10 Mayıs 2024
  • Bursa19°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C

MUDANYA LOZAN MÜBADİLLERİ YUNANİSTAN'DA SERGİ AÇACAK

Bursa'nın Mudanya ilçesinde faaliyet gösteren Lozan Mübadilleri Derneği, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları'nın desteğiyle Yunanistan'da...

Mudanya Lozan Mübadilleri Yunanistan'da sergi açacak

14 Aralık 2015 Pazartesi 13:00

Bursa'nın Mudanya ilçesinde faaliyet gösteren Lozan Mübadilleri Derneği, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları'nın desteğiyle Yunanistan'da gerçekleştireceği sergi ve müzik etkinliğiyle iki yakayı buluşturacak.

Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Hüseyin Türker, Yunanistan'ın Selanik şehrinde 18-20 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceği etkinlik öncesinde Burulaş Evi'nde basın açıklaması yaptı. Dernek Sekreteri Volkan Biçer, RUMELİFED 2. Başkanı Adem Serbest ve yönetim kurulu üyeleri ile Bursa Edirneliler Derneği kurucu eski Başkanı Ahmet Güneş'in de hazır bulunduğu toplantıda Başkan Türker, "iki yaka el ele" adlı projesini tanıttı.

30 Ocak 1923 tarihinde Lozan'da imzalanan Nüfus Mübadele Sözleşmesi'ne istinaden Anadolu'dan giden Ortodoks Rumların bıraktıkları evlerden toplanan kapı, pencere ve ahşap tahtaların üzerilerine onların dokularını hissederek ahşap resim sergisi açacaklarını belirten Türker, etkinlikte Türk-Yunan müziklerini içeren Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Çalgıcı Mektebi Orkestrası'nın da bir konser vereceğini duyurdu.

Türker, Grand Hotel Palace'da yapılacak etkinliğe katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, RUMELİFED Başkanı Reşat Çimsöken, Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan ve Başbakanlık Yurtdışı Akraba Toplulukları Başkanlığı Uzmanı Fatih Açıkgöz'e verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa