22 Haziran 2024
  • Bursa30°C
  • İstanbul28°C
  • Ankara28°C

MUDANYA ÜNİVERSİTESİNDE İLK MEZUNİYET

Mudanya Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu programlarında ilk mezunlarını verdi....

Mudanya Üniversitesinde ilk mezuniyet

13 Haziran 2024 Perşembe 14:44

Bursa’nın tek vakıf üniversitesi olarak 11 Ekim 2022 tarihinde eğitime başlayan Mudanya Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu programlarında ilk mezunlarını verdi. Üniversite’nin ilk mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Bursa haber...   

Türkiye’nin en genç, Bursa’nın tek vakıf üniversitesi olan Mudanya Üniversitesinde ilk mezuniyet heyecanı yaşandı. Mudanya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun İlk ve Acil Yardım, Anestezi, Fizyoterapi ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programlarında 2 yıllık eğitimlerini tamamlayan öğrenciler düzenlenen muhteşem bir törenle diplomalarını alarak Mudanya Üniversitesinin ilk mezunları oldular.

Mudanya Üniversitesi Çağrışan kampüsünde gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, Rektör Prof. Dr Emin Karip, Mütevelli Heyeti üyeleri Hakan Çavuşoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Fikri Pala, Ali Mollasalih, akademisyenler ve veliler katıldı.

Bingöl: Gelişiyoruz, büyüyoruz   

Akademisyenler ve öğrencilerin geçişinin ardından öğrencilere seslenen Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bizim işimiz eğitim. Anaokulu ve kolejlerin ardından üniversite kurmayı hayal ettik. Çok araştırdık. Dünyadaki iyi örnekleri yerinde inceledik. Gelişi güzel bir üniversite kurmak istemedik. Sonunda 2 yıl önce hayalimizi gerçekleştirdik. Bursa’da kazandığımı Bursa’ya vakfettim ve üniversitemizi kurduk. Çok güzel bir sistem ve ekip kurduk. Çok kaliteli akademisyenlerimiz var. 2 yıl çok çabuk geçti ve ilk öğrencilerimizi mezun etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni bölümlerle gelişiyoruz, büyüyoruz. Bu yıl 1000 öğrenci daha aramıza katılacak. En iyi bildiğimiz eğitim konusunda yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Mezun olan öğrencilerimizin Mudanya Üniversitesi diplomasını gururla taşıyacaklarına ve bizleri de gururlandıracaklarına inanıyorum. Velilere de çocuklarını bize güvenip emanet ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Çavuşoğlu: Bursa önemli bir değer,kazandı   

Son Başbakan Yardımcısı ve Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Hakan Çavuşoğlu da, Bursa’nın Mudanya Üniversitesi ile önemli bir değer kazandığını ifade ederek, “Bulunduğum konum itibariyle Bursa’ya hizmet adına Mudanya Üniversitesinin kuruluşunda emeğim olduysa ne mutlu bana. Bu eser Bursa’mızın en nadide eserlerinden biri oldu. Ama burada en büyük övgüyü hak eden Bursa’ya bu eseri kazandıran ve Bursa’yı eğitim şehri yapan Gıyasettin Bingöl’dür. Mudanya Üniversitesi yıllarca insanlığa hizmet edecektir. Mudanya Üniversitesi çok yakında parmakla gösterilecek bir üniversite olacaktır” diye konuştu.

Prof. Karip: Yolunuz açık olsun     

Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Karip de, Mudanya Üniversitesi olarak ilk mezunlarını vermenin sevincini, gururunu ve onurunu yaşadıklarını belirterek, “Değerli mezunlarımız. Üzerinize düşen her şeyi sırasıyla yerine getirerek, üniversitenizin sizlerden istediklerini birebir yaparak bugüne gelmeyi ve diplomayı almayı hak ettiniz. Sizler işinizi layıkıyla tamamladınız. Ama size bu eğitimi veren bizlerin işi şimdi başlıyor. Bizler sınavımızı ne kadar başarılı bir şekilde verdik bundan sonra göreceğiz. Bursa’daki sağlık kuruluşlarının siz mezunlarımızı işe almada gösterdikleri teveccühlerini, bizim de bu sınavı başarılı bir şekilde verdiğimizin emaresi olarak görüyoruz. Sizler Mudanya Üniversitesinden mezun olduğunuz diplomanızla hayatınıza değer kattığınız her işte bizlere not vermiş olacaksınız. Sizlerin çalıştığı kurumlar sizlerin işinizi icra etmede göstereceğiniz yetkinliklere bakarak bizlere not verecekler. Açık kalplilikle umuyorum ki sizler de biz eğitimcilerinizi ve mezun olduğunuz bu güzide Üniversiteyi başarıyla temsil edeceksiniz. Sağlık sektöründe vereceğiniz hizmetlerle insanların hayatına dokunacaksınız. En zor zamanlarında insanlara umut olacaksınız. İnsanların hayatına değer katacaksınız. Bugün burada hak ettiğiniz diploma ile, aldığınız eğitimle, başınız dik, gururla, onurla, kendinize güvenle, kendinize ve mesleğinize saygıyla yolunuza devam edeceğinizden eminiz. Yolunuz, bahtınız açık olsun” diye konuştu.

Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürü Öğr. Gör. Esin Baylançiçek ise, şunları söyledi:

“Bugün meslek yüksekokulumuzun ülkemize kazandıracağı, mesleğinde öncü gençleri gururla uğurlamak için bir aradayız ve tarihi bir ana da tanıklık ediyoruz. Sevgili mezunlarımız.Eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Kaydolduğunuz gün dün gibi aklımda. Sizleri yeni yaşamlarınıza uğurlarken hissettiğiniz coşku ve heyecanı tüm kalbimle paylaşıyorum. Bana meslek hayatımın en keyifli son iki yılını yaşattınız. Mesleki eğitimlere gittiğiniz kurumlardan, sorumluluk bilinciniz, öğrenme azminiz, mesleğinize olan yaklaşımınız ile övgü dolu geri bildirimler aldık. Her birinizle ayrı ayrı gurur duyduğumuzu ve gönül rahatlığı ile sizleri uğurladığımızı bilmenizi isterim. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız daha çok şey var.  Her son yeni bir başlangıçtır bilinciyle kariyer basamaklarını hızla tırmanacağınıza olan inancımız tamdır. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Mudanya Üniversitesi’ni de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır. Mudanya   Üniversitenin ilk mezunlarından olmanın ayrıcalığı ile sizden sonra mezun olacak arkadaşlarınıza el vermeyi, birbirinize destek olmayı, koruyup kollamayı sakın unutmayın.”

Konuşmaların ardından Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Anestezi ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programları öğrencileri sahneye çıkarak diplomalarını aldı. Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı birincisi Zeynep Demir, İlk ve Acil Yardım Programı birincisi Sude Varol, Fizyoterapi Programı birincisi Tuğşat Güzeloğlu, Anestezi Programı birincisi Buse Özden ile Meslek Yüksekokulu birincisi Tuğşat Güzeloğlu’na plaket verilen tören, öğrencilerin hep birlikte keplerini havaya atmalarıyla sona erdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa