19 Mayıs 2024
  • Bursa15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C

SICAKLAR, FAYTONCULARI DA ETKİLEDİ

Bursa'da yaklaşık 40 dereceyi bulan hava sıcaklıkları ve yoğun nem, faytoncuları da olumsuz etkiledi.

Sıcaklar, faytoncuları da etkiledi

24 Haziran 2016 Cuma 16:29

Bursa'da yaklaşık 40 dereceyi bulan hava sıcaklıkları ve yoğun nem, faytoncuları da olumsuz etkiledi.

Botanik Park ile Hayvanat Bahçesi arasında düzenlenen fayton turları, hem sıcaklar hem de Ramazan ayı olması nedeniyle nöbet sistemine çevrildi.

Normalde toplam 10 faytoncunun gün boyu Botanik Park ile Hayvanat Bahçesi arasında mekik dokuduğu turlar yerini, tek faytonluk nöbet sistemine bıraktı.

Baba mesleği olan faytonculuğu 40 yıldır sürdüren Hamit Yılmaz, gerek sıcaklar gerekse Ramazan ayı olması nedeniyle Botanik Park ve Hayvanat Bahçesi'ne gelen ziyaretçi sayısının azalması nedeniyle bayrama kadar nöbet sistemine geçtiklerini söyledi.

Sıcaklardan dolayı gölgede belemesine rağmen gün boyu oldukça zorlandığını vurgulayan faytoncu Yılmaz, atı Gümüş'ün olumsuz etkilenmemesi için bol bol su verdiğini ve sık sık soğuk suyla yıkadığını ifade etti.

Çocuklarının ısrarı üzerine Hayvanat Bahçesi'ne gelerek Botanik Park'a gidebilmek için gölgede kendilerini bekleyen faytona binen bir aile ise "Sıcaklarda fayton çok büyük bir rahatlık. Püfür püfür esmesi de büyük nimet. Her yerde olması lazım." dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa