19 Nisan 2024
  • Bursa15°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara12°C

SÜT BANYOSU YAPAN İŞÇİ KONUŞTU

Süt banyosu yapan işçi canlı yayında açıklama yaptı...

Süt banyosu yapan işçi konuştu

22 Mayıs 2023 Pazartesi 15:00

Süt toplama haznesinin içinde görüntüleri sosyal medyada paylaşıldıktan sonra cezaevine girip 6 gün sonra serbest bırakılan işçi, iftiraya uğradığını o hareketleri kendi isteğiyle yapmadığını söyledi.   

Türkiye, günlerce o işçiyi konuşmuştu. Konya'nın Meram ilçesinde süt toplama merkezinde bulunan kazanda süt banyosu yaptığı suçlamasıyla 6 gün cezaevinde kalan Emre Sayar, Kanal D ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan, sunuculuğunu Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı Neler oluyor Hayatta programına telefonla bağlandı. Sayar, sosyal medya aracılığıyla kendisine hakaret ettiğini tespit ettiği 70 kişiye dava açtığını söyleyerek iftiraya uğradığını öne sürdü. 

“Kendi isteğimle yapmadım” 

Emre Sayar şöyle konuştu: “Yaptığım doğru bir şey değil. Ama girdiğim o kazan süt kazanı değil. Burada yanlış bir algı oluşturuldu. Onayı var, kanıtı var. Girdiğim o teknenin içine kesinlikle süt konulmuyor. O bizim dezenfektan teknemiz. Orada duş alınması doğru demiyorum. Yanlış yaptım bir şekilde. İşyerinde almış olduğum sorumluluk gereği bir bedel ödedim. Ben kendi isteğimle o kazana girmedim. Benim üzerimdeki müdürüm beni buna zorunlu tuttu. Çünkü ben işimde dalgınlığım sonucu bir hata yapmıştım, 5 tona yakın süt ziyan olmuştu; benden sorumlu müdürüm de bana bu cezayı verdi. Şahitlerim de var. ‘Bana dedi ki sana ceza olarak böyle bir şey veriyorum, çünkü işyerine borçlanıyorsun; senden bunu tahsil etmemem için bunu yap.’ benim de maddi durumum iyi olmadığı için kabul ettim. Olaydan sona uzunca bir süre iş bulamadım. Karakolda ifademi, adliyede ifademi hep o müdürüm söyletti. ‘Cezaevine girdiğimde de bana ‘Ben sana bakarım’ dedi. Ama sonrasında bir daha ona hiç ulaşamadım. Bu olayda tek yanan ben oldum. Hiç kimseye bir şey olmadı, ne patrona ne işyerine. Olan sadece bana oldu. Evliyim çoluğum çocuğum var. İşyerinde çalışma arkadaşlarımızla kullandığınız WhatsApp grubuna bu görüntü atıldı. Ardından patronumuz ‘bu ne rezillik’ dedi. Arkadaş da sosyal medyaya atmış. Patronun tepkisi üzerine hemen silmiş. Ama silmeden önce oradan biri almış. Bu video 15 gün sonra haberlere düştü ve ben cezaevine düştüm. Sosyal medyada bana hareket edenlere dava açtım çünkü kimsenin bana olayı bilmeden küfür etmeye hakkı yok.” 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Magazin