14 Ağustos 2025
  • Bursa31°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara33°C

PUTİN IŞİD’LE İLGİLİ TÜRK ELÇİSİNİ MAKAMINA ÇAĞIRMADI, HABERLER YALAN

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin (solda) ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Putin IŞİD’le ilgili Türk elçisini makamına çağırmadı, haberler yalan

Kremlin Basın Sözcüsü Dmtri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in IŞİD’le ilgili görüşmek için Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım’ı makamına çağırmadığını, konuyla ilgili yapılan haberlerin ise gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Moskova’da gazetecilerin sorusu üzerine Peskov, “Sayın Putin’in güya IŞİD’e destek verdikleri gerekçesiyle Türkiye Büyükelçisi’ni makamına çağırdığı yönündeki haberler yalan, gerçeklerle bağdaşmıyor.” dedi.
İngilizce yayın yapan AWDnews portalı, kaynak olarak Moscow Times’ı göstererek" Putin’in Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Yardım’ı yanına çağırdığını ve Ankara’yı “IŞİD’e destek vermekle suçladığını" iddia etmişti.

Daha önce de AWDnews portalı Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiği haberleri yer almış, fakat, bu iddia Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından kesin bir dille yalanlanmıştı. CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya

Yükleniyor...