14 Ağustos 2025
  • Bursa25°C
  • İstanbul24°C
  • Ankara23°C

SUUDİ ARABİSTAN'DAN SİVİL YARDIM İÇİN YEMEN'E 5 GÜNLÜK ATEŞKES ÇAĞRISI

RİYAD - Suudi Arabistan Dış İşleri Bakanı Adel el-Jubeir, haftalar süren hava saldırıları ve çatışmalardan sonra ihtiyaç sahibi sivillere yardımı kolaylaştırmak için Yemen'e 5 günlük ateşkes ça

Suudi Arabistan'dan sivil yardım için Yemen'e 5 günlük ateşkes çağrısı

RİYAD - Suudi Arabistan Dış İşleri Bakanı Adel el-Jubeir, haftalar süren hava saldırıları ve çatışmalardan sonra ihtiyaç sahibi sivillere yardımı kolaylaştırmak için Yemen'e 5 günlük ateşkes çağrısı yaptı. Dışişleri Bakanı, yapılacak ateşkesin Husi militanların ve müttefiklerinin silah bırakmasına bağlı olduğunu bildirildi.

Dışişleri Bakanı el-Jubeir, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yaptığı basın toplantısında, düşünülen ateşkes kapsamında Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırılarının 5 günlüğüne durdurulduğu açıkladı. El-Jubeir, ateşkesin İran'ın desteklediği Husi militanlarının Yemen'deki saldırılarını durduracağını umduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ise kararı memnuniyetle karşıladığını aktardı. Kerry ayrıca, Suudi Arabistan ve ABD'nin Yemen'e bir kara harekatı düşünmediğini ifade etti.

Öte yandan, birçok yardım kurumu Yemen'de milyonlarca kişinin gıda, ilaç ve yakıta ihtiyacı olduğunu belirtiyor. CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya

Yükleniyor...