16 Mayıs 2024
  • Bursa20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara18°C

ÖĞRENCİLERDEN HASTALARA 'BEN' TARAMASI

Tıp Fakültesi öğrencilerden başarı

Öğrencilerden hastalara 'ben' taraması

01 Haziran 2017 Perşembe 15:33

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı, Avrupa ve Türkiye'de gerçekleştirilen "Euromelanoma" kampanya merkezlerinden biri olarak ücretsiz “ben” taraması gerçekleştirdi.Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı'nın dört polikliniğinde Prof. Dr. Emel Bülbül Başkan, Prof. Dr. Hayriye Sarıcaoğlu, Prof. Dr. Kenan Aydoğan, UzmDr. SerkanYazicive bölüm asistanlarının katılımı ile tüm vücut bentaraması vedermoskopik inceleme yapıldı.

Bu yıl 5. kez düzenlenen kampanyada hakkında bilgiler veren Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emel Bülbül Başkan, hedef kitle olarak tıp fakültesinden mezun olacak interndoktorları ve hastaları belirlediklerini söyledi. Tarama esnasında çok sayıda farklı bulguya rastladıklarını belirten Prof. Dr. Emel Bülbül Başkan; “Öğrencilerimizi ve hastalarımızı ücretsiz muayeneye tabi tuttuk. Çok farklı bulgulara rastladık. Bazılarında dönüşüm gösterebilecek ben bulguları tespit ettik. Bunların izlenmesi için gerekli bölümlere sevkini gerçekleştirdik. Taramaya ek olarak interndoktorlara şüpheli pigmente deri lezyonlarının özellikleri, deri kanserlerinin belirtileri erken tanının önemi ve korunma yöntemleri ve güneştenkorunma prensipleri vurgulandı. Ayrıca katılımcılara el bilgilendirme broşürleri dağıtıldı” şeklinde konuştu.

Belçika’da 1999 yılında başlayan zamanla tüm Avrupa ülkelerinin katılımıyla genişleyen bir proje olan Euromelanoma, halkı deri kanserleri konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa