17 Mayıs 2024
  • Bursa15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

'SIZMADILAR, YERLEŞTİRİLDİLER!'

Kılıçdaroğlu: Devlete sızmadılar, planlı bir şekilde yerleştirildiler

'Sızmadılar, yerleştirildiler!'

05 Ağustos 2016 Cuma 10:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Cemaatin devlete sızmadığını, planlı bir şekilde yerleştirildiğini” söyledi.
 
İzmir’de CHP’nin öncülüğünde Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen “Cumhuriyet ve Demokrasi” mitingi yüz binlerin katılımıyla gerçekleşti. Emek ve demokrasi güçlerinin de destek verdiği mitingte İzmirliler, parti bayraklarını bir kenara koyarak Türk bayraklarıyla yer aldı. Mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, Taksim manifestosunu Gündoğdu’da da okuyarak İzmirlilerin oylarına sundu. İzmirliler de oybirliğiyle manifestoyu onaylayarak, hep birlikte “ne darbe ne dikta” dedi.
 
Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin laik, demokratik cumhuriyete, parlamenter sisteme yapıldığını kaydetti. Partisinin milletvekillerinin girişim gecesi parlamentoyu terk etmediğine dikkat çekerek “Çünkü bu Meclis gazi Meclis’tir. Mustafa Kemal’in meclisidir. Kimse unutmasın, TBMM’nin temeli salonlarda atılmamıştır, cephelerde atılmıştır” diye konuştu.
 
Atatürk’ün “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir” sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, “En büyük özelliğiyle bugün karşımızdadır Cumhuriyet. Biz birilerinin kölesi değiliz, kulu değiliz. Türkiye Cumhuriyeti’nin özgür bireyleriyiz. Hiç kimse unutmasın, bugün hükümet olanlar da unutmasınlar, o makamlarda oturuyorlarsa, onları o makama getirenler Mustafa Kemal’in cumhuriyetidir” dedi.
 
‘Sızmadılar yerleştirildiler’
 
Darbe girişiminde basın özgürlüğünün ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını belirten Kılıçdaroğlu, “Gece insanlar demokrasiyi savundularsa özgür medya sayesinde oldu. Ne yapıyorlardı, medyaya baskı yapıyorlardı, gazetecileri hapse atıyorlardı. Ben de 6 yıl sonra benim vergilerimle çalışan TRT’ye konuk oldum. Bu FETÖ terör örgütü var ya, efendim bunlar devlete sızmışlar deniyor. Devlete sızmadılar, adım adım planlı bir şekilde devlete yerleştirildiler. Nasıl oluyor da bunlar Yargıtay’a, Danıştay’a polise, askere yerleşti?” dedi. OHAL’e ilişkin de “Kimse OHAL’i kişisel emelleri için kullanmasın” diye konuştu. KHK’lerle devletin inşa edilemeyeceğini vurgulayarak “Devletin inşa yeri TBMM’dir” dedi.
 
 
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem