MÜSİAD'DAN KIDEM TAZMİNATI VURGUSU
MÜSİAD Bursa Şubesi’nin iftar programı, yoğun bir katılımla gerçekleşti

11 Mayıs 2019 Cumartesi 14:50
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi’nin iftar programı, yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kerim Altıntaş, MÜSİAD 2. Dönem Genel Başkanı ve Türk Amerikan İş Adamları Derneği (TABA) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Bayram Ali Bayramoğlu’nun yanı sıra çok sayıda MÜSİAD üyesi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Konuşmasına, “Ramazan ayının şehrimiz, ülkemiz ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyorum” diyerek başlayan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, “Merhamet medeniyetimizin en ayırıcı vasıflarından biri de bu yardımlaşma ve paylaşma özelliğidir. Dünya ölçeğinde israf edilen ürünlerle, bunlara ihtiyaç duyanlar arasında bir köprü kurulduğunda açlık ve kıtlığın kalmayacağı bilimsel bir gerçektir. Şüphesiz bize emredilenler sadece bölüşmek değil, birbirimizi anlamak, farklılıklarımızı zenginliğimiz diye algılamak ve illaki çok çalışmak. Bugün bütün İslam coğrafyalarındaki karışıklık, iç çekişmeler ve neticesindeki zillet halinin başka sebepler ile birlikte en önemli unsurunun tembellik olduğu kabullenilmesi gereken bir durumdur. Halbuki biz ‘bir günü diğerine eş geçen aldanmıştır’ düsturuna inanan insanlarız” diye konuştu.

Başkan Alpay’dan ara eleman ve kıdem tazminatı vurgusu
Güncel ekonomik konulara da değinen Alpay, ‘Bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için sıkça kullanılan orta gelir tuzağını aşmak için bir dizi yapısal reformların hayata geçirilmesi gerekmektedir” dedi.
Alpay, sözlerini şöyle noktaladı: “Meslek liselerinin tekrar iş hayatına kaliteli, kalifiye eleman sağlayacak bir konuma getirilmesi hayati konulardan biridir. Bir diğer konu da son günlerde hükümetimizin gündeminde olan kıdem tazminatı meselesidir. Bizler emeğin karşılığının kutsal olduğunu bilen bir anlayıştan geliyoruz. Çalışanın hakkının korunacağı, fakat işverene de verimsiz işçiyi korkmadan işten çıkarabilme hürriyetinin olduğu adil bir düzenlemenin yapılması elzemdir. Bununla birlikte, 31 Mart seçimlerine de değinmek isterim. Milletimiz yöneticileri seçti. Artık önümüzde inşallah seçimsiz bir 4,5 yıl var. Başta genel ve yerel idarecilerimiz olmak üzere hep beraber işimize odaklanmalı ve ülkemizin kalkınması için var gücümüzle çalışmalıyız. İnşallah şehirlerimizin daha yaşanabilir hale getirilmesi bir yönüyle de medeniyetimizi ifade etmesi bakımından estetiğine de dikkat edilerek imar ve inşa edilmesi hepimizin temennisidir.”
MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kerim Altıntaş ise, “MÜSİAD 29 yılı geride bıraktı. Bizler sadece iş odaklı değil, aynı zamanda dünyanın her bir karış toprağında yaşayan insanların derdiyle dertlenen, sorumluluk hisseden de bir yapıyız. Biz bu 29 yılda değerlerimizden bir an olsun ayrılmadan ve her geçen gün güçlenerek büyüyen bir yapı olduk” dedi.

“Sıkıntıları halı altına süpürmemeli, onları çözmeliyiz”
Programın konuk konuşmacısı olan MÜSİAD 2. Dönem Genel Başkanı ve Türk Amerikan İş Adamları Derneği (TABA) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Bayram Ali Bayramoğlu da ‘Amerika’da Yatırım İmkanları ve Ticaret Fırsatları’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Bayramoğlu şunları söyledi: “Türkiye’de 17 yıldır siyasi istikrar var. Ancak var olan ekonomik büyümesini çok hazmedebilen bir ülke olmanın dışına çıkıyor. Sanayide çok hızlı büyümeye kalkıştık, fizibiliteye çok dayanmadık. Ekonomiyi planlarken çok planlı programlı gidemedik. O yüzden jeopolitik konumumuzu dikkate aldığımızda, üzerimizde oynanan bazı oyunların gerçekleşmesine kendi ellerimiz vesile olduk. Peşinen hepiniz daha temkinli, sıkıntıları halı altına süpüren değil onları önümüze koyup çözmeye devam etmemiz lazım. Bugün gelinen noktada kriz ve benzeri konuların her çözümü devletten bekleniyor. Peki, biz kendimiz neyi nasıl çözeceğiz, buna bakıyor muyuz, en büyük hata budur.”
“Pazarı genişletmek için tüketimi yüksek olan yeri bulamazsanız, Pazar gelişmez”
Bayramoğlu şöyle devam etti: “Ülkemiz yükte hafif pahada ağır üretebilme becerisine sahip bir ülke değil. Biz yükte ağır, pahada hafif ürün üretiyoruz. O sebeple marka oluşturamıyoruz. O sebeple dünya rekabet piyasasında kendimize yer bulamıyoruz. Ülkemizin yaptığı bütün ihracatların kilogram fiyatı 1 dolar 35 cent. Bugün 170 milyar dolardayız. 500 milyar ihracat hedefimize bu kilogram fiyatıyla ulaşamayız. Pazar çeşitliliğini geliştirmediğimiz, teknik teknoloji ürünlere yönelik bir planlama yapmadığımız müddetçe maalesef hammaliye ile devam etmek durumunda kalırız. Pazarı genişletmek için tüketimi yüksek olan yeri bulamazsanız pazar gelişmez.”
“Bulunduğunuz yerden uluslararası marka olamazsınız”
ABD’nin büyük bir pazar olduğunu ve marka olmak için de pazarı olan yerlerde üretim yapmanın önemli olduğunu ifade eden Bayramoğlu, “Bulunduğunuz yerden uluslararası marka olamazsınız. Ben sadece ihraç ederim diyerek marka olamazsınız. Marka olmak istiyorsanız her lokasyonda bulunacak bir planlamaya ihtiyaç var. ABD’nin dış ticaret toplamı 4 trilyon dolar. Türkiye’nin Amerika ile olan dış ticaretinin toplamı 20 milyar dolar. Yani ABD’nin dış ticaret hacminin yüzde 0,5’i. Bu rakamlar önümüzde ne kadar daha çok yol olduğunu göstermesi ve yeni hedefler belirlememiz açısından son derece önemlidir” şeklinde konuştu.

IZUS projesi
Türk Amerikan İş Adamları Derneği (TABA-AmCham), Türkiye’den ABD’ye yatırım yapmak isteyen iş insanlarına kapı aralayacak Türk OSB (IZUS) projesinden de bahseden Bayramoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: “TABA-AmCham olarak Türkiye’de; İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’da, ABD’de; Washington, Chicago ve New York Temsilcilikleri ve 117 ülkede toplam 122 şube ile faaliyet göstermekteyiz. TABA-AmCham üyeliği, Türkiye ile ABD arasında güçlü bir ekonomik ortaklık kurmak isteyen tüm gerçek ve tüzel kişilere açıktır. Mevcut üyeler; küçük işletmelerden bankacılık ve finans, inşaat, iletişim, eğitim, ithalat/ihracat, hukuk ve ulaştırma ve birçok alanda faaliyet gösteren büyük şirketlere kadar değişmektedir. Yeni yatırım konusunda kararlı olan, yeni pazarlara açılmak isteyen, marka olmayı hedefleyen, sektöründe know-how sahibi olan, rekabete hazır yatırım ortaklarımızla yolumuza devam ediyoruz. Bu özelliklerde olan herkesi de aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız.”
Programda kısa bir selamlama konuşması yapan TABA-AmCham Başkanı Ali Osman Akat da, “Türk Amerikan ilişkilerinde ticaret kapsamında tüm ithalat/ihracat yapan firmalarımıza destek ve hizmet vermeye çalışıyoruz. ABD olan ticari ilişkilerde yeni pencereler açmak istiyoruz” dedi.
IZUS projesinin önemli olduğunu ifade eden BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise, “Son gelişmeler, ekonomi üzerine değişen politikalar, bir ülkenin üretmeden büyümesinin mümkün olmadığını bize gösterdi. Bu proje oldukça önemli bir proje. Bizler dünyanın en büyük pazarı olan ABD’de Türk şirketleri olarak lokal oyuncu olmak istiyorsak bu tip projelere çok ihtiyacımızın olduğu bir gerçek. Uzmanlığınızı o ülkede değere dönüştürebiliyorsanız, Pazarın dinamizminden dolayı ülkemizde 10 yılda alacağınız mesafeyi orada 1-2 yılda alabilirsiniz” diye konuştu.
Sosyal medya bunu konuşuyor! Kira indirimi karşılığında bakın ne istedi...İstanbul'un Kadıköy ilçesine bağlı Moda semtinde ortaya atılan bir iddia, sosyal medyada gündem oldu.28 Nisan 2026 Salı 13:56GÜNDEM
MHP lideri Bahçeli'den 'Kerkük' açıklaması!MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.28 Nisan 2026 Salı 11:32GÜNDEM
Milyoner'de tarihi an! 1 milyonluk soruyu açtırdıKim Milyoner Olmak İster'de 18 yaşındaki yarışmacı 1 milyon TL'lik soruya kadar yükseldi.27 Nisan 2026 Pazartesi 14:37GÜNDEM
Metruk binada dehşete düşüren görüntü!Okullarda şiddet olayının tartışıldığı şu günlerde Muğla'nın Ortaca ilçesinde 3 kız öğrenci, kendilerinden küçük bir kızı metruk alana götürerek darbetti. Dakikalarca darp edilen kız çocuğunun çaresizliği kameralara da yansıdı.27 Nisan 2026 Pazartesi 12:40GÜNDEM
Kördüğümü çözecek delil! Satıp birebir aynısını almışYıllar sonra yeniden açılan Gülistan Doku soruşturmasında dikkatler bu kez tutuklu Mustafa Türkay Sonel'in şüpheli aracın üzerinde yoğunlaştı.25 Nisan 2026 Cumartesi 10:04GÜNDEM
Gülistan Doku dosyasında flaş gelişme! İki isme daha gözaltı...Dosyası yeniden açılan Gülistan Doku soruşturmasında yeni gözaltı kararları çıktı.25 Nisan 2026 Cumartesi 10:00GÜNDEM
Dev operasyon! Toprak altından çıktıİstanbul Pendik'te düzenlenen operasyonda, boş bir arazideki su kuyusuna gizlenmiş 3 bin 92 silah parçası ele geçirildi, olayla bağlantılı 4 şüpheli gözaltına alındı.25 Nisan 2026 Cumartesi 09:59GÜNDEM
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı görevden alındıMilli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı, yerine ise Cihad Demirli atandı25 Nisan 2026 Cumartesi 09:55GÜNDEM
Türk bayrağına mı bastılar? Gerçek ortaya çıktıKocaeli'de 23 Nisan kutlamaları sırasında stadyuma serilen Türk bayrağının görüntüsü tartışma yaratırken "Üzerinden geçtiler" iddiası gündem oldu. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.25 Nisan 2026 Cumartesi 09:52GÜNDEM
75 ilde büyük 'faili meçhul' operasyonu! Bursa da mercek altında...Adalet Bakanlığı 75 ilde 693 maktulün adının geçtiği 638 faili meçhul dosyayı yeniden incelemeye aldı. Yapılan sıralamada; İzmir 49 dosya ve 51 maktul ile ilk sırada yer alırken, Bursa'da 16 dosya ve 18 maktul mercek altına alınacak.25 Nisan 2026 Cumartesi 09:42GÜNDEM
Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel tutuklandıAtaşehir Belediyesi'nde ihale, imar ve iskan işlemlerine ilişkin rüşvet alındığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ile birlikte 19 şüpheli, Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.22 Nisan 2026 Çarşamba 10:04GÜNDEM
Tuncay Sonel'in ismi caddelerden kaldırıldıBir dönem Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde kaymakamlık yapan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in ismi ilçedeki iki caddeden kaldırıldı. Yerine Şehit Öğretmen Ayla Kara'nın ismi verilecek.22 Nisan 2026 Çarşamba 09:37GÜNDEM
MSB'den son dakika açıklaması! Ankara'da nakliye helikopteri düştü...MSB, Kara Havacılık Komutanlığımıza ait bir CH-47 Ağır Nakliye Helikopterinin, eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını duyurdu.22 Nisan 2026 Çarşamba 08:50GÜNDEM
Okul katliamı yapan katilin annesiyle ilgili olay iddiaKahramanmaraş'taki saldırıyı gerçekleştiren İsa Aras Mersinli'nin ailesinin, okuldan gelen psikolojik destek uyarılarını dikkate almadığı iddia edildi.21 Nisan 2026 Salı 13:48GÜNDEM
Bakan Gürlek açıkladı! Gülistan soruşturmasında tek düğüm kaldı, "Özel birim kurduk"Gülistan Doku'ya ait cansız bedene ulaşılıp ulaşılmadığı sorusuna ilişkin Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Önemli olan bu mezarın yerini bulmak. Cansız bedenin yerini tespit etmek. Özel bir birim kurduk" dedi.21 Nisan 2026 Salı 13:45GÜNDEM
Okul katliamında şok detay! Görev değişikliği sonrası felaket...Kahramanmaraş'ta okul katliamını gerçekleştiren caninin her gün çantasını arayan ve psikolojik durumunu yakından takip eden müdür yardımcısının bir ay önce görevden alındığı ortaya çıktı.18 Nisan 2026 Cumartesi 10:00GÜNDEM
Ataşehir Belediyesine gece yarısı operasyonuCHP'li Ataşehir Belediyesine yönelik ihale, imar ve iskan işlemlerine ilişkin rüşvet alındığı iddiasıyla İstanbul'da 45 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.18 Nisan 2026 Cumartesi 09:56GÜNDEM
Gülistan Doku soruşturmasında flaş gelişme! Tutuklu sayısı 8'e yükseldiGülistan Doku soruşturmasında genç kızın eski erkek arkadaşı Zeinal Abakarov ile eski polis olan üvey babası Engin Yücer savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklandı. Böylelikle soruşturmada tutuklu sayısı 8'e yükseldi.18 Nisan 2026 Cumartesi 09:54GÜNDEM
Estetikle kimlik değiştirdi, kardeşi gibi yaşadı... Firari katil Türkiye'de yakalandıAnkara'da 2010 yılında işlenen bir cinayetin azmettiricisi olarak tespit edilen ve 7 yıldır yurtdışında firari olan şüpheli Türkiye'ye döndükten sonra yakalandı.18 Nisan 2026 Cumartesi 09:50GÜNDEM
112 çalışanı okul saldırısı sonrası gözyaşlarına boğuldu! Bakanlık harekete geçirdiKahramanmaraş'taki okul saldırısına müdahale eden 112 çalışanı, nöbet bitiminde gözyaşlarına boğulduğu anları paylaşınca gündem oldu. Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı.17 Nisan 2026 Cuma 10:40GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.