12 Mayıs 2024
  • Bursa12°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

PKK'YA 'ÖZÜR DİLE' ÇAĞRISI

HDP Genel Başkanı Demirtaş, Diyarbakır'daki saldırıyı kınadı

PKK'ya 'Özür dile' çağrısı

17 Mayıs 2016 Salı 13:46

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'daki saldırıyı kınayarak, terör örgütüne özür dilemesi için çağrı yaptı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Demirtaş, Diyarbakır'da PKK'ya ait kamyonun infilak ettirilmesi sonucu 13 köylünün hayatını kaybetmesiyle ilgili örgütün özür dilemesi gerektiğini söyledi.
 
Demirtaş, "12 Mayıs gecesi Diyarbakır'da bir patlama yaşandı. 15 yurttaşımızın hayatını kaybettiği DNA sonuçları ile anlaşılmış oldu. 10 kişi bir soyadını, 5 kişi bir soyadını taşıyor. Bu kardeşlerimizin her birine Allah'tan rahmet diliyoruz. Böylesi bir olayın şu veya bu şekilde hiçbir haklı gerekçesi olamaz. En net bir dille kınadığımızı, kabul etmeyeceğimizi belirtmek istiyoruz. Sorumluluk sahiplerinin açıklamalarını da sorumsuzca buldum. Böyle bir durumda yapılması gereken, özür dilemek. Sivil yurttaşlarımızın katledildiği hiçbir olaya HDP sessize kalmadı. Biz şehirlerimizde savaş istemedik, bu bizim için ilkesel bir tutumdur. Her bir can bizim için kıymetlidir." diye konuştu.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem