmalı, bölgemizde istikrar ve barışı bir an evvel tesis etmelidir. Ayrıca Gazze’de kalıcı ateşkes sağlanması amacıyla ABD, Katar ve Mısır’ın arabuluculuğunda yürütülen çabaları takdir ediyor, bu çabaların en kısa zamanda başarı ile sonuçlanmasını umuyoruz. Bölgesel ve uluslararası istikrar için 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan egemen, bağımsız ve coğrafya bütünlüğüne sahip bir Filistin Devletinin kurulmasının şart olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.”
Tuğamiral Aktürk ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bugüne kadar 20 ayrı yerde meydana gelen orman yangınlarının söndürülmesine 62 helikopter ile bin 79 sorti yapılarak destek sağladığını bildirdi.
Aktürk konuşmasına şöyle devam etti:
“Yerli ve millî savunma sanayimizin yüksek teknoloji ürünleriyle donatılan Silahlı Kuvvetlerimizin imkân ve kabiliyetleri her geçen gün daha da artmaktadır. Bu kapsamda Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca; muhtelif miktarda modernize edilen M60 T tankı, Deniz Tipi Uzaktan Komutalı Ateşleme Sistemi (USAS) ve T-155 Kundağı Motorlu Fırtına II Obüs”ün muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır.”
Irak ile gerçekleştirilen “Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması” toplantısı
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları ise bugün Ankara’da gerçekleştirilen Irak ile “Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması” toplantısında nelerin görüşüleceğine dair sorulara şu yanıtı verdi:
“Cumhurbaşkanımızın Mayıs 2019'da Türkiye'yi ziyaret eden dönemin Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'yi kabullerinde, iki ülke arasındaki askeri ve güvenlik iş birliğinin ahdi temelinin güçlendirilmesi hususunda anlayış birliği oluşmuştu. Bu kapsamdaki müzakerelerin, her iki ülkenin Dışişleri Bakanları, Savunma Bakanları ile İstihbarat Başkanları tarafından yürütülmesi öngörülmüş ve bu formattaki ilk toplantı 2019 yılında yapılmıştı. Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması olarak tanımlanan iş birliği platformunun ikinci toplantısı, 19 Aralık 2023'te iki ülke Dışişleri Bakanlarının başkanlığında Ankara'da düzenlenmişti. Söz konusu toplantı sonucunda, Irak'ın terör örgütü PKK'yı yazılı bir metinde ilk defa ‘ortak tehdit’ olarak tanımlaması sağlanmıştı. Terörle mücadelede ülkelerimiz arasındaki iş birliğini kalıcı hâle getirmek için karşılıklı görüşmelerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda ülkemiz ile Irak arasında sonuncusu Bağdat’ta düzenlenen Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması toplantılarının dördüncüsü bugün Ankara’da icra edilecektir. Söz konusu toplantıda başta terörle mücadele ve hudut güvenliği olmak üzere iki ülke arasında ortak iş birliği alanları, askerî ilişkiler ile bölgede yaşanan son gelişmeler görüşülecektir.”
Muğla’da 16’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı ile Çanakkale’de Amfibi Kolordosu kurulması
Bakanlık kaynakları, Muğla/Dalaman’da 16’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı ile Çanakkale’de Amfibi Kolordusu kurulacak olmasının ne anlama geldiğiyle ilgili sorulara “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harekât ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, kuvvet yapısı planlamaları sürekli güncellenmektedir. Bu kapsamda Dalaman’da 16’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı kurulmaktadır. Dalaman Hava Meydan Komutanlığı 1985 yılından itibaren hizmete alınmış ve askerî havacılık anlamında görevini yerine getirmiştir. Gelişen havacılık sektörüne verdiği desteği artırmak ve harekât ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın Kuvvet Yapısı Planı’nda yer aldığı üzere 2024 yılında 16'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı teşkilatı Bakanlığımız tarafından onaylanmış ve yürürlüğe girmiştir. Çanakkale’de Amfibi Kolordu kurulmasına yönelik ise Deniz Kuvvetlerimizin gelişen, güçlenen kuvvet yapısına uygun olarak böyle bir karar alınmıştır. Deniz Piyade Birliklerinin üç tugaydan teşkil Kolordu seviyesinde yeniden teşkilatlandırılması ve amfibi unsurların farklı bölgelerde etkinlikle kullanılması maksadıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kuruluşunda Amfibi Kolordu Komutanlığı teşkil edilmiştir” cevabını verdi.
Sınırda insan kaçakçılığı olayına karışan emekli tuğgeneral
Bakanlık kaynakları, makam aracıyla hudutta insan kaçakçılığı olayına ilişkin tutuklu yargılanan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay ile ilgili sorular üzerine şunları söyledi:
“Bildiğiniz üzere olaya karışan Uzman Erbaşların sözleşmeleri feshedilmiş, emir astsubayının Yüksek Disiplin Kurulu Kararı ile TSK’dan ilişiği kesilmişti. Emekliliğe sevk edilen ve daha sonra tutuklanan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay, devam eden adli sürecin yanı sıra idari olarak da Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmiş olup, süreç devam etmektedir. Yüksek Disiplin Kurulu’nda görüşüldükten sonra alınacak karar kamuoyuyla paylaşılacaktır.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öğretmenin heimlich manevrası hayat kurtardıTokat’ta kalem parçası boğazına kaçan öğrenci, öğretmenlerin heimlich manevrasıyla son anda kurtarıldı.07 Nisan 2025 Pazartesi 16:57GÜNDEM
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğuna itiraz!19 Mart'taki İBB'ye yönelik operasyon sonrası tutuklanan ve o günden bu yana Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde bulunan Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğuna itiraz edildi. Tutuklanan gençlerle ilgili itirazın da iletildiği belirtildi.07 Nisan 2025 Pazartesi 16:03GÜNDEM
Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'i tebrik ettiCezaevinde tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'in yeniden genel başkan seçildiği 21. Olağanüstü Kurultay'a dair bir açıklama yaptı.07 Nisan 2025 Pazartesi 12:39GÜNDEM
"TRT'de Rasim ile Cem Yıkılış AKP dizisi çekerler"Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş gündemi değerlendirdi.07 Nisan 2025 Pazartesi 11:13GÜNDEM
Hamile kadınla yanındaki şahıs öldürüldüŞişli'de silahlı saldırı07 Nisan 2025 Pazartesi 10:56GÜNDEM
Tatil bitti trafik başladıİstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 78 oldu07 Nisan 2025 Pazartesi 09:12GÜNDEM
Ve Bahçeli 2 ay sonra mesaiye başladı! İşte ilk görüntüKalp kapakçığından ameliyat olan ve iki aydır tedavi süreci devam eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş’in anıt mezarını ziyaret ediyor.04 Nisan 2025 Cuma 14:08GÜNDEM
Boşanmanın maliyeti dudak uçuklattı! Takılar avukata gidiyorEvlenmek isteyenlerin masrafları giderek artarken, boşanmak isteyenler de benzer bir maliyetle karşı karşıya kalıyor. Çekişmeli boşanmaların minimum maliyeti dudak uçuklattı.04 Nisan 2025 Cuma 12:51GÜNDEM
Kılıçdaroğlu aday olacak mı? Beklenen açıklama geldiEski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Partimizin bu hafta sonu yapacağı olağanüstü kurultayında Genel Başkan adayı olmayacağım. Aday olmam için imza toplayan, ısrar eden ve çalışan bütün kardeşlerime teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.04 Nisan 2025 Cuma 12:46GÜNDEM
Devlet Bahçeli, Türkeş'in anma törenine katılmadı28 Ocak'tan bu yana görüntü vermeyen MHP lideri Bahçeli, Alparslan Türkeş'in mezarı başında düzenlenen anma töreni katılmadı.04 Nisan 2025 Cuma 11:46GÜNDEM
Bomba kulis! 2 isim Özel'e rakip oluyorCHP Genel Başkanı Özgür Özel, partiye yönelik kayyum atanması olasılığına karşı olağanüstü kurultay kararı aldı.Kurultayda Müslim Sarı ve Berhan Şimşek'in aday olacağı idida edildi.04 Nisan 2025 Cuma 09:50GÜNDEM
Tavuk döner 300 kişiyi hastanelik etti! 2 kişi yoğun bakımdaKocaeli'nin Körfez ilçesinde yedikleri tavuk döner sebebiyle çok sayıda kişi, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Tedavi gören 2 kişinin durumunun kritik olduğu öğrenilirken, sayı 300'ü geçti. İşletme geçici süreyle kapatıldı.03 Nisan 2025 Perşembe 15:26GÜNDEM
Kılıçdaroğlu son noktayı koydu: "Kurultayda aday değilim"Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 6 Nisan'da yapılacak olan olağanüstü kurultayında aday olmayacağını açıkladı.03 Nisan 2025 Perşembe 14:56GÜNDEM
Boykot çağrısı yapan 11 kişi gözaltındaİstanbul'da sosyal medya üzerinden boykot çağrısı yapan 16 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Aralarında oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu'nun da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.03 Nisan 2025 Perşembe 10:01GÜNDEM
AK Parti Bursa Milletvekili Varank, 2014'teki 'Boykot' tweetini güncellediAK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2014 ve 2025 dönemlerini kıyaslayarak CHP’yi hedef aldı.02 Nisan 2025 Çarşamba 15:02GÜNDEM
İşte 26 ilde yapılan seçim anketinin çarpıcı sonuçları21-28 Mart tarihleri arasında 26 ilde yapılan ankette, CHP yüzde 33.1 ile birinci, AK Parti yüzde 30.2 ile ikinci sırada yer aldı.02 Nisan 2025 Çarşamba 14:33GÜNDEM
Diploması iptal edilen İmamoğlu'na üniversiteden bir darbe dahaİstanbul Üniversitesi, İmamoğlu'nun da bulunduğu 28 kişinin diplomalarını hangi gerekçelerle iptal ettiğini açıkladı. İptal edilen diplomaların üniversite veri tabanından bayram tatilinin ardından silineceği ifade edildi.02 Nisan 2025 Çarşamba 14:17GÜNDEM
Eski CHP'li isimden Kılıçdaroğlu iddiasıCumhuriyet Halk Partisi Kurultayı, pazar günü genel başkan seçmek için olağanüstü toplanıyor.02 Nisan 2025 Çarşamba 13:30GÜNDEM
Tatilin acı bilançosu! İlk 4 günde 34 can kaybıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk 4 gününde meydana gelen trafik kazalarında 34 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.02 Nisan 2025 Çarşamba 11:32GÜNDEM
LGS başvuruları başladı! İşte tüm detaylar15 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın başvuruları açıldı. İşte LGS sınavı hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...02 Nisan 2025 Çarşamba 11:17GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış