28 Mart 2024
  • Bursa25°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

ÖĞRENCİLERDEN CAN DOSTLARA ZİYARET

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü,hayvan sevgisinin aşılanması konusunda eğitim verdi...

Öğrencilerden can dostlara ziyaret

30 Mayıs 2023 Salı 16:04

Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Osmangazi Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırlayarak hayvan sevgisinin aşılanması konusunda eğitim verdi.

Bursa haber...  

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret eden öğrencilere, yetkililer tarafından barınağın genel işleyişi, özel hayvanların yaşam alanları, hayvan sahiplenme koşulları ile kuduz vakalarında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi. Çevre Mühendisi Rüveyşa Turan, sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanların gerek vatandaşlar gerekse barınaktaki görevli ekipler tarafından toplanarak aşı ve bakımlarının yapıldığını söyledi.

Avrupa’nın en büyük ve modern barınağı olan merkez hakkındaki tanıtım filmini izleyen öğrenciler, ardından gezi boyunca can dostlarla keyifli vakit geçirdi. Hayvan satın almak yerine sahiplenmenin önemine değinen Turan, “Barınağımızdaki hayvanların her birinin bakımları ve aşıları yapılmıştır. Evinde kedi ya da köpek bakmak isteyen vatandaşlarımız, uygun şartları taşımaları halinde seçtikleri hayvanı ücretsiz olarak sahiplenebilir” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa