22 Eylül 2024
  • Bursa17°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara13°C

PARK HALİNDEKİ ARAÇLAR KUNDAKLANDI

Park halinde bulunan 3 otomobil ile 1 kamyonet kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandı.

Park halindeki araçlar kundaklandı

04 Haziran 2016 Cumartesi 19:58

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde park halinde bulunan 3 otomobil ile 1 kamyonet kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandı. Yanan araçlar çevredeki vatandaşlar ve itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, kullanılamaz hale geldi.

Olay gece saat 02.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi, 408. sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre sokağa gelen kimliği belirsiz kişiler park halinde bulunan otomobillerin üzerine yanıcı madde dökerek ateşe verdi. Araçları yakan saldırganlar sokaktan kaçarak uzaklaşırken, araçların yandığını gören vatandaşlar durumu itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi.

Bu esnada sokakta araçların alev aldığını gören vatandaşlar dışarı çıkarak, yangına müdahale etti. Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri kundaklanan araçlarda soğutma çalışması yaptı. Olayda 4 araç kullanılamaz hale gelirken, polis ekipleri de sokak başına güvenlik şeridi çekerek incelemede bulundu. Polis kundaklama olayına karışan saldırganların yakalanması için çevrede çalışma başlattı.

Yanan araçlardan birini sahibi olan Lütfü Ekin,"Dün gece iş yerinden gelirken saat 20.00 sıralarında aracımı park ettim. Eve çıktım ondan sonra gece geç saatlerde 02.00-03.00 sıralarında baktım benim araba yanıyor. Olaydan bir gün önce bir kundaklama daha vardı. Burayı uygun görmüştüm buraya park ettim. Gece balkondan kalkıp baktığımda ise 3 arabanın üzerinde de ateş vardı. Aşağıya indik baktık zaten geç kalmıştık. İtfaiye ekipleri ile polis ekipleri geldi. Çok şükür kimseye herhangi bir düşmanlığımız da yok. İnşallah bunların sorumluları bir an önce yakalanır. Bizler de rahata kavuşuruz. Çünkü çok tehdit üzerinde diken üzerindeyiz." dedi.

Araç sahiplerinden Hasan Ekin, "Bir gün önce aynı saat 03.00 sıralarında kapımızın önünde kamyonet duruyordu. Sağında, solunda arkasında ve önünde arabalar var geldiler ortadakini yaktılar. Biz dedik belki aküden çıkmış kontak olabilir ondan dolayı yanmış olabilir dedik. O aracın yanmasını kaçırmadık, eğer o araca zamanında müdahale etmemiş olsaydık en az 6-7 araç daha yanabilirdi. Bu ve diğer olayda kesin olarak kundaklama olduğuna inanıyoruz. Kimseden şüphemiz yok görmedik. Gece saat 03.00 sıralarında oldu bu olay. Emniyet birimleri sık sık buralarda devriye atıp kontrol etmesini istiyoruz." diye konuştu.

Önceki gün kamyoneti yanan Hasan Arsu ise, "Ceylanpınar'da mobilyacılık yapıyorum. Dün akşam gece saat 03.00 sıralarında 3 taksi yakıldı. Ondan bir gün önce ise benim kamyonetim yakıldı. Bunu kim veya kimler tarafından yakıldığını bilmiyoruz. Ama en kısa zamanda sorumluların bulunmasını istiyoruz. Allah hakkımızı bırakmasın. Bir daha bu tür olayların olmaması için yetkililerden yardım istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Polis ekipleri kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatırken, araçların yakıldığı sokakta delil toplandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3.Sayfa