28 Nisan 2024
  • Bursa13°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C

SON DAKİKA... AKAR’DAN AÇIKLAMA!

Son dakika...Milli Savunma Bakanı Akar’dan flaş açıklama

Son dakika... Akar’dan açıklama!

28 Şubat 2020 Cuma 12:16

Suriye'de rejim güçleri tarafından düzenlenen hain hava saldırısında 33 askerin şehit olmasının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan ilk açıklama geldi. Akar, "Birliklerimizin bulunduğu yerler önceden Rusya Federasyonu’nun sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen bu saldırı gerçekleştirilmiş, ilk atışa müteakip bir kez daha uyarı yapılmasına rağmen maalesef saldırı devam etmiştir" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki ‘Güvenlik Zirvesi'nin ardından Suriye sınırına hareket etti.

Hulusi Akar ile birlikte Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz da sınır hattına gitti.

Akar, “Hain saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarımızla 200’ü aşkın rejim hedefi ağır ateş altına alındı” dedi.

Akar, şunları söyledi:

*Bu saldırı sırasında birliklerimizin etrafında hiçbir silahlı grubun da bulunmadığını belirtmek isterim.

*Birliklerimizin bulunduğu yerler önceden Rusya Federasyonu'nun sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen bu saldırı gerçekleştirilmiş, ilk atışa müteakip bir kez daha uyarı yapılmasına rağmen maalesef saldırı devam etmiştir.

*Bu hava saldırıları sırasında ambulanslar dahi vurulmuştur.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem