14 Ağustos 2025
  • Bursa26°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara23°C

SALDIRI STRASBOURG'DA PROTESTO EDİLDİ

Ankara’daki terör saldırısı, yurt dışındaki vatandaşları da derinden etkiledi. Vatandaşlar bulundukları şehirlerde saldırıyı kınayan gösteriler düzenledi.

Saldırı Strasbourg'da protesto edildi

Ankara’daki terör saldırısı, yurt dışındaki vatandaşları da derinden etkiledi. Vatandaşlar bulundukları şehirlerde saldırıyı kınayan gösteriler düzenledi. Fransa'nın Strasbourg şehrinde buluşan vatandaşlar sessiz protesto düzenledi.

Kleber Meydanı'na çiçek bırakan vatandaşlar mumlarla Fransızca ve Türkçe 'barış' yazarken, hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Grup bir hafta boyunca her akşam çiçek ve mumlarla buluşma üzere alandan ayrıldı.

Protesto gösterisine katılaan Strasbourg Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Enstitüsü, Türk Etütleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Samim Akgönül, Cumhuriyet dönenmenin en kanlı terör saldırısı ve diğer elim olayların 7 Haziran sonrası meydana geldiğine dikkat çekti. Akgönül, "Orada bulunanlar gençler sadece şarkı söyleyip dans ediyorlardı ve orada bulunmalarının sebebi barışı istemeleriydi." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya

Yükleniyor...