19 Mayıs 2024
  • Bursa19°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara11°C

TAM 3 BUÇUK MİLYON KİŞİ GİRDİ

Türkiye'den KPSS manzaraları

Tam 3 buçuk milyon kişi girdi

20 Kasım 2016 Pazar 13:28

Kamu kurumlarında işe girmek isteyen lise mezunu adaylar, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) ter döktü. Aileler de dışarıda çocuklarının başarısı için dua etti. Sınav yerini karıştıranlar geç kalınca okula koşarak geldi.
 
Ortaöğretim KPSS 2016 sabah saat 10.00’da başladı. Adayları görevliler saat 09.30’dan itibaren sınav salonlarına aldı. Günler öncesinden sınavın saat 10.00’da başlayacağı bilinmesine rağmen birçok aday sınava geç kaldı. Saat 10.00’dan sonra gelen kadın ve erkek adaylar okula koşarak geldi. Görevliler sınavın saat 10.00’da başlamasına rağmen 15 dakika sonra gelen adayları sınav salonlarına aldı. Bu sırada koşarak gelen adayların kimi trafik çok yoğun olduğu için kimi ise il dışından geldiği için geç kaldığını söyledi.
 
Koşmaktan nefes nefese kalan adaylar görevliler tarafından salonlara alındı. Geç kalan bir adayın annesi ise bir süre sonra görevlilerin yanına gelerek, “Kızım geç kaldı sınava alındı mı” diye sordu. Görevlilerin “Alındı” demesi üzerine teşekkür ederek okul bahçesinden ayrıldı. Zorlu sınav saat 12:00’da sona erdi.
Kimi adaylar sorular için ‘kolaydı’ derken kimisi ise ‘zorlandım’ yorumunda bulundu.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem