19 Mayıs 2024
  • Bursa24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara20°C

OTOMOBİL FABRİKASINDAN KÖTÜ HABER!

Honda üretimi durduruyor!

Otomobil fabrikasından kötü haber!

19 Şubat 2019 Salı 12:22

Honda yaptığı açıklamada Türkiye ve İngiltere'deki fabrikalarının üretimini durduracağını açıkladı! Marka küresel üretim ağında yapısal bir reforma gidiyor ve elektrikli otomobil üretimine ağırlık verecek.

Ayrıca bu değişiklik kapsamında Honda, üretimini yüksek hacimlerde satış ve üretim yapacağı lokasyonlara kaydıracak. Honda yaptığı açıklamada; hali hazırda yılda 38 bin adet araç üreten Honda Türkiye A.Ş.'nin Civic sedan modelinin üretimini 2021 yılında durduracağını, ancak şirketin Türkiye'deki ticari faaliyetlerine devam edeceğini bildirdi. Açıklamada, "Honda Türkiye A.Ş. bu dönemde Türk hissedarları ile yapıcı diyalog içinde olmaya devam edecek" ifadelerine de yer verildi.

Gebze'de bulunan Honda fabrikasında üretilen Civic Sedan modeli, Almanya, Polonya, Romanya gibi Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Mısır ve İsrail’in de dahil olduğu 30’dan fazla ülkeye ihraç ediliyor. Bunun yanında, Accord, Jazz, CRV, Civic Sedan ve Civic 5 Kapı modelleri için yedek parça üretimi gerçekleştirilip Avrupa ve Amerika’ya ihraç ediliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet