TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR
MSB: Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 50 terörist etkisiz hale getirilmiştir...

03 Ağustos 2023 Perşembe 12:52
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir hafta içerisinde Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil 50 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği'nde görevli Deniz Albay Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Komuta Kademesi’nin şekillendiği 2023 yılı Yüksek Askeri Şura toplantısını hatırlatarak, “2023 yılı Yüksek Askerî Şûra toplantısı bugün Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde icra edilecektir. Cumhurbaşkanımızın onayını müteakip önümüzdeki saatlerde açıklanacak Yüksek Askeri Şura kararlarının Devletimize, Milletimize ve Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edildiğini belirten Albay Aktürk, “Kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 50 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bu kapsamda, etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 1 Ocak’tan itibaren 942’ye, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 285’e ulaşmıştır” şeklinde konuştu.
Albay Aktürk ayrıca icra edilen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bu hafta içerisinde de, şu ana kadar ele geçirilenlerin en büyüklerinden biri olma özelliği taşıyan bir mühimmat deposunda 15 bin 400 adet doçka uçaksavar mühimmatı ele geçirildiğini duyurdu.
"Hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 210 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 20’si FETÖ mensubu olmak üzere 21’i teröristtir”
Hudutlarda ilave ve etkin tedbirler alındığını hatırlatan Albay Aktürk konuşmasına şöyle devam etti:
“Geçtiğimiz bir hafta içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 210 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 20’si FETÖ mensubu olmak üzere 21’i teröristtir. 3 bin 132 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. 2023 yılında ise hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 4 bin 468 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 236’sı FETÖ mensubu olmak üzere 347’si teröristtir. 131 bin 944 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Ayrıca, son bir haftada icra edilen operasyonlarda 139 kilogram uyuşturucu ve 1 adet silah ele geçirilmiştir. Yıl başından bu yana icra edilen operasyonlarda ise toplam 4 bin 631 kilogram uyuşturucu, bin 51 adet muhtelif uyuşturucu hap ve 24 adet muhtelif silah ele geçirilmiştir.”
"Son bir haftada harekat bölgelerimize terör örgütü tarafından 2 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, kahraman komandolarımızın anında müdahalesi ile 38 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"
Suriye’de istikrarın sağlanması ve Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşlerin sağlanması için çalışmaların devam ettiğini aktaran Albay Aktürk, “Operasyon bölgelerindeki güvenlik ve istikrarın sürdürülmesine yönelik gerekli tedbirler alınmakta ve teröristlerin saldırılarına misliyle karşılık verilmektedir. Nitekim son bir haftada harekât bölgelerimize terör örgütü tarafından 2 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, kahraman komandolarımızın anında müdahalesi ile 38 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. 1 Ocak’tan itibaren harekât bölgelerimize terör örgütü tarafından gerçekleştirilen taciz ve saldırı sayısı 83 olurken, etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 699’a ulaşmıştır” şeklinde konuştu.
"28 adet İkinci Dünya Savaşı’ndan kaldığı değerlendirilen top mermisi tespit edilmiştir"
İstanbul’un Şile ilçesinde açığa çıkan top mermileri ile ilgili açıklamalarda bulunan Albay Aktürk, “29 Temmuz’da Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Şile Sofular Halk plajı açığında mühimmat olabileceği değerlendirilen şüpheli cisim bulunduğu rapor edilmiş, bölgeye sevk edilen Sualtı Savunma (SAS) komandolarımız tarafından çevre emniyeti alınarak incelemelere başlanmıştır. Bölgede 4 bin 200 metrekarelik deniz alanında sualtı arama faaliyeti icra edilmiş ve toplam 28 adet İkinci Dünya Savaşı’ndan kaldığı değerlendirilen top mermisi tespit edilmiştir. Söz konusu mühimmatın 11 tanesi SAS Grup Komutanlığına getirilmiş, 17 tanesi dün kontrollü olarak yerinde imha edilmiştir” açıklamasında bulundu.
Aktürk konuşmasına şöyle devam etti:
“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Bakanlığımız ev sahipliğinde, TSK Güçlendirme Vakfı koordinesinde ve Savunma Sanayi Başkanlığının destekleri ile İstanbul’da IDEF-2023 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı başarıyla tamamlanmıştır. Bu kapsamda; 54 ülkeden 1.461 katılımcı firma; 107 ülkeden 100 bine yakın profesyonel ziyaretçi ile 81 ülke ve 3 uluslararası kuruluştan 185 heyete mensup 732 heyet üyesinin katılım sağladığı fuarda, ülkemizin ve savunma sanayimizin ulaşmış olduğu imkân ve kabiliyetler tüm dünyaya tanıtılmış, Bakanımız tarafından fuara katılım sağlayan kardeş, dost ve müttefik ülkelerden çoğunluğu Savunma Bakanı olmak üzere 22 misafir Bakan ile ikili görüşme gerçekleştirilmiş, bazı anlaşmalar imzalanmış ve savunma sanayi başta olmak üzere ikili ve çok boyutlu askerî eğitim ve iş birliği imkânları konusunda görüş alışverişinde bulunulmuştur.
Fuar kapsamında özellikle; yeni hava savunma sistemleri, bomba atar dron konseptleri, uçaktan atılabilir mayın sistemi, kamikaze İnsansız Deniz Aracı (İDA) konsepti ve İnsansız Kara Aracı (İKA) sistemleri gibi yeni teknolojiler sergilenmiştir.
Ayrıca, Bakanlığımıza bağlı Askerî Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi (ASFAT A.Ş) ana yükleniciliğinde yürütülen Pakistan Milgem Projesi'nin 4’üncü ve son gemisinin (PNS TARIQ) Denize İniş Töreni dün Pakistan/Karaçi’de icra edilmiştir. Yine, Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi (MKE A.Ş) öz kaynakları ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinin (MAM) iş birliğiyle yürütülen HİLAL Projesi ile yurt dışından tedarik edilen C-4 patlayıcısının üretim yeteneği Şirketimize kazandırılmıştır. Bu sayede uluslararası askerî standartlara uygun, yerli ve millî C-4 üretimi Roket ve Patlayıcı Fabrikasında gerçekleştirilecektir. Üstün nitelikli personeli ve sahip olduğu yüksek teknoloji ürünü silah sistemleri ile Silahlı Kuvvetlerimiz; nitelik ve nicelik olarak her geçen gün daha da güçlenmekte ve caydırıcılığını artırmaktadır”
"Helikopter ve uçaklarımız tarafından şimdiye kadar 823 sorti yapılarak yangınlara müdahale edilmiştir"
Son dönemde meydana gelen orman yangınlarını söndürme çalışmalarına bugüne kadar Silahlı Kuvvetlerine ait 4 uçak ve 49 helikopter ile katkı sağlandığını aktaran Albay Aktürk, “Helikopter ve uçaklarımız tarafından şimdiye kadar 823 sorti yapılarak yangınlara müdahale edilmiştir. Gelen anlık taleplere istinaden görevlendirmeler devam etmektedir” açıklamasında bulundu.
Albay Aktürk ayrıca MSB’nin FETÖ ile mücadelenin büyük bir titizlikle ve tavizsiz şekilde sürdürüldüğünü hatırlattı.
Personel ve askerî öğrenci alım/temin faaliyetlerimiz planlandığı şekilde devam ettiğine dikkati çeken Albay Aktürk, “Kara Harp Okulu yerleşkesinde icra edilen 2023 yılı Millî Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okullarına askerî öğrenci temin faaliyetleri yarın itibarıyla sona erecektir. Bu süreçte gösterilen yoğun ilgiden dolayı öğrenci adaylarımıza ve velilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Numara değiştirmededen Askercell dönemi başlıyor
Askerlik hizmeti süresince kullanılabilen ‘Askercell’ ile ilgili açıklamalarda bulunan Albay Aktürk, “Erbaş ve Erlerimizin kullanımına sunulan ‘Askercell’ uygulaması kapsamında; askerlik hizmeti öncesinde kullanılan hatların herhangi bir ücret ödemeden kısıtlı hatta çevrilmesi, terhisi müteakip ise yine eski hattın özelliklerine döndürülmesi konusunda düzenleme gerçekleştirilmiştir. Böylelikle askerlerimiz, sivilde kullandıkları hatlarını askerlik hizmeti süresince kullanma imkanına kavuşmuştur” ifadelerini kullandı.
Dikkat! Arı kuşunu avlayana para ve hapis cezasıTürkiye’ye yaz mevsiminde gelen göçmen kuşları arasında yer alan arı kuşları doğaya renk katarken, avlayana ise 6 ay hapis ve 50 bin lira para cezası veriliyor.15 Haziran 2026 Pazartesi 11:04GÜNDEM
Yargıtay kararını verdi: ‘Seni sevmiyorum' demek boşanma nedeniBir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, ‘Seni sevmiyorum, sevgim bitti' diyen kadını kusurlu buldu15 Haziran 2026 Pazartesi 10:50GÜNDEM
Kırmızı bültenle aranan 90 suçlu Türkiye'ye getirildiİçişleri Bakanlığı, yürütülen kapsamlı operasyonlar ve uluslararası koordinasyon çalışmaları sonucunda kırmızı bültenle aranan 42 kişi ile ulusal düzeyde aranan 48 kişinin farklı ülkelerden Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.13 Haziran 2026 Cumartesi 12:46GÜNDEM
Yurtta küçük çocuğun kabusu dakikalarca sürdüKonya'nın Bozkır ilçesinde bulunan özel bir erkek öğrenci yurdunda görev yapan bir personelin, küçük yaştaki bir öğrenciye şiddet uyguladığı iddia edildi.13 Haziran 2026 Cumartesi 11:50GÜNDEM
Kılıçdaroğlu 7 belediye başkanını ihraç mı edecek? İşte o listeMutlak butlan kararı sonrası iki başlılığın ortaya çıktığı CHP'de, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel ekipleri arasındaki savaş disiplin hamleleriyle zirveye tırmandı.12 Haziran 2026 Cuma 10:41GÜNDEM
Ünlülere uyuşturucu operasyonuna 8 tutuklamaÜnlü isimlere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturmasında 23 şüpheliden 10'u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden 8'i tutuklanırken, diğer 2'si hakkında adli kontrol tedbiri istendi.12 Haziran 2026 Cuma 10:38GÜNDEM
Silivri Belediyesi'ne "yolsuzluk" operasyonu! 17 gözaltıSilivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı.12 Haziran 2026 Cuma 10:32GÜNDEM
Teknoloji devinin sahibi Hasan Vatan da gözaltındaİstanbul'da ünlülülere yönelik uyuşturucu soruşturması kapsamında Vatan Bilgisayar'ın sahibi Hasan Vatan da gözaltına alındı.11 Haziran 2026 Perşembe 11:08GÜNDEM
MSB'den çok sert KKTC açıklamasıMilli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Kıbrıs Türklerinin güvenliğini tehdit eden hasmane tutumlara karşı en sert cevabı verme güç ve kararlılığına sahiptir" ifade11 Haziran 2026 Perşembe 11:01GÜNDEM
Çok sayıda ünlüye operasyon! Kenan Doğulu ve eşi Beren Saat de gözaltındaÜnlü isimlere yönelik yeni bir operasyon daha gerçekleştirildi. Gözaltına alınanlar arasında Kenan Doğulu ve eşi Beren Saat ile Kerimcan Durmaz, Ayşe Hatun Önal, Berdan Mardini gibi isimler bulunuyor.11 Haziran 2026 Perşembe 10:50GÜNDEM
Netflix'e mahkemeden kötü haber! Türk öğretmen davayı kazandıAnkara'da yaklaşık üç yıldır devam eden telif hakkı davasında karar çıktı. Mahkeme, Netflix'in içerik üreticisi Mustafa Güler'e 1 milyon 800 bin lira telif tazminatı ve 150 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.11 Haziran 2026 Perşembe 10:49GÜNDEM
Okullarda 'ara tatil' kalkacak mı? Bakan Tekin açıkladıÖğrenciler, veliler ve eğitim camiasının gündemindeki en önemli başlıklardan biri olan ara tatil uygulamasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den açıklama geldi...11 Haziran 2026 Perşembe 10:30GÜNDEM
Çocuklarına bu isimleri koyanlara 4 çeyrek altın verilecek!Kırşehir'de kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması amacıyla hayata geçirilen "Adımı Sen Koy Projesi" kamuoyuna tanıtıldı. Proje kapsamında yeni doğan çocuklarına "Ahi" veya "Neşet" ismini veren ailelere 4 çeyrek altın verilecek.10 Haziran 2026 Çarşamba 11:24GÜNDEM
Kişisel sebeplerle istifa etti, tazminattan olduÜç senedir çalıştığı işyerinden ‘kişisel sebeplerle’ istifa eden işçiye kötü haber Yargıtay’dan geldi.09 Haziran 2026 Salı 11:13GÜNDEM
Türkiye'de kene alarmı! Temmuz-Ağustos için kritik uyarı...Havaların ısınmasıyla birlikte kene kaynaklı hastalık riski yeniden gündeme gelirken, uzmanlardan vatandaşlara peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor.06 Haziran 2026 Cumartesi 13:00GÜNDEM
Havalimanında bir dilim baklava için istenen rakam isyan ettirdi!İstanbul Havalimanı'nda satışa sunulan bir dilim baklavanın fiyatı, bir yolcunun paylaşımıyla yeniden tartışma konusu oldu. Euro üzerinden belirlenen satış fiyatını görüntüleyen yolcunun yaptığı yorum kısa sürede ilgi gördü.03 Haziran 2026 Çarşamba 11:25GÜNDEM
Ünlü gazeteci Reha Muhtar 66 yaşında hayatını kaybettiÜnlü televizyon programcısı ve haber sunucusu Reha Muhtar tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.03 Haziran 2026 Çarşamba 10:30GÜNDEM
CHP soruşturmada flaş gelişme! İl başkanı tahliye edildi...İstanbul merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen CHP Kilis İl Başkanı Umut Mehmet Sapan, mahkeme sürecinde alınan yeni bir kararla tahliye edildi.03 Haziran 2026 Çarşamba 09:40GÜNDEM
Dev gemi 2 bin 500 yolcusu ile Marmaris'teMuğla’nın Marmaris ilçesinde kruvaziyer turizminde hareketli günler yaşamaya devam ediyor. Son bir hafta içerisinde ilçeye gelen dört kurvaziyer gemi, binlerce yabancı turisti Marmaris’e taşıdı.01 Haziran 2026 Pazartesi 12:42GÜNDEM
Marmara Denizi'nde nadir tür görüntülendi! Kritik uyarı geldiMarmara Denizi'nde yaşayan ve yuva yaparak üreyen nadir balık türlerinden olan çırçır balığı (Symphodus cinereus), Erdek Körfezi'nde görüntülendi.01 Haziran 2026 Pazartesi 12:29GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.