ODA VE BORSA MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI
Özer Matlı: Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz...

23 Aralık 2022 Cuma 11:48
Bursa ili Oda ve Borsa Müşterek Toplantısı’nın 22’ncisi Bursa Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, krizlerin yaşandığı bir dönemde Bursa’daki oda ve borsaların, sektörel sorunların çözüme kavuşturulmasında TOBB öncülüğünde yoğun çaba sarf ettiğini ve Ankara’da Bursa’yı en iyi şekilde temsil ettiğini dile getirdi.
Bursa’da faaliyet gösteren 13 oda ve borsanın katılımıyla düzenlenen ‘Oda ve Borsa Müşterek Toplantısı’nın 22’ncisi, Bursa Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde Gastro Sanayi’de yapıldı. Oda ve borsa başkanları ile meclis başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Bursa ekonomisi, sektörel sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.
Toplantıda konuşan Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, oda ve borsaların yoğun bir seçim dönemini geride bıraktığını belirterek, “Yönetim kurullarımızda, meclislerimizde bu seçim döneminde aramıza katılan çok sayıda arkadaşımız var. Kendilerine yeni görevlerinin hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum” dedi.
Krizlere hızlı adapte olduk
İş dünyasının yapısı gereği öngörülemeyen çok fazla etkene ayak uydurmak zorunda olduğunu, ekonomik ve siyasi konjonktür, küresel riskler gibi çok fazla dış faktörle karşı karşıya kaldığını dile getiren Başkan Özer Matlı, “Ülkemizde 2020 yılı Mart ayında başlayan Covid-19 salgınının oluşturduğu olumsuz ekonomik görünüm ve maliyetlerdeki artış; 2021-2022 iş yılında da devam etmiş, yaşanan enflasyon süreci, tüketicinin alım gücünün düşmesine neden olmuş ve Rusya-Ukrayna arasındaki yaşanan gelişmeler, krizi daha da derinleştirmiştir. Ancak hızlı hareket kabiliyeti sayesinde bu durumlara hemen adapte olabilen iş dünyası olarak, farklı kanalları sonuna kadar değerlendirebildiğimizi düşünüyorum. İhracat ve e-ticaret gibi nispeten zor gibi gözüken alanlarda da üyelerimizin bütün imkanları değerlendirdiğini bilmek, geleceğe yönelik olarak öngörülerimizi artırmaktadır” dedi.
Başkan Matlı, krizlerin yaşandığı bir dönemde Bursa’daki oda ve borsaların, sektörel sorunların çözüme kavuşturulmasında TOBB öncülüğünde yoğun çaba sarf ettiğini ve Ankara’da Bursa’yı en iyi şekilde temsil ettiğini dile getirdi.
Türkiye’ye rol model olacak proje
Ekonomideki kırgınlıklara rağmen Bursa Ticaret Borsası olarak, kent ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak çalışmalara imza atmayı sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Özer Matlı, başvuru süreci devam eden Gıda Sektörü Kümelenme Alanı projesi hakkında bilgilendirmede bulundu.
Kent içinde kalan, büyümekte zorlanan ve gıda alanında faaliyet gösteren firmaları, şehrin dışında kurulması planlanan kümelenme alanıyla düzenli bir alanda toplamayı amaçladıklarını söyleyen Özer Matlı, “Bursa Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde, şehrin tüm dinamiklerinin desteğiyle önceliğimiz Bursalı firmalar olmak üzere; tüm Türkiye’ye açmayı planladığımız bu projede, gıda alanında üretim yapan firmalarımızı, KOBİ’lerimizi, teknoloji odaklı yeni nesil lojistik imkanlarla donatılan, sürdürülebilir tarım ekosistemi ve doğanın geleceği için ekolojik çözümlerle planlanan bu çevre dostu alanda, bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Sizlerden ricam, kendi üyelerinizle de bu projeye ilişkin ön talepleri almanız ve bu projeyi sahiplenmeniz. Böylece Bursa olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir birlik ve beraberlik örneği sergileyerek, Türkiye`ye rol model olacak bir projeyi ve iş birliğini hep birlikte hayata geçirmiş oluruz” diye konuştu.
“Gıda Sektörü Kümelenme Alanı ve KOBİ OSB Bursa için ihtiyaç”
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, oda-borsa müşterek toplantıları ile Bursa’da mevcut sorunların çözümüne yönelik güzel bir sinerji yakalandığını dile getirdi. Bursa Ticaret Borsası tarafından hayata geçirilen Gıda Sektörü Kümelenme Alanı projesinin kent için bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Cüneyt Şener, “Bildiğiniz üzere bizler de BTSO olarak KOBİ OSB projemizi hayata geçiriyoruz. Bununla ilgili pandemi öncesi 2500’den fazla firmadan talep almıştık. Şimdi bu talepleri revize ediyoruz. Bursa’nın kent içinde kalan çok ciddi sanayi organizasyonu içerisinde olmayan, çevre kirliliği ve trafik oluşturan, ilimizin içerisinde olan kuruluşlarımız var. Bunları şehrimizin içinden deplase edecek ve daha modern, daha nezih ortama kavuşturacak aynı zamanda da büyümelerine imkân sağlayacak bir organizasyon yapısı içerisindeyiz. Benzer bir projeyi Bursa Ticaret Borsası’nın gıda konusunda yapıyor olması kentimiz adına memnuniyet verici” ifadelerini kullandı.
Oda ve Borsa başkanları sorun ve talepleri dile getirdi
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, Bursa’nın hak ettiği yatırımları alabilmesi adına şehir olarak topyekûn birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi. İnegöl’ün mobilya kenti kimliğinin yanından aynı zamanda tarım kenti de olduğunu dile getiren Uğurdağ, Bursa Ticaret Borsası’nın hayata geçirmeyi hedeflediği Gıda Sektörü Kümelenme Alanı projesine tam destek verdi.
Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Hatırlı, Orhangazi, Gemlik ve İznik ilçelerini içerisine alan bölgede bir fen lisesine ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Pandemi ile birlikte ticaret yapısının da değiştiğini kaydeden Erol Hatırlı, üyelerin ticari hacimlerinin artırılması amacıyla fuarlar konusunda desteklerden yeterince faydalanamadıklarını belirterek, bu tür organizasyonların tüm ilçe oda ve borsaların katılımlarıyla düzenlenmesini talep etti.
Küresel ısınmanın İznik Gölü’nü tehdit ettiğini belirten İznik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dede, bu konuda kent dinamiklerinden acil eylem planı hazırlanması konusunda destek istedi.
Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akkoyunlu ise organize sanayi bölgeleri ile ilgili zaman zaman sorunlar yaşadıklarını belirterek, oda ve borsaların organize sanayi bölgeleri yönetimlerinde daha etkin rol alması gerektiğini vurguladı.
Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır, zeytin için verilen 15 kuruşluk desteğin çok az olduğunu, bu desteğin en az 1,30 TL seviyesine çekilmesi gerektiğini söyledi.
Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Uzkınay, dile getirilen sorunların çözümü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı tarafından ilgili mercilere iletileceğinden emin olduklarını ve kendisine her konuda desteğe hazır olduklarını dile getirdi.
Temeli TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu tarafından atılan Yenişehir Küçük Sanayi Sitesi’nde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Torun, Gıda Sektörü Kümelenme Alanı ve KOBİ OSB projelerine de destek olmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Üstündağ, TEKNOSAB projesinin Karacabey ve Bursa için önemli bir değer olduğunu ancak ilçe sanayicisine katkısı olmayacağını belirterek, Karacabey TSO olarak özellikle küçük esnaf ve KOBİ’lere yönelik benzer bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Enerji maliyetlerinin sanayicinin üzerine büyük bir yük oluşturduğunu ifade eden Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hamaloğlu ise bu maliyetlerin azaltılması için, oda ve borsalar olarak ‘Enerji Var’ adıyla bir proje hayata geçirilmesini, rüzgâr ve güneş gibi yenilenebilir enerji santrallerinin TOBB öncülüğünde Bursa`dan başlamak üzere ülkeye kazandırılmasını istedi.

Programın sonunda toplantıya katılan oda ve borsa yönetim kurulu başkanları tarafından, Ankara’ya iletilmek üzere,dile getirilen sorunlar ve çözüm önerilerini içeren bir mutabakat metni hazırlandı.
Bursa'da yanan ağaç itfaiyeyi harekete geçirdiBursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan Botanik Park'ta çıkan yangında bir ağaç alevlere teslim oldu. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.14 Mart 2026 Cumartesi 09:37BURSA
Bursa'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yılı törenle anıldıBursa'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında düzenlenen programda milli şair Mehmet Akif Ersoy saygı ve rahmetle anıldı.13 Mart 2026 Cuma 09:36BURSA
Bursa’nın dağ ilçesinde büyük ramazan dayanışmasıBursa’nın dağ ilçelerinden Harmancık’ta Ramazan ayı dolayısıyla kurulan iftar çadırı, her gün yüzlerce vatandaşı aynı sofrada buluşturuyor.13 Mart 2026 Cuma 09:32BURSA
Gençlerden patili canlara ziyaretYıldırım Belediyesi, Cumalıkızık Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Tedavi Merkezi ile Sahiplendirme Merkezi’nde Osmangazi Gençlik Merkezi üyelerini ağırladı.13 Mart 2026 Cuma 09:27BURSA
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde su kesintisi!BUSKİ Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde su kesintisi yapılacağını duyurdu. İşte detaylar...12 Mart 2026 Perşembe 10:03BURSA
Bursa'da pandeminin izleri konuşulduNilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi’nde düzenlenen programda, COVID-19 pandemisinin tıbbi ve toplumsal etkileri değerlendirilirken, salgında hayatını kaybeden sağlık çalışanları anıldı.12 Mart 2026 Perşembe 09:25BURSA
Kardeş şehir Saraybosna'da Ramazan buluşmasıBursa Büyükşehir Belediyesi, Bosna Hersek'te düzenlediği iftar programıyla kardeşlik duygularını güçlendirdi12 Mart 2026 Perşembe 09:21BURSA
Bursa’da Ramazan boyunca şehitlere vefa ziyaretleriBursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ramazan ayı boyunca il genelindeki şehitlikleri ziyaret ederek şehit kabirlerinin mevcut durumlarını tespit edildi.12 Mart 2026 Perşembe 09:10BURSA
Bursa'da AVM'de esrarengiz ölümBursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan Kent Meydanı AVM'de meydana gelen olayda bir kişi hayatını kaybetti.12 Mart 2026 Perşembe 07:45BURSA
Osmangazi Belediyesi’nden kadınlara sağlık ve farkındalık eğitimiOsmangazi Belediyesi’nin kadın sağlığına ilişkin düzenlediği panele katılan uzman isimler, kadınların fiziksel ve ruh sağlığına ilişkin önemli bilgiler paylaştı.11 Mart 2026 Çarşamba 09:32BURSA
Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mustafa Duran CHP’den istifa ettiGemlik Belediye Meclis Üyesi Mustafa Duran, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu.11 Mart 2026 Çarşamba 09:29BURSA
Yıldırım'a yeşil koridorBursa'da Yıldırım Belediyesi’nin, tarihi dokusu ve doğal alanlarıyla ilçenin en kıymetli bölgelerinden biri olan Mollaarap’ı cazibe merkezine dönüştürmek başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.11 Mart 2026 Çarşamba 09:24BURSA
BUÜ’de gönül coğrafyası iftarda buluştuBursa Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUTÖMER) tarafından düzenlenen geleneksel iftar programı, farklı coğrafyalardan gelen öğrencileri ve üniversite yönetimini aynı sofrada buluşturdu.11 Mart 2026 Çarşamba 09:22BURSA
Bursa'da cezaevi firarisi dolandırıcı yakalandıBursa'da kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları dolandırma suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.11 Mart 2026 Çarşamba 09:14BURSA
Bursa'da ‘Kadın ve Işık’ sergisi açıldıBursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu tarafından hazırlanan ‘Kadın ve Işık’ resim sergisi, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde açıldı.11 Mart 2026 Çarşamba 08:59BURSA
Osmangazi Meydanı’nda ramazan coşkusu sürüyorOsmangazi Belediyesi tarafından Osmangazi Meydanı’nda düzenlenen Ramazan etkinlikleri büyük ilgi görüyor.10 Mart 2026 Salı 10:35BURSA
Ödüllü ‘Yan Rol’ Bursa'da ayakta alkışlandıBursa Büyükşehir Belediyesi, Deniz Madanoğlu'nun kaleme aldığı, Şenol Önder'in yönettiği ve Merve Polat’ın sahne aldığı ‘Yan Rol’ adlı tek kişilik komedi oyununu Tayyare Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.10 Mart 2026 Salı 10:06BURSA
Bursa'da ihtiyaç sahibi 400 çocuğa bayram sevinciBursa'da faaliyet gösteren bir dernek ihtiyaç sahibi çocukların yüzünü güldürmek için anlamlı bir yardım organizasyonuna imza attı. Dernek tarafından düzenlenen organizasyonla 400 çocuk bayramlık alışverişini tamamladı.10 Mart 2026 Salı 09:46BURSA
Annesine motor sürmeyi öğreten genç izleyenleri gülümsettiBursa'nın Karacabey ilçesi Esentepe Mahallesi'nde bir genç, gece saatlerinde annesine motosiklet sürmeyi öğretirken yaşananlar hem kazaya hem de gülümseten görüntülere sahne oldu.10 Mart 2026 Salı 09:44BURSA
Gönüller aynı iftar sofrasında buluştuOsmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, son olarak Emek Mahallesi sakinleriyle iftar programında bir araya gelerek aynı sofrayı paylaştı.10 Mart 2026 Salı 09:42BURSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.