10 Temmuz 2025
  • Bursa21°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara18°C

RUSYA: IŞİD BÜYÜK BELA, BİR AN ÖNCE YOK EDİLMELİ

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko

Rusya: IŞİD büyük bela, bir an önce yok edilmeli

 Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Suriye’de durumun kritik olduğunu, terör örgütü IŞİD’in giderek daha fazla toprağı kontrol etmeye başladığını söyledi.

Federasyon Konseyi’nde Suriye’de hava operasyonları için Kremlin’in tezkeresine izin verilmesinin ardından basına değerlendirmede bulunan Matviyenko, “Suriye’de durum kritik. IŞİD her geçen gün daha fazla toprak kontrol ediyor. Daha fazla kan akıyor. Suriye’de büyük bir insani yıkım var. Avrupa ve diğer ülkelere ulaşan binlerce mülteciyi görüyoruz…” ifadelerini kullandı.

Suriye’de terör örgütleri ile savaşın Rusya’nın çıkarlarına uygun olduğunu ifade eden Matviyenko, “Çünkü bu gruplar durdurulmazsa Rusya ve Avrupa’nın içlerine doğru genişleme potansiyeli çok yüksek… Tüm dünya tehlikede…” uyarısında bulundu.

ABD, Fransa ve Avustralya’nın Suriye topraklarını bombalamasının uluslar arası hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Matviyenko, “Bağımsız ülkelere yönelik operasyon sadece BM Güvenlik Konseyi kararları ya da o ülkenin meşru talepleri doğrultusunda olabilir. Orada operasyona dahil olan ülkelerin hiç birinin bu şekilde bir meşruiyeti yok…” eleştirisi getirdi.
CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya

Yükleniyor...