ÖZGÜR ÖZEL, BURSA'DA KONUŞTU
"3Y ile mücadele diye geldiler, sansür yasası çıkarıyorlar"...

11 Ekim 2022 Salı 17:02
Mudanya Mütarekesi'nin 100. Yılı törenlerine katılmak üzere kentimize gelen Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, Bursa İl Başkanlığı'na ziyaretinin ardından İl Başkanı İsmet Karaca ile birlikte parti müzesini de gezdi.
İl Başkanlığındaki basın toplantısında gündeme ilişkin görüşlerini paylaşan Özel, türban ve Anayasa tartışmalarıyla ilgili olarak, "Genel Başkanımız geçtiğimiz hafta bütün bir yazın sonunda kendisine ve bizlere iletilen bir talebin gereğini yaptı" dedi. Özel, AKP'yi eleştirdiği konuşmasında, "20 yıldır iktidardalar. Ve yirmi yıl önce iktidara '3Y' ile mücadele diye geldi bunlar. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla. Bugün geldikleri yerde yasakların daniskası var. En son sonuncusunu sansür yasasıyla getiriyorlar" şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Yüksel Özkan, Erkan Aydın'ın yanı sıra ilçe başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle.
"BURSA MERKEZİ YÖNETİMDEN HAKKINI ALAMIYOR"
"Bursa bu kadar hak ettiğini alamayan, Türkiye'ye veren, ama verdiği kadarını değil, hak ettiğinin çok altında olanı alabilen ve bütün emeği sömürülen ve iktidar tarafından çok uzun yıldır görmezden gelinen bir il pozisyonunda. Çok basit bir değerlendirme var, Bursa resmi vergi sıralamalarında beşinci sırada ama Bursa'daki bütün büyük firmalar zaten vergilerini İstanbul'daki büyük vergi dairesine ödüyorlar. Kurumsal vergi dairesine, eski adıyla Boğaziçi Vergi Dairesi, şimdiki büyük kurumlar vergi dairesine ödüyorlar. Türkiye'nin en çok vergi veren ikinci ili olduğu halde esasen resmi rakamlarda bile beşinci ili olduğu halde yatırımlarda onuncu, on birinci, on ikinci sıralarda yer alıyor Bursa, her sene. Bu açıdan bir kez Bursa basını hangi görüş, hangi siyasi yönetimde olursa olsun bu meseleyi ana gündem yapmak lazım. Bursa'nın hakkını Ankara'dan almak lazım. Bunun üzerinde mutlaka durmak lazım. Burada Bursa'nın bir evladı, Bursa'nın bir evladının hayat arkadaşı olarak iktidarımızda, il başkanımızın, genel başkan yardımcımızın, milletvekillerimizin bulunduğu bir ortamda buradan Bursa'ya söz veriyoruz. Bursa'nın yıllardır yenen hakkını Ankara'dan size teslim edeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz."
"ÖYLE BİR ŞEY DEDİ Kİ, MUHALEFETTE ZANNEDERSİNİZ"
"Siyasi muhataplarımız ne konuşuyor? Bir tanesi iktidar olmaya gözünü dikmiş. İktidar olacak bir partinin siyasi genel başkanı diyor ki yolsuzlukların olmadığı, rüşvetin olmadığı, yokluğun, yoksulluğun olmadığı, Allah'ın izniyle olmayacağı bir Türkiye'yi biz inşa ederiz diyor. Bunu duyunca dün kurulmuş bir siyasi partiyi ya da uzun süredir iktidarda olmayan birini düşünüyorsunuz. Bu söz Recep Tayyip Erdoğan'a ait. Milletin gözünün içine. Baka baka bu sözleri söyledi. 20 yıldır iktidardalar. Ve yirmi yıl önce iktidara '3Y' ile mücadele diye geldi bunlar. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla. Bugün geldikleri yerde yasakların daniskası var. En son sonuncusunu sansür yasasıyla getiriyorlar."
"RÜŞVET ALAN SİYASETÇİ MYK'DAN ÇIKTI"
"Ne diyordu Süleyman Soylu? Bir siyasi Sedat Peker'den on bin dolar rüşvet alıyor. Siyasi deme, net söyle dedik, milletvekili dedi. Hepimiz adına başvurduk. Bu dönem Değil dedi. Çıka çıka bir önceki dönem milletvekilleri. Şimdiki mevcut MKYK'da çıktı."
"DUBLE YOLLARI ERDOĞAN YAPIYOR, OSLO GÖRÜŞMELERİNİ DEVLET, ÖYLE Mİ?"
"Devlet soyuluyor da sen neresindesin? En tepesindesin. Devletin cumhurbaşkanısın sen. Bütün yetkiler bende diyorsun. İyi bir şey olsa milli takım. Cumhurbaşkanı benim diyor, rezillik paçadan akıyor, kendini kenara çekiyor. Efendim bunları biz çözeriz diyor. Böyle bir pişkinlik görülmedi. Duble yolları, Recep Tayyip Erdoğan yapacak, Oslo görüşmelerini devlet yapacak. Emekliye ikramiye verilecek Kılıçdaroğlu'nun verdiği akılla, onu üstüne alıyor, vergi toplandığında, vatandaşımın belini büküyor vergiler diyor. Ne ne bela varsa ne kötülük varsa, ne zulüm varsa, nerede bir gözyaşı varsa nerede karşılığı ödenmeyen alın teri varsa, müsebbibi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bunu herkes böyle bilsin."

"GENEL BAŞKANIMIZ BİE İETİLEN TALEBİN GEREĞİNİ YAPTI"
"Genel Başkanımız geçtiğimiz hafta bütün bir yazın sonunda kendisine ve bizlere iletilen bir talebin gereğini yaptı. Eğri oturup doğru konuşalım. Bütün yaz Anadolu'yu gezdik. Bütün milletvekillerimiz, genel başkanımız her dakika Anadolu'nun dört değerindeydi. 2 senedir geziyorlar, bütün yaz böyle geçirdiler. Bize söylenen kanaat önderleri toplantısında şu. Bıktık. Enflasyondan bıktık, işsizlikten bıktık, hayat pahalılığından bıktık. Bunları göndereceğiz ama bizi korkutuyorlar. Ne yapıyorlar? Efendim CHP gelirse başörtüsünü yasaklar, başörtüsünü çıkarttırır. CHP onların söylediği dönemde ne iktidardaydı ne de onların söylediği dönemde o şeyleri yapan parti değildir. Ama CHP bir sorumluluk üstlendi. Madem böyle bir kaygı vardı. Genel Başkanımız dedi ki gelin bunun yasasını çıkaralım. Ben samimiyetimi göstereyim. Bu arkadaşlar döndüler. Dediler ki Anayasada zaten güvence var. Neden yasa olsun? Oysa Anayasamızda basın hürdür, sansür edilemez yazıyor. Değerli basın mensupları ben sorayım, siz söylemeyin. Seçimden sonra konuşuruz rahat rahat ama Türkiye'de basın hür mü? Sansür edilemiyor mu? Demek ki anayasada bazı şeyleri yazması kanuni güvenceye yani uygulamaya yönelik, kanunu engelleyin. Ama efendim kanun olmaz, ben oraya oy vermem neden? CHP önermiş. Çünkü Rize'deki, Ardahan'daki, Kayseri'de, Konya'da, Edirne'de, Antalya'da, Urfa'da bir endişeli AK Parti seçmeni varsa ha bak CHP'nin kanunu geçti demesin diye gel Anayasa yapalım. Ama içine olmadık şeyler de tıkıştıralım. Bugüne kadarki hesap bu. Çok net söylüyoruz. Bir fırsatçılığa, bir şeytanlığa pabuç bırakmayız."

"BURSA ŞEHİR HASTANESİ FİYASKONUN DANİSKASIDIR"
"Şehir hastanesini açmış, 6 bin hasta hastaneye yığılmış. Diyor ki önce açalım sayımız arttıkça kadroları tamamlarız diye planladık diyor. Hasta var, yeterince kimse yok. Onkoloji hastanesini kapatacaklardı. Tepkiler üzerine kalsın dediler. Bu sefer oraya yollayacakları sağlık çalışanlarını yollayamadılar. Personel yok. Yarısını yolluyorlar, kanser hastaları bakılamıyor. Bursa Şehir Hastanesi şehir hastaneleri fiyaskosunun daniskasıdır. Neden? Dört tane hastane kapattılar. Şimdi diyor ya hiçbir hastane kapatmayacağız diye Sağlık Bakanı. Bursa Şehir Hastanesi için doğumevini kapadılar mı? Çocuk hastanesini kapadılar mı? Devlet hastanesini kapadılar mı? Göğüs hastanesini kapadılar mı? hepsi gitti. Nereye? Ta şehrin en dışına."

"RTÜK PAZARLIĞININ ADI MEHMET ALİ ÇELEBİ OLMUŞTUR"
"İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi bugün Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katıldığını açıkladı ilan etti, yazıklar olsun. Hatırlayın. Bu Mehmet Ali, bir parti değiştirince basın mensubu bana soru sormuştu. Ben de demiştim ki saray operasyonlarıyla Cumhuriyet Halk Partisi'nin önünü kesiyor. O dönemde tepki gösterdiler, ne saray operasyonu diye. Nereye geldik günün sonunda? Al sana saray operasyonu. Çok üzücü. 3 aydır RTÜK'te bir üyelik boş. Milletvekili sayısına göre dağıtılıyor. Düne kadarki sayılara göre o üye İYİ Parti'ye düşüyor. Üç aydır RTÜK başkanı olacak saray zebanisi Meclis'e yazı yazıp, yeni RTÜK üyesini seçin demiyor. Bu arada birileri mezata çıkmış, arıyor acaba diyor şöyle etine dolgun bir şey bulup da partiye kazandırabilir miyim bir RTÜK üyesi için. O hesabın o pazarlığının adı bugün Mehmet Ali Çelebi olmuş arkadaşlar. Yarın yazıyı yazarlar RTÜK üyeliğine gider. Bir RTÜK üyeliği için birlikte mücadele ettiği, görev yaptığı, kumpaslarla hapis yattığı bazıları hayatını kaybeden arkadaşlarını bu süreçte satmıştır. Mehmet Ali Çelebi'ye Vahdettin savunucularının partisinde, yerel seçimleri kaybedeceğini görünce Abdullah Öcalan'a mektup yazdıranların partisinde başarılar dilerim."
BUÜ’lü akademisyenler lise öğrencileriyle buluştuYükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen Bilim Kafe etkinlikleri kapsamında, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenciler ile bir araya geldi.18 Haziran 2026 Perşembe 09:36BURSA
BUÜ’lü sanatçı adaylarından büyük başarıBursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri, 13. Ponart Resim ve Baskıresim Yarışması’nda büyük bir başarıya imza atarak ödülleri topladı.17 Haziran 2026 Çarşamba 10:24BURSA
Bursa'da lastiği patlayan tır refüje girdiBursa’nın Karacabey ilçesinde ön tekeri patlayan tır kontrolden çıkarak orta refüje çarparak devrildi.16 Haziran 2026 Salı 10:06BURSA
Bursalı öğrenciler süt fabrikasını gezdilerBursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Sütün Dönüşümü’ programı kapsamında Eker Fabrikası’nı gezen öğrenciler, üretim süreci hakkında bilgi sahibi oldu.16 Haziran 2026 Salı 10:04BURSA
Gökyüzü uçurtmalarla renklendiNilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin Gölyazı’da düzenlendiği Nilüfer Uçurtma Şenliği’nde yüzlerce çocuk, aileleriyle birlikte hazırladığı uçurtmalarla gökyüzünü renklendirdi.16 Haziran 2026 Salı 10:03BURSA
Bursa'da aç kalan domuzlar sahile indiBursa'nın Mudanya ilçesinde sahil bandında görülen yaban domuzu, vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.16 Haziran 2026 Salı 09:53BURSA
Bursa'da kontrolden çıkan araç takla attı... O anlar kameradaBursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen kazada kontrolden çıkan otomobil takla attı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına anbean yansıdı.16 Haziran 2026 Salı 09:31BURSA
BTÜ daha uzun ömürlü asfalt için çalışacakBursa Teknik Üniversitesinde geliştirilecek yeni asfalt teknolojisi, yolların daha uzun ömürlü ve dayanıklı olmasını hedefliyor.15 Haziran 2026 Pazartesi 10:22BURSA
Bursa'da kadınlar üretiyor, kent kazanıyorYıldırım Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen El Emekleri Festivali, 2 gün boyunca Bursa’ya renk kattı.15 Haziran 2026 Pazartesi 09:37BURSA
Engelli bireyler Bursa'yı gezdiBursa Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin toplumsal yaşama tam ve etkin katılımını desteklemeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor.14 Haziran 2026 Pazar 15:56BURSA
İnegöl'ün üstyapısı yenileniyorBursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin 17 ilçesinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı yatırımları kapsamında İnegöl’de asfalt çalışmalarına hız verdi.14 Haziran 2026 Pazar 10:55BURSA
Bursa meydanlarında Dünya Kupası heyecanıA Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası'nda Avustralya ile oynadığı maç için Bursa'daki meydanlara dev ekranlar kuruldu.14 Haziran 2026 Pazar 07:47BURSA
Özer Matlı serbest bırakıldı!Bursa iş dünyasının önemli isimlerinden Matlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, emniyette ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.12 Haziran 2026 Cuma 21:42BURSA
Büyükşehir'de ‘Yaz Spor Okulları’ başlıyorBursa’da 7’den 70’e herkesin sporla buluşmasını amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Yaz Spor Okulları’nda çocukları ağırlamaya hazırlanıyor.12 Haziran 2026 Cuma 11:02BURSA
Bursa Uludağ Üniversitesi'nde yılsonu proje şenliğiBursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde geleneksel olarak düzenlenen "Yıl Sonu Proje Şenliği", öğrencilerin teorik kazanımlarını endüstriyel üretime ve yenilikçi teknolojilere dönüştürdüğü bir programla tamamlandı.12 Haziran 2026 Cuma 10:15BURSA
CHP Bursa milletvekili Kayışoğlu: 'Başımızı vereceğiz ama baş eğmeyeceğiz'CHP'den ihraç edilmesi gündemde olan milletvekilleri arasında yer alan Bursa milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Başımızı vereceğiz ama baş eğmeyeceğiz' dedi.12 Haziran 2026 Cuma 08:51BURSA
Bursalı öğrenciler dikkat! 12 gün boyunca ücretsizBursa Büyükşehir Belediyesi, 13-24 Haziran'da Görükle Gençlik Merkezi'nde sınava hazırlanan öğrencilere her akşam ücretsiz sıcak çorba dağıtacak. Uygulama, gece geç saatlere kadar ders çalışan gençlere destek olmayı amaçlıyor.11 Haziran 2026 Perşembe 10:53BURSA
Kuzeyin Ezgileri Merinos'ta Bursalılarla buluştuBursa'da kültürel mirasın yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıyan Türk Halk Müziği, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen özel bir konserle sanatseverlerle buluştu.11 Haziran 2026 Perşembe 10:39BURSA
Bursa'da ailecek enginar soyuyorlar! Sadece 10 saniye...Türkiye'de enginar üretiminde İzmir'in ardından ikinci sırada yer alan Bursa'da, hasat edilen ürünleri mutfağa hazır hale getiren "enginar soyucuları" yaklaşık 3 ay süren sezonda önemli bir gelir kapısı oluşturuyor.11 Haziran 2026 Perşembe 10:26BURSA
Bursa’da ormanlık alanda korkutan yangın!Bursa’nın Gemlik ilçesinde piknik alanı yakınlarında çıkan yangın, ekiplerin zamanında müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.11 Haziran 2026 Perşembe 10:12BURSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.