25 Kasım 2024
  • Bursa1°C
  • İstanbul3°C
  • Ankara-3°C

OTOMOTİV İHRACATINDA KAN KAYBI

Ocak-Ağustos ihracatı, bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 4 azaldı...

Otomotiv ihracatında kan kaybı

08 Eylül 2019 Pazar 13:28

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, otomotiv sektöründe, Ocak-Ağustos ihracatı, bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 4 azalarak 20 milyar dolar oldu. Türkiye otomotiv sektörü Ağustos ayında ise, yüzde 8,4 artışla 1,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi.


Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği verilerine göre, Otomotivin Ocak-Ağustos dönemi ihracatı ise bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 4 azalışla 20 milyar dolar oldu. Otomotiv endüstrisi Ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,4 artışla 1,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Türkiye ihracatında yine ilk sırada yer alan sektörün aldığı pay yüzde 13 oldu. Tarihindeki en yüksek ikinci Ağustos ayı ihracat rakamına ulaşan otomotiv endüstrisi, yüzde 8’lik artışıyla da son 10 aylık dönemin en yüksek artış oranına ulaştı.  

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, “Ağustos ayında tüm ana mal gruplarında ihracat artışı yaşandı. Eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar ihracatında yaşanan çift haneli artış, ihracat artışında temel belirleyici oldu” dedi. 

Otomotiv sektörünün Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından bir süre önce açıklanan İhracat Ana Planı’nda belirlenen beş hedef sektörden biri olduğunun altını çizen Çelik, “Otomotiv sektörünün ihracattaki tek temsilcisi OİB olarak Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’ın açıkladığı İhracat Ana Planı’ndaki hedefleri gerçekleştirmeye odaklandık. Bakanlığımızın, sürdürülebilir ihracat için katma değerli ürün ve pazar çeşitliliğini öncelikli kılan bir plan hazırlamasını çok önemli buluyoruz. Plan, yapısal dönüşümün de çok önemli bir adımı. Türkiye’nin ihracat hedeflerine ulaşması yolunda çalışmalarını kararlılıkla sürdüren OİB olarak ihracat odaklı büyümeye devam edeceğimize inancımız tam.” diye konuştu. 
 
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi