21 Eylül 2024
  • Bursa23°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara22°C

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Hakkari ve Mardin'de 6 güvenlik görevlisinin şehit olmasının ardından Mehmetçik, operasyonu derinleştirdi

Operasyonlar devam ediyor

24 Haziran 2016 Cuma 13:00

PKK terör örgütü tarafından sabah saatlerinde yapılan saldırılar sonucunda Hakkari ve Mardin'de 6 güvenlik görevlisinin şehit olmasının ardından Mehmetçik, Diyarbakır'ın Lice, Hazro, Hani ve Silvan ilçelerinde operasyonlarını sıklaştırdı. Mağaralarda sıkışan teröristler tek tek etkisiz hale getiriliyor.

Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lıların jandarma karakoluna düzenlediği saldırının ardından bölgeye takviye giden timin bulunduğu askeri araca teröristlerin saldırısında 2 asker, Hakkari'de ise el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle 4 asker şehit düştü.

Bu saldırılarının ardından Diyarbakır'ın Lice, Hani, Hazro ve Silvan ilçelerinden operasyonlar daha da derinleştirildi. Yaklaşık bir haftadır yaklaşık 10 bin asker ile operasyon yapan Mehmetçik, şehitlerin intikamını alıyor. Mehmetçik operasyon yaptığı kırsal alanda tuzaklanan patlayıcıları tek tek imha ederken, askeri helikopteler Mehmetçiğin geçiş yerlerinde öncülük yapıyor.

Tespit edilen teröristlere hem havadan hem karadan müdahale edilirken, mağaralara kaçan teröristler tek tek etkisiz hale getiriliyor. Yapılan operasyonlar sonucu çok sayıda terörist silahlarıyla beraber etkisiz hale getirilirken, örgüte ait çok sayıda dokümana da el konuldu.

MEHMETÇİĞE EN BÜYÜK MORAL SİVİL HALKTAN

Lice, Hani, Hazro ve Silvan ilçelerinde operasyonlara katılan Mehmetçiğe en büyük desteği yöre halkı veriyor. İlçelerde terör olaylarının sona ermesi ve huzur ortamın geri gelmesi için yapılan operasyonlarda yöre halkı Mehmetçiğe her türlü konuda yardım ediyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem