19 Mayıs 2024
  • Bursa23°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

PEMBE ROTA BURSALILARLA BULUŞACAK!

Kadınları bilinçlendirmek için Bursa'ya gelecekler...

Pembe rota Bursalılarla buluşacak!

10 Ekim 2018 Çarşamba 14:59

Ülkemizde her yıl 5 bine yakın kadın rahim kanseri, yaklaşık 3 bin kadın yumurtalık kanseri ve bin 500 civarında kadın da rahim ağzı kanseri tanısı alıyor. Oysa bu kanser türlerinde erken tanı, tedavi başarısını yükseltiyor ve hayat kurtarıyor! 

Bursa haber...

İşte bu gerçekten yola çıkan Pembe İzler Derneği'nin, 8 Mayıs Dünya Yumurtalık Kanseri Günü'nde İstanbul'da start verilen ve 10 bin kadının ücretsiz muayene yapılması hedeflenen Pembe Rota projesi, Bodrum'dan sonra şimdi de Bursa'da.

Kadın kanserleri alanında faaliyet gösteren Pembe İzler Derneği'nin Pembe Rota projesi kapsamında Ayşe Arman moderatörlüğünde düzenlenecek söyleşi, 10 Ekim 2018, Çarşamba günü saat 16.30'da Korupark'ta gerçekleştirilecek. Pembe İzler Derneği Başkanı Arzu Karataş'ın yanı sıra Acıbadem uzmanlarından Tıbbi Onkolog Prof. Dr. Gökhan Demir ve Prof. Dr. Bülent Orhan ile Jinekolog Onkolog Prof. Dr. İlkkan Dünder ve Prof. Dr. Tufan Bilgin'in konuşmacı olduğu söyleşide Ayşe Arman'ın jinekolojik kanserlerden korunma ve yeni tedavi yolları hakkındaki sorularını uzmanlar yanıtlayacak...

Bursa haber...

PEMBE ROTA PROJESİ HAKKINDA:

 Pembe İzler Derneği'nin Pembe Rota Projesi "Rotamız Pembe, Geleceğimiz Güvende" sloganıyla kadınları yumurtalık, rahim ve rahim ağzı kanserleri hakkında bilinçlendirmek için yola çıktı. Bu kanserlerin erken tanısı için öncelikle bin kadına ücretsiz olarak jinekolojik muayene, ultrason ve smear testi olanağı sunan bu projede ana hedef, 10 bin kadına ulaşmak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa