17 Mayıs 2024
  • Bursa19°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara11°C

REFERANDUM TARİHİNİ AÇIKLADI

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, referandum için tarih verdi

Referandum tarihini açıkladı

16 Ocak 2017 Pazartesi 16:52

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, erken seçim tartışmalarıyla ilgili, "Şu aşamada erken seçimi telafuz etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Türkiye referanduma gidiyor." diye konuştu.
 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bir televizyon kanalının canlı yayınında anayasa değikliği ile ilgili açıklamalar yaptı.
 
Meclis'te süren anayasa görüşmeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, "Muhalefetin kürsüyü işgal etmesi, milletvekilini ısırması kabul edilemez. 2. tur oylamalarında muhalefet Türkiye'yi rezil edecek görüntülerden uzak durmasını temenni ediyoruz. CHP, muhalefet yapacağım derken, bu görüntülerle kendilerine zarar veriyor." dedi.
 
Erken seçim tartışmalarıyla ilgili de konuşan Kurtulmuş, "Meclis bu konuyu çözemezse erken seçime gidilir denildi. Şu aşamada erken seçimi telafuz etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Türkiye referanduma gidiyor." diye konuştu.
 
Kurtulmuş, anayasa teklifinin Meclis'ten geçmesi halinde, Nisan ayının başında referanduma gidilebileceğini de belirtti. Kurtulmuş, "Meclis kararını verdikten sonra en doğrusu en kısa sürede referanduma gitmektir. Muhtemelen Nisan ayının başında referanduma gidilecektir." dedi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem