30 Nisan 2024
  • Bursa13°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

NÜFUS MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

Nüfus müdürlüğüne operasyon: 5 tutuklama...

Nüfus müdürü tutuklandı

06 Ağustos 2022 Cumartesi 15:59

İzmir'de organize suç örgütüne yardım, rüşvet alıp, vermek ve evrakta sahtecilik suçlamasıyla aralarında nüfus ve vatandaşlık işleri müdürünün de bulunduğu 5 kişi tutuklandı. Öte yandan geçtiğimiz Temmuz ayında Karadağ'da yakalanan organize suç örgütü lideri Deniz Camgöz'ün üzerinden de, operasyonda tutuklanan şüphelilerden birine ait pasaport çıktığı öğrenildi.   

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Ağustos günü evrakta sahtecilik, organize suç örgütüne yardım ve yataklık ile rüşvet alıp vermek suçlamasıyla Bornova İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, Bornova İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Ümit İ., kurumda görevli 2 memur, 1 çaycı ile hakkında sahte evrak düzenlendiği belirlenen M.A.B. adlı bir kişi gözaltına alındı. 

Operasyon ile ilgili edinilen bilgiye göre zanlıların, rüşvet karşılığında kimlik ve pasaportlardaki fotoğrafları değiştirip kişi ya da kişilerin yurt dışına kaçmasına aracılık ettiği öne sürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem