TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR
Son bir haftada 108 terörist etkisiz hale getirildi...

09 Mayıs 2024 Perşembe 12:34
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir haftada aralarında sözde yöneticilerin de bulunduğu 108 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelenin artan bir etki ve yoğun bir baskıyla devam edeceğini belirterek, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada aralarında sözde yöneticilerin de bulunduğu 108 (67’si Irak’ın, 41’i Suriye’nin kuzeyi) teröristi etkisiz hâle getirmiştir. Böylelikle 1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 953 (443’ü Irak’ın, 510’u Suriye’nin kuzeyi) olmuştur” ifadelerini kullandı.
Tuğamiral Zeki Aktürk ayrıca, geçen hafta Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı teröristin daha Habur’daki hudut karakoluna teslim olduğunu bildirdi. Tuğamiral Aktürk, 3 Mayıs’ta Pençe operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen’e Allah’tan rahmet diledi. Hudut hattının teknolojik vasıtalarla desteklendiğini ve fiziki güvenlik tedbirleri ile korunduğunu belirten Tuğamiral Aktürk, “Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 355 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 5’i terör örgütü mensubudur. Bin 582 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle 1 Ocak’tan itibaren hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 3 bin 488’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 52 bin 442 olmuştur” açıklamasında bulundu.
Yıl içerisinde yapılan operasyonlarda 48 kilogramı son bir haftada olmak üzere 288 kilogram uyuşturucu ele geçirildiğini ifade eden Tuğamiral Aktürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ikili ilişkiler ve uluslararası misyonlar kapsamında birçok coğrafyada dünya barışına katkıda bulunmaya devam etmektedir. 2 Mayıs’ta ülkemize ziyaret gerçekleştiren Endonezya Dışişleri Bakanı’nı, 3 Mayıs’ta IKBY Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bölge Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi Siyasi Büro Üyesi’ni kabul eden sayın bakanımız, 7 Mayıs’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın Kuveyt Emiri ile gerçekleştirdiği görüşmeye refakat etmiştir. Sayın bakanımız, bugün de sayın genelkurmay başkanımızın davetlisi olarak ülkemizde bulunan Katar Genelkurmay Başkanı ile Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlarını kabul edecektir. Bakan Yardımcımız Alpaslan Kavaklıoğlu ise 6 Mayıs’ta Bakanlığımızı ziyaret eden Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) Terörle Mücadele Çalışma Grubu Üyesi milletvekilleri ile bir araya gelmiştir.”
Bölgede kalıcı barışın sağlanması için Filistin meselesinin adil bir çözüme kavuşması gerektiğine vurgu yapan Tuğamiral Aktürk, “Diğer yandan Filistin tarafınca barışa katkı sağlayacak ilk adımın atılması memnuniyet vericidir. İsrail hem bu adımı hem kendi içinde yükselen barış seslerini görmezden gelmemeli ve ateşkese taraf olmalıdır. Böylesine olumlu bir gelişmeye rağmen 35 bin Filistinlinin ölümüne sebep olan İsrail, saldırılarını artırarak Refah’a yöneltmiştir. İsrail’in saldırılarını durdurması, daha fazla masum insanın ölmemesi ve daha büyük bölgesel felaketlerin yaşanmaması adına uluslararası toplumu sorumlu davranmaya ve atılan bu adıma destek olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.
Fransa’da düzenlenecek 2024 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Ankara’daki Gazi Uyumevi’nde ağırlanan Azerbaycan Ampute Futbol Takımı ile TSK Ampute Futbol Takımı'nın dostluk maçı gerçekleştirdiğini bildiren Aktürk, “Türkiye Ampute Milli Futbol Takımımıza ve Azerbaycan Ampute Futbol Takımı’ndaki kardeşlerimize Fransa’da düzenlenecek şampiyonada bir kez daha başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Aktürk, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından muhtelif miktarda OMTAS kuleli zırhlı tanksavar aracının muayene ve kabul faaliyetinin tamamlandığını belirtti. Personel ve askeri öğrenci alım faaliyetlerinen de planlandığı şekilde devam ettiğini vurgulayan Aktürk, “2024 yılı Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri yarın sona erecektir” dedi.
Irak'ın kuzeyinde terörle mücadele
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları ise, son haftalarda Irak’ın kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısında artış olduğuna dair sorular üzerine, “Biz bu yaz Irak’ın kuzeyinde kilidin kapatılacağını söylemiştik. Bunun için de sayın bakanımızın daha önce ifade ettikleri gibi öngörülemez, alışılmadık, süratli ve sürekli operasyonlarla terörle mücadeleyi sürdüreceğimizi belirtmiştik. Şu anda mücadelemiz belirttiğimiz şekilde devam ediyor. Artık ‘sürekli operasyon’ devresindeyiz” yanıtını verdi.
Hudut güvenliği
Bakanlık kaynakları, hudut güvenliğine ilişkin sorulara, “Ülkemizin geleceğinden sığınmacılar nedeniyle endişe duyduğunu, ülkemize birçok kaçağın geldiğini iddia edenlerin kullandığı görüntülerin neredeyse tamamı insan kaçakçılarının insanları kandırmak için yeri, zamanı ve hangi ülkeden olduğu belli olmayacak şekilde çektikleri reklam görüntüleridir. Bu görüntüleri sosyal medyadan paylaşanlar ironik bir şekilde insan kaçakçılarının reklamını yapıyorlar, onları teşvik ediyorlar. Ülkemizde gördükleri her yabancının sınırdaki duvarlardan atlayarak geldiğini sanan veya kasıtlı olarak böyle bir algı oluşturmaya çalışanlar, en büyük saygısızlığı ve haksızlığı sınırlarda nöbet tutan 60 bin Mehmetçiğin emeğine yapıyorlar. Çünkü hudutlarımız hiç olmadığı kadar güvende ve hiç olmadığı kadar iyi korunuyor. Gerçekten bizim hudutlarımızda olduğu tespit edilen bir görüntü bize ulaşırsa zaten gereği büyük bir hassasiyetle yapılmaktadır. Bu vesileyle gerçekten derdi hudutlarımızın güvenliğinden emin olmak isteyen herkesi hudutlarımızda misafir etmekten büyük memnuniyet duyacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz” cevabını verdi.
Operasyon bölgelerindeki yıldırım düşme olayları
Bakanlık kaynakları, Irak'ın kuzeyinde yıldırım düşmesi sonucu bazı askerlerin şehit olmasına ilişkin sorular üzerine şunları kaydetti:
“Bizim bütün üs bölgelerimizde paratönerlerimiz mevcut. Üs bölgesine konuşlanırken ilk kurduğumuz sistemlerden biri de paratönerlerdir. Son dönemde Irak kuzeyindeki Pençe bölgesinde yıldırım düşme olayı yoğun şekilde yaşanıyor. Sadece dün üs bölgelerimize düşen yıldırım sayısı 307’dir. Tedbirler eksiksiz alınıyor, her türlü sistemlerimiz çalışıyor ama bazen doğa ile baş etmek mümkün olamayabiliyor. Tedbirlere de artırılarak devam ediliyor. Fakat bölgede yükseklikten kaynaklı, ani iklim değişikliklerinin de etkisiyle maalesef bu tür olaylar yaşanabiliyor.”
Katar Genelkurmay Başkanının ziyareti
Bakanlık kaynakları, Katar Genelkurmay Başkanı’nın bugün Ankara’ya gerçekleştireceği ziyaretin kapsamına ilişkin sorular üzerine, “Katar’daki askeri eğitim, yardım ve danışmanlık faaliyetlerimiz devam ediyor. Orada Katar Türk Müşterek Kuvvetleri Komutanlığı’na deniz ve hava unsurlarının da dahil edilmesi için çalışmalar sürüyor. Ziyareti bu kapsamda değerlendirmek lazım. Bunun yanı sıra ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konuları ile dostane ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve mevcut mekanizmaların daha etkin biçimde işletilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunulacaktır” dedi.
F-16 tedariki konusundaki son durum
Bakanlık kaynakları, ABD’den F-16 tedarikine ilişkin sorulara da, “Taslak teklif ve kabul mektupları üzerinde ilgili birimlerimiz gerekli inceleme ve değerlendirmeleri yaparak, muhataplarımıza ilettik. Süreç planlandığı şekilde devam ediyor” yanıtını verdi.
Kırmızı bültenle aranan 90 suçlu Türkiye'ye getirildiİçişleri Bakanlığı, yürütülen kapsamlı operasyonlar ve uluslararası koordinasyon çalışmaları sonucunda kırmızı bültenle aranan 42 kişi ile ulusal düzeyde aranan 48 kişinin farklı ülkelerden Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.13 Haziran 2026 Cumartesi 12:46GÜNDEM
Yurtta küçük çocuğun kabusu dakikalarca sürdüKonya'nın Bozkır ilçesinde bulunan özel bir erkek öğrenci yurdunda görev yapan bir personelin, küçük yaştaki bir öğrenciye şiddet uyguladığı iddia edildi.13 Haziran 2026 Cumartesi 11:50GÜNDEM
Kılıçdaroğlu 7 belediye başkanını ihraç mı edecek? İşte o listeMutlak butlan kararı sonrası iki başlılığın ortaya çıktığı CHP'de, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel ekipleri arasındaki savaş disiplin hamleleriyle zirveye tırmandı.12 Haziran 2026 Cuma 10:41GÜNDEM
Ünlülere uyuşturucu operasyonuna 8 tutuklamaÜnlü isimlere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturmasında 23 şüpheliden 10'u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden 8'i tutuklanırken, diğer 2'si hakkında adli kontrol tedbiri istendi.12 Haziran 2026 Cuma 10:38GÜNDEM
Silivri Belediyesi'ne "yolsuzluk" operasyonu! 17 gözaltıSilivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı.12 Haziran 2026 Cuma 10:32GÜNDEM
Teknoloji devinin sahibi Hasan Vatan da gözaltındaİstanbul'da ünlülülere yönelik uyuşturucu soruşturması kapsamında Vatan Bilgisayar'ın sahibi Hasan Vatan da gözaltına alındı.11 Haziran 2026 Perşembe 11:08GÜNDEM
MSB'den çok sert KKTC açıklamasıMilli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Kıbrıs Türklerinin güvenliğini tehdit eden hasmane tutumlara karşı en sert cevabı verme güç ve kararlılığına sahiptir" ifade11 Haziran 2026 Perşembe 11:01GÜNDEM
Çok sayıda ünlüye operasyon! Kenan Doğulu ve eşi Beren Saat de gözaltındaÜnlü isimlere yönelik yeni bir operasyon daha gerçekleştirildi. Gözaltına alınanlar arasında Kenan Doğulu ve eşi Beren Saat ile Kerimcan Durmaz, Ayşe Hatun Önal, Berdan Mardini gibi isimler bulunuyor.11 Haziran 2026 Perşembe 10:50GÜNDEM
Netflix'e mahkemeden kötü haber! Türk öğretmen davayı kazandıAnkara'da yaklaşık üç yıldır devam eden telif hakkı davasında karar çıktı. Mahkeme, Netflix'in içerik üreticisi Mustafa Güler'e 1 milyon 800 bin lira telif tazminatı ve 150 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.11 Haziran 2026 Perşembe 10:49GÜNDEM
Okullarda 'ara tatil' kalkacak mı? Bakan Tekin açıkladıÖğrenciler, veliler ve eğitim camiasının gündemindeki en önemli başlıklardan biri olan ara tatil uygulamasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den açıklama geldi...11 Haziran 2026 Perşembe 10:30GÜNDEM
Çocuklarına bu isimleri koyanlara 4 çeyrek altın verilecek!Kırşehir'de kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması amacıyla hayata geçirilen "Adımı Sen Koy Projesi" kamuoyuna tanıtıldı. Proje kapsamında yeni doğan çocuklarına "Ahi" veya "Neşet" ismini veren ailelere 4 çeyrek altın verilecek.10 Haziran 2026 Çarşamba 11:24GÜNDEM
Kişisel sebeplerle istifa etti, tazminattan olduÜç senedir çalıştığı işyerinden ‘kişisel sebeplerle’ istifa eden işçiye kötü haber Yargıtay’dan geldi.09 Haziran 2026 Salı 11:13GÜNDEM
Türkiye'de kene alarmı! Temmuz-Ağustos için kritik uyarı...Havaların ısınmasıyla birlikte kene kaynaklı hastalık riski yeniden gündeme gelirken, uzmanlardan vatandaşlara peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor.06 Haziran 2026 Cumartesi 13:00GÜNDEM
Havalimanında bir dilim baklava için istenen rakam isyan ettirdi!İstanbul Havalimanı'nda satışa sunulan bir dilim baklavanın fiyatı, bir yolcunun paylaşımıyla yeniden tartışma konusu oldu. Euro üzerinden belirlenen satış fiyatını görüntüleyen yolcunun yaptığı yorum kısa sürede ilgi gördü.03 Haziran 2026 Çarşamba 11:25GÜNDEM
Ünlü gazeteci Reha Muhtar 66 yaşında hayatını kaybettiÜnlü televizyon programcısı ve haber sunucusu Reha Muhtar tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.03 Haziran 2026 Çarşamba 10:30GÜNDEM
CHP soruşturmada flaş gelişme! İl başkanı tahliye edildi...İstanbul merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen CHP Kilis İl Başkanı Umut Mehmet Sapan, mahkeme sürecinde alınan yeni bir kararla tahliye edildi.03 Haziran 2026 Çarşamba 09:40GÜNDEM
Dev gemi 2 bin 500 yolcusu ile Marmaris'teMuğla’nın Marmaris ilçesinde kruvaziyer turizminde hareketli günler yaşamaya devam ediyor. Son bir hafta içerisinde ilçeye gelen dört kurvaziyer gemi, binlerce yabancı turisti Marmaris’e taşıdı.01 Haziran 2026 Pazartesi 12:42GÜNDEM
Marmara Denizi'nde nadir tür görüntülendi! Kritik uyarı geldiMarmara Denizi'nde yaşayan ve yuva yaparak üreyen nadir balık türlerinden olan çırçır balığı (Symphodus cinereus), Erdek Körfezi'nde görüntülendi.01 Haziran 2026 Pazartesi 12:29GÜNDEM
CHP'li bir belediyeye daha operasyon! Belediye Başkanı ile 53 kişi gözaltındaİzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan "yolsuzluk" soruşturması kapsamında Buca Belediyesi'ne operasyon düzenlendi.01 Haziran 2026 Pazartesi 11:45GÜNDEM
Taksici ABD'li yayıncının kartından 7.300 dolar çektiTravis Scott konseri için İstanbul'a gelen ABD'li Twitch yayıncısı Auger, oteline dönmek isterken taksi mağduriyeti yaşadığını öne sürdü.01 Haziran 2026 Pazartesi 11:42GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.