06 Kasım 2024
  • Bursa10°C
  • İstanbul10°C
  • Ankara2°C

TATİLLERİ ZEHİR OLDU

Halit Ergenç’in Çeşme tatili zehir oldu. Geçtiğimiz gün zehirli balığa basan kardeşini acil servise götüren Ergenç, 24 saat sonra aynı sebeple eşi Bergüzar Korel’i acile taşıdı.

Tatilleri zehir oldu

Acil serviste iki gün

Bu yaz Halit Ergenç-Bergüzar Korel çiftinin üzerine “trakonya” kabusu çöktü. Ergenç, bu zehirli balık yüzünden iki gününü acil servis kapısında geçirdi. Geçtiğimiz gün trakonyaya basan kardeşini acılar içinde Çeşme Devlet Hastanesi’ne götüren oyuncu, önceki gün de eşi Bergüzar Korel’i aynı sebeple acile yetiştirdi.


İlk müdahale plajda

Alaçatı’daki Zio Beach’te, sığ yerde yürürken ayağına trakonya balığının zehirli iğnelerinin batması üzerine acı içinde sahile çıkan Korel’e ilk müdahale plajda yapıldı.



Halit Ergenç, bu müdahalenin ardından onu otomobile bindirip hastane yolunu tuttu. Yaklaşık 10 dakika içeride kalan çift, çıkışta habercileri görünce şaşkınlıkla “Sizin nereden haberiniz oldu?” diye sordu.

Bergüzar Korel, çektiği acı yüzünden terliğini de çıkarmak zorunda kaldı ve hastanede eşi Halit Ergenç’e tutunarak çıplak ayakla yürüdü.



Trakonya, Ege ve Marmara’da da nadiren rastlanan zehirli, dikenli bir balık türü.



TRAKONYA BALIĞI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
Tropik denizlerle kıyaslandığında az da olsa, ülkemiz denizlerinde de çeşitli zehirli balık türleri bulunmaktadır. Üç farklı türüyle Trakonya balığı bu zehirli balık türleri arasında en zehirli olan ve en çok dikkat edilmesi gereken türlerden birisidir. Yakalanması, denizdeyken temas edilmesi ve hatta ölmüş balığa temas edilmesi durumunda, balığın sırt yüzgeçlerinin ön kısmında bulunan ve etkin zehir içeren dikenlere karşı dikkatli olunması gerekir. Zehirli dikenlerin batması durumunda yaralanan bölge şiddetli bir ağrı ile birlikte hızla şişer ve kızarmaya başlar. Bu tür yaralanma sonuçları bulantı, kusma hatta kalbin durmasına bağlı olarak ölüme yol açabilir. Bu durumlarda ilk olarak en yakındaki sağlık merkezine gidilmelidir.Doktor kontorlünün ardından Trakonya sokmalarının acısını hafifletmek için evde uygulanacak bazı tedavi yöntemleri de vardır. Bunlar; Etkilenen bölgeyi otuz ila doksan dakika boyunca, tahammül edebileceğiniz sıcaklıktaki su içinde bekletin. Ağrı kontrolü için işlemi gerektiği kadar tekrarlayın. Yara üzerinde diken kalmış ise, bir cımbız yardımı ile çıkartın. Dikenlerin tamamı çıkarılmış olsa bile belirtiler ortadan kalkmayabilir. Yara bölgesini su ve sabun ile ovarak yıkadıktan sonra, bol temiz su kullanarak yoğun bir şekilde durulayın. Yaranın üzerini bant ile örtmeyin. Kaşıntıyı kontrol altına alabilmek için günde iki ila üç kere hidrokortizon içerikli kremler uygulanabilir. Eğer yara bölgesinde iltihap belirtisi gözlemlenirse krem kullanımını derhal durdurun. İrin, kızarıklık veya yanma gibi iltihap belirtilerinin ortaya çıkması durumunda, günde üç kez duruma yönelik merhem uygulayın.


Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Magazin