24 Aralık 2025
  • Bursa14°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

SOMA TERMİK SANTRALİ'NİN KONYA ŞEKER'E SATIŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

MANİSA - Manisa'nın Soma ilçesinde özelleştirme kapsamına giren Soma B Termik Santrali Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (SEAŞ) ile ihaleyi alan Konya Şeker arasında 22 Haziran tarihinde imz

Soma Termik Santrali'nin Konya Şeker'e satış sözleşmesi imzalandı

MANİSA - Manisa'nın Soma ilçesinde özelleştirme kapsamına giren Soma B Termik Santrali Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (SEAŞ) ile ihaleyi alan Konya Şeker arasında 22 Haziran tarihinde imzaların atıldığı belirtildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İhalede en yüksek teklifi veren (685.500.000- ABD Doları) Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından ihale şartnamesi çerçevesinde kurulan Soma Termik Santral Elektrik Üretim A.Ş. arasında 22/06/2015 tarihinde anlaşma imzalanmıştır." denildi.

Soma'da geçen yıl 13 Mayıs 2014'te yaşanan maden faciası sonrasında, termik santralin özelleşmeye çıkması ilçede tepkilere yol açmıştı. Konuya ilişkin olarak siyasetçiler ile bölgenin mevcut milletvekilleri, santral ihalesinin ertelenmesini istemişti.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, santralin özelleşmesi ile ilgili olarak "AK Parti gider ayak, Soma'ya bir darbe daha vurdu." yorumunda bulundu. CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem