SİNAN OĞAN’DAN ERDOĞAN’A ÇAĞRI
Adamlarına sahip çık...

01 Mayıs 2023 Pazartesi 14:10
Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Denizli’de yaptığı basın toplantısında “Türkiye’yi germeye çalışacaklarını buradan ifade etmek isterim. Sayın Erdoğan’a şunu hatırlatmak isterim; adamlarına sahip çıksın. Adamlarını gemlesin, adamlarının biri İçişleri Bakanı… Siz bir hazırlık içinde misiniz? Kaybedeceğinizi anlayınca çamura mı yatacaksınız” dedi.
Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Denizli'de seçim çalışması gerçekleştirdi. Bayramyeri'nde esnafla buluşan Oğan, sabah kahvaltısında basın mensupları ile buluştu, sorularını yanıtladı.
“TÜRKİYE'Yİ GERMEYE ÇALIŞACAKLAR”
Seçimlerin son haftasına girilirken yarışın daha da kızışacağını söyleyen Oğan, şunları dile getirdi:
“Türkiye'yi germeye çalışacaklarını buradan ifade etmek ve uyarmak isterim. Hatırlarsanız ben cumhurbaşkanı adaylarından randevu talep etmiştim. Seçim güvenliği gündemli bu randevu talebimize Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın İnce olumlu cevap vermişti ve kendileri ile görüşmüştük.
Benim bir gizli gündemim vardı. Bu gizli gündemimle cumhurbaşkanı adaylarıyla görüşürken şunu hedeflemiştim; hem seçim güvenliğini konuşalım hem de Türk Milletine cumhurbaşkanı adaylarının cenge gitmediğini, kavgaya gitmediğini, savaşa gitmediğini, cumhurbaşkanı adaylarının konuşabileceklerini gösterelim istedim.
Sayın İnce ve Kılıçdaroğlu ile görüşmemiz toplumun bütün katmanlarında müspet etki yarattı. Maalesef ki Sayın Erdoğan'dan bu güne kadar randevumuza olumlu veya olumsuz herhangi bir geri dönüş almadım.
Buradan çağrıda bulunuyorum; Sayın Erdoğan, cumhurbaşkanı adaylarının görüşebileceğini, konuşabileceğini toplumun seçime gittiğini savaşa gitmediğini, sonuçta dört cumhurbaşkanı adayından birisinin seçimi kazanacağını ama kim kazanırsa kazansın diğer üç adayın bu toplumun içinde büyük bir desteğe sahip olacağını, o sebeple de bizlerin konuşmamız gerektiğini, toplumu germememiz gerektiğini bilmenizi isterim.”
“ADAMLARINA SAHİP ÇIKSIN”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun '14 Mayıs siyasi darbe girişimidir' sözünü de değerlendiren Oğan, “Sayın Erdoğan'a şunu da hatırlatmak isterim; adamlarına sahip çıksın” diye konuştu. Oğan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Adamlarını gemlesin. Adamlarının biri İçişleri Bakanı… 14 Mayıs'a darbe olarak nitelendirdi. Hem darbe olarak nitelendirdi hem de kendisi milletvekili adayı. Buradan Süleyman Soylu'ya sesleniyorum ve diyorum ki; madem 14 Mayıs bir darbe girişimidir, sen niye milletvekili adayısın? Adamsan çekil. Madem bu bir darbe girişimi sen bu darbe girişiminin niye bir parçasısın. Buradan YSK'ya ve onun başkanına çağrıda bulunuyorum; 14 Mayıs millet iradesinin sandığa yansıyacağı ve sizin de kontrolünüzde giden bu seçime darbe diyen Süleyman Soylu'ya niye tek kelime etmiyorsunuz?”
“ARTIK İÇİŞLERİ BAKANI DEĞİLDİR”
Konuşmasını sürdüren Sinan Oğan, “Bu ülkenin içişleri bakanı artık içişleri bakanı değildir. Seçime darbe diyen birisinden içişleri bakanı olmaz. Derhal görevden alınmalıdır. Biz artık Süleyman Soylu'yu içişleri bakanı olarak kabul etmiyoruz. Bu ülkede şu an içişleri bakanı koltuğu boştur. 14 Mayıs'a sağ salim gitmemizden sorumlu kişi 14 Mayıs'ı darbe olarak nitelendirdi. Peki o zaman Sayın Erdoğan niye aday? Madem 14 Mayıs bir darbe girişimi Cumhurbaşkanı Erdoğan niye aday arkadaşlar” dedi.
“SİZDE UTANACAK YÜZ YOK MU”
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamalarına da tepki gösteren Oğan şunları söyledi:
“Öteki de çıkmış diyor ki, Adalet Bakanı… Yani bu ülkenin düştüğü duruma bakar mısınız? İçişleri Bakanı 14 Mayıs'ı darbe olarak nitelendiriyor, adaleti sağlamakla görevli Adalet Bakanı ‘Birileri kazanırsa şampanya patlatacak, birileri bilmem ne yapacak' diyor… Binali Yıldırım başka bir telden çalıyor.
Ya arkadaşlar bu ülkeyi kamplaştırmaktan, kutuplaştırmaktan yorulmadınız mı? Bu ülkeyi raydan çıkarmaktan yorulmadınız mı? Sizde hiç utanacak yüz yok mu? Artık yeter Türk Milletini böldüğünüz, parçaladığınız, kutuplaştırdığınız yeter. Ama az kaldı, biz yeniden bu devleti rayına oturtacağız. Hiç kimsenin bu ülkede ötekileştirilmesine, dışlanmasına müsaade etmeyeceğiz.
Bu ülkenin içişleri bakanları, adalet bakanları adam gibi bakanlık yapacaklar. Maalesef ki içişleri bakanları, adalet bakanları bakanlık yapmıyor. Terbiyem el vermiyor ne yaptıklarını söylemeye… Bu ülkede adaleti, Adalet ve Kalkınma Partisi bitirdi. İsminde adalet olan bir parti bu ülkede adaleti bitirdi. İçişleri Bakanı bu ülkenin birliğinin ve beraberliğinin adeta simgesi olması gereken İçişleri Bakanı bu ülkedeki seçimleri darbe olarak açıkladı.”
“PROVOKATİF GİRİŞİMLER YAPACAĞINIZ ŞİMDİDEN BELLİ OLDU”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Oğan, “Biz buradan sesleniyoruz. Cumhurbaşkanı adayı Sayın Erdoğan'a sesleniyorum. Sayın Erdoğan adamlarına sahip çık. Bu ülkeyi germeye çalışmasınlar. Seçim öncesinde bu ülkeye dönük bir takım provokatif girişimler yapacağınız şimdiden belli olmuştur. Bu açıklamalar tesadüf açıklamalar değil, siz bir takım şeylerin altyapısını mı yapıyorsunuz? Siz bir hazırlık içinde misiniz? Kaybedeceğinizi anlayınca çamura mı yatacaksınız? Buradan bunu mu anlamalıyız. Buna müsaade etmeyeceğiz. Türk Milleti olarak bu ülkeyi bölmenize, parçalamanıza bu ülkeyi bir kardeş kavgasına sürüklemenize müsaade etmeyeceğiz. Artık biz olaya el koyduk” diye konuştu.
“OYUMUZ YÜZDE 10'UN ÜZERİNDE”
Kendi yaptıkları bir çalışmada oylarının bugün itibariyle yüzde 10'un üzerinde olduğunu söyleyen Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, “Bizim kendi yaptığımız bir çalışma ile oy oranımızın bugün itibarıyla yüzde 10'un üzerinde olduğunu büyük bir gururla, keyifle açıklamak isterim. Biz bütün anketleri alt üst edeceğiz. Yapılan bütün seçim tahminlerini alt üst edeceğiz. Biz seçimin son haftasına girdiğimizde bu rakamların katlanarak büyüyeceğini söyleyebiliriz. Hep bir plan çerçevesinde işlerimizi yürüttük. Hiçbir zaman geçici akımlarla sabun köpüğü ilgi ile biz bu işi planlamadık” diye konuştu.
Güllü'nün Ölümünde Kızına Ağırlaştırılmış Müebbet TalebiSavcılık tarafından hazırlanan iddianamede...02 Ağustos 2026 Pazar 12:38GÜNDEM
Tutuklanan Sinem Dedetaş görevden alındıAçıklamada, söz konusu tutuklama...01 Ağustos 2026 Cumartesi 16:53GÜNDEM
"Ahbap'a hiç yardım etmedim, çok pişmanım"İfadesinde uzun yıllardır televizyon sektöründe çalıştığını belirten Eda Ece,...31 Temmuz 2026 Cuma 20:08GÜNDEM
Bakan Yumaklı: "Son 3 günde 218 yangına müdahale edildi"Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı...31 Temmuz 2026 Cuma 20:05GÜNDEM
2 kişinin öldüğü patlamanın görüntüleri ortaya çıktı2 kişinin öldüğü patlamanın dehşet veren anları ortaya çıktı31 Temmuz 2026 Cuma 16:11GÜNDEM
Gömeç yangına ilişkin 2 kişi tutuklama!Balıkesir Valiliği’nden yapılan açıklamada...31 Temmuz 2026 Cuma 15:58GÜNDEM
Eda Ece: "Haluk Levent’i tanımıyorum."İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen...31 Temmuz 2026 Cuma 13:02GÜNDEM
12. Yargı Paketi yürürlükte: Kritik değişikliklerKamuoyunda "12. Yargı Paketi" olarak bilinen...31 Temmuz 2026 Cuma 12:51GÜNDEM
Öğrenci Affını da İçeren Teklif YasalaştıTBMM'de kabul edildi: Yükseköğretimde yeni dönem31 Temmuz 2026 Cuma 12:22GÜNDEM
Kurtardığı keçiyi sırtında taşıdıYangından kurtardığı keçiyi sırtında taşıdı...30 Temmuz 2026 Perşembe 16:07GÜNDEM
Başkan Kurtulmuş'tan 'genel af' açıklamasıTBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'genel af' açıklaması! Terörsüz Türkiye yasasının detaylarını anlattı30 Temmuz 2026 Perşembe 16:03GÜNDEM
300 dönüm üzüm bağı ve tesis de küle döndü!Ormanlık alandan tarım arazilerine sıçrayan yangın....30 Temmuz 2026 Perşembe 13:11GÜNDEM
İBB ekipleri Balıkesir'deBalıkesir Gömeç ilçesindeki yangına hemen...30 Temmuz 2026 Perşembe 12:34GÜNDEM
Alanya’da 45 ev tahliye edildi!Alanya’da orman yangını sebebiyle 45 ev tedbir amaçlı tahliye edildi30 Temmuz 2026 Perşembe 12:29GÜNDEM
Altınoluk’taki yangın kontrol altına alındı, Gömeç'e müdahale sürüyorBalıkesir Valiliği, Edremit, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde devam eden...30 Temmuz 2026 Perşembe 12:27GÜNDEM
MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı evinde ölü bulunduEdinilen bilgilere göre...29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:35GÜNDEM
Ahbap Soruşturmasında Hayko Cepkin AdliyedeSanatçı Hayko Cepkin...28 Temmuz 2026 Salı 15:15GÜNDEM
TEMA Gönüllüleri Özgürlüklerine KavuştuAnkara’dan Sevindirici Haber: TEMA Vakfı Gönüllüleri Özgürlüklerine Kavuştu28 Temmuz 2026 Salı 15:09GÜNDEM
Narko Kapan operasyonunda 382 gözaltı!Gaziantep merkezli 14 ilde uyuşturucu satıcılarına...28 Temmuz 2026 Salı 12:32GÜNDEM
Psikoloji tercih edecek adaylar dikkat!Psikolog olmak için sadece diploma almak yeterli değil!28 Temmuz 2026 Salı 12:24GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.