22 Kasım 2024
  • Bursa11°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara15°C

PLATO KOLEJİNDE KAYITLAR DEVAM EDİYOR

advertorial

Plato kolejinde kayıtlar devam ediyor

15 Eylül 2016 Perşembe 12:20

Son yıllarda yakaladığı başarılı performansla Bursa'da dereceyi bırakmayan Plato Okullarında kayıtlar devam ediyor.
 
Bursa-Nilüfer'de faaliyet gösteren okul farkındalıklarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.
 
Plato “Yaşantı Grupları ile Farkındalık Projesi” kapsamında Türkiye’de ilk defa yapılmakta olan özel bir program uyguluyor.
 
Tüm gruplar her hafta 2 ders saati “Grup Terapisi” seklinde psikodrama çalışması yapılarak öğrencilerin sınav kaygısından, düşünce esnekliği geliştirmeye, iletişim becerilerinden kişilik özelliklerini geliştirmesi sağlanıyor.
 
 
İŞTE PLATO KOLEJİ:
 
ÖĞRENCİ KOLLEKTİFLERİ
 
Plato, öğrencilerinin özgür düşünceli, dünyaya açık; kültür, sanat, spor ve bilimle de donatılmış çağdaş bireyler olmaları yolunda öğrenci kulüplerinin oluşumunu destekliyor. Öğrencilerin aktif olarak yer almak istedikleri kulüplerin kurulmasını sağlıyor ve bu kulüplerin aktif bir şekilde çalışması için uygun şartları sağlıyor. Öğrenci kulüpleri ile Plato öğrencileri zamanlarını daha verimli kullanıyor, sosyal ve kültürel gelişimleri ile hem kişiliklerine hem de hepimizin geleceğimize katkıda bulunuyorlar.
 
Öğrenci Konseyi
 
Plato Koleji, demokrasiye ve katılımcı eğitime verdiği önemi Plato öğrencileri ile birlikte değerlendiriyor. Özgür düşüncelerin ve yaratıcı kirlerin desteklenmesi gerektiğine inanan Plato, evrensel değerlere sahip olan öğrencilerin seslerini duyurabilmesine, düşüncelerini söyleyebilmesine imkân veriyor, öğrencileri ile beraber hareket ediyor.
“Plato Senin” düşüncesiyle çalışmalarını yürütmekte olan “Öğrenci Konseyi” sayesinde Plato’da öğrenci-öğretmen-yönetim bütünlüğü sağlanıyor. Her gruptan seçilen bir öğrenci temsilcisiyle beraber toplamda 32 kişiden oluşan öğrenci konseyi, Plato’nun geleceğine yön veriyor. Yönetim, inovasyon ve etkinlik süreçlerinde söz sahibi olan öğrenci konseyi, aynı zamanda Plato yönetimine yeni projeler de sunmaktadır.
32 kişilik öğrenci konseyi içinden seçilen 12 öğrenci, konsey lider grubunu oluşturur ve bu grup içinden bir de başkan seçilir. Oluşturulan “Öğrenci Liderleri Komitesi” haftalık olarak Plato’nun yönetim kurulu ile toplantı yapıp, toplantılarda öğrencileri temsil etmektedir.
 
Plato Akademi
 
Plato’da, öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, onları kariyer planlamaları konusunda bilgilendirmek ve motivasyonlarını yüksek tutmak için seminer ve rehberlik çalışmaları yapılmaktadır. Öğrencilerimizin ufkunu açacak konu ve konukların seçildiği konferanslar düzenlenir; öğrencilerin aktif bir şekilde konferans konusuna katılması sağlanır. Aynı zamanda, öğrencilerin aldıkları derslere ilave olarak seminer programları planlanır. Seminer çalışmalarında önceki aylarda islenen konular gruplar halinde tekrar edilir. Bu çalışmalarda hedeflenen, bilgiyi sürekli güncel tutmaktır.
 
AR-GE
 
Plato, sürekli “daha iyi” olanı bulabilmek için Ar-Ge Birimi’ni de kurdu. Plato Ar-Ge Birimi, eğitim koçları, uzman psikologlar ve eğitim kadrosu ile birlikte her öğrencisinin öğrenme sürecindeki sorunlarını ve bunların çözüm yollarını değerlendirirken; en iyi çözümlerin nasıl uygulanacağını belirleyip, her aşamada bunları izleyerek başarı analizleri yapıyor. Plato’da, Performans Analiz Birimi ile öğrencilerin çalışma programları planlanıp performansları takip ediliyor. Başarı grafiklerinin sürekli analiz edilmesi ile doğru müdahaleler yapılabiliyor. Aynı zamanda öğrencinin başarı durumu, devamlılığı ve aldığı mesafe ile ilgili olarak veliler ile sürekli iletişim sağlanıyor.
Plato “Yaşantı Grupları ile Farkındalık Projesi” kapsamında Türkiye’de ilk defa yapılmakta olan özel bir program uygulamaktadır. Tüm gruplarımızda her hafta 2 ders saati “Grup Terapisi” seklinde psikodrama çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalar, sınav kaygısından düşünce esnekliği geliştirmeye, iletişim becerilerinden kişilik özelliklerini geliştirmeye uzanan geniş bir perspektife yapılmakta olup, uzman psikologlar eşliğinde yürütülmektedir.
 
DERS ANLATIM MODELİ
 
Üniversite hazırlıkta iki ayrı ders anlatım modeli vardır; biri öğretmenin dersi tahtada anlattığı sınıf modeli, diğeri ise dersin masa başında anlatıldığı özel ders modelidir. Sınıf modelinde öğrenci tahtada yazılanları sürekli not almak durumunda olduğundan masa başında anlatılan derse oranla daha az soru çözülebilmektedir. Özel ders modelinde ise bazı ders notlarını öğretmenlerin hazırlamasından dolayı, daha hızlı ilerlemekle beraber öğrenci daha pasif durumda kalabilmektedir. Plato, bu iki model üzerine yaptığı Ar-Ge çalışmaları sonucunda, iki yöntemin avantajlarını bir potada eriterek yeni bir ders anlatım modeli yarattı. Örneğin 7 saatlik bir dersin 3 saatlik konu anlatım kısmı sınıf modeli ile anlatılarak öğrencilerin daha aktif olmaları sağlanırken, kalan dilimde gruplara ayrılan öğrencilerin iki ayrı ofiste masa başında konuyu pekiştirmeleri ve daha fazla soru çözmeleri sağlanıyor. Plato’nun ürettiği bu modelin bir diğer artısı ise; öğrencinin bütün gün aynı formatı takip etmemesi sayesinde sıkılmamaları, daha az yorularak daha verimli ve dinamik bir ögrenme süreci geçirmeleridir.
 
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bursa Manşet