22 Eylül 2024
  • Bursa20°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara15°C

PKK BU ARAÇLARLA KATLİAM YAPACAKTI

Terör örgütü PKK'nın hain saldırılarında kullandığı bombalı araçların Lice,

PKK bu araçlarla katliam yapacaktı

03 Temmuz 2016 Pazar 14:55

Terör örgütü PKK'nın hain saldırılarında kullandığı bombalı araçların Lice, Kulp ve Bingöl üçgenindeki Şenyayla bölgesinde hazırlandığının belirlenmesi üzerine başlatılan özel birlik harekatı sürüyor. Bugün sona ermesi beklenen operasyonda, aralarında lüks otomobillerinde bulunduğu 22 araç ve 20 ton patlamaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Lice kırsalında başlatılan Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu'nun bugün sona ermesi bekleniyor. Operasyonda Bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerce kaçırılan ve bomba yüklü araçla saldırı eylemlerinde kullanılacağı değerlendirilen en lüks modeller dahil olmak üzere toplam 22 araç bulundu. Araçlardan birinin orijinal rengi beyaz olmasına rağmen tespit edilmiş olma olasılığına karşı siyah renk ile kaplanmış olduğu tespit edildi.

Açıklamada, "Operasyonun başladığı tarihten bugüne kadar toplam 22 araç ve yaklaşık 20 Ton güçlendirilmiş, patlatılmaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat ele geçirilmiştir. Yakalanan araç ve ele geçirilen amonyum nitrat miktarı göz önüne alındığında, güvenlik güçlerinin oluşabilecek saldırıları önlediği apaçık ortadadır" denildi.

PKK'NIN GEZİCİ BOMBAÇI TİMLERİ DAĞITILDI

Genelkurmay açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

"Haziran 2016 ayı başlarında istihbarat birimlerinin verdiği raporlarda terör örgütünün bazı bombalı araçların düzeneklerini Lice, Kulp ve Bingöl'de yer alan Şenyayla bölgesinde hazırlandığı ifadelerine yer verilmişti. Lice, Kulp ve Bingöl üçgenindeki Şenyayla bölgesinde 3 gezici terörist grubu bulunmaktaydı. Bu terörist grupların her biri 25-30 kişilik timler oluşmakta ve içlerinde ise keskin nişancılar ve bombacılar da yer alıyordu. Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde zırhlı araçlar desteğinde icra edilen, Askeri Birlikler, Jandarma, Emniyet ve Geçici Köy Korucularından oluşan güvenlik kuvvetlerinin katılımıyla 23 Haziran 2016 tarihinde başlayan ve bugün itibariyle muhtemelen son bulması beklenen Bayrak-14 Şehit J.Tğm.Abdülselam ÖZATAK Müşterek Özel Birlik Operasyonu kapsamında etkili nokta operasyonlar ve anlık düzenlenen hava harekatları ile bu gruplar dağıtılmış oldu. Yapılan etkili operasyonlar sonucunda, saldırılarını büyük kentlerde patlatılan bombalı araçlarla sürdürme planında olan BTÖ'nün sivil halktan gasp ettiği ve çok yakın bir gelecekte kullanmayı planladığı araçlar ele geçirildi.

Teslim olan teröristlerin ifadelerinden anlaşıldığı kadarıyla; il ve ilçelerde ve hemen sonrasında kırsalda gücü oldukça kırılan BTÖ'nün sözde liderlerinin en çok güvendiği bu türdeki hain eylem planları da Hint Keneviri tarlalarına gömülmüş oldu."

Yapılan açıklamada, operasyonun herşeyin bittiği anlamına gelmediği, artık bundan sonra bir şey olmaz denilemeyeceği belirtilerek, "Mutlaka bundan sonra da alınacak güvenlik önlemleriyle bu türden eylem girişimleri bölgedeki Jandarma ve Emniyet birimlerince önlenecektir. Terörle mücadele ne kadar etkili bir tarzda ve devamlılık arz edecek şekilde yapılırsa, teröristle mücadele konusunda da o kadar az şekilde güvenlik kuvvetlerine ihtiyaç duyulacaktır. Bu dünyada da kabul edilmiş olan yadsınamaz bir gerçektir" denildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem