MSB, TSK'YA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
MSB: Son bir haftada 53 terörist etkisiz hale getirilmiştir...

10 Ağustos 2023 Perşembe 13:01
Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütü mensuplarınca şehit edilen kahraman Türk askerlerine ilişkin, “Bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşinde beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur” açıklamasında bulundu.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği'nde görevli Deniz Albay Zeki Aktürk, “PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve sınır ötesinde icra ettiğimiz operasyonlarımız kesintisiz bir şekilde devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
“Son bir haftada 53 terörist etkisiz hale getirilmiştir”
Terörü kaynağında yok etme stratejisinin kararlılıkla uygulandığını belirten Albay Aktürk, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil; son bir haftada 53 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 995’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 338’e ulaşmıştır. Irak Kuzeyi’nde devam eden Pençe-Kilit Harekatı’nda bugüne kadar 586 terörist etkisiz hale getirilmiş, değişik çaplarda toplam bin 316 silah ve 600 bine yakın (585 bin 563) mühimmat ele geçirilmiş, 2 bin 150 mayın/EYP tespit ve imha edilmiş, 614 mağara/sığınak ise kullanılamaz hale getirilmiştir” diye konuştu.
“Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, TSK ve milletimize başsağlığı diliyoruz”
Taciz ateşi sonrasında şehit olan kahraman Türk askerine ilişkin başsağlığı dileyen Albak Aktürk, konuşmasına şöyle devam etti:
“Dün bu bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşinde beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, TSK ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Mehmetçiğin; üstün bir gayretle her türlü hava ve arazi şartında, büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla icra ettiği operasyonlar ile teröristler kendilerini bekleyen sondan kaçamayacak, gücünü bağrından çıktığı asil milletimizden alan kahraman ordumuz; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada şehitlerinin kanını yerde bırakmayacak terörle mücadelesini tek bir terörist kalmayıncaya kadar aynı kararlılıkla sürdürecektir.”
Sınır güvenliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Albay Aktürk, hudut hattında ilave tedbirler alındığını hatırlatarak, “Sınırlarımızın ve halkımızın güvenliği için hudutlarımızda alınan ilave ve etkin tedbirler sayesinde; Son bir haftada hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 284 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 9’u teröristtir. 2 bin 991 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. 2023 yılında ise hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 4 bin 752 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 236’sı FETÖ mensubu olmak üzere 356’sı teröristtir. 134 bin 935 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Ayrıca, son bir haftada icra edilen operasyonlarda 172 kilogram uyuşturucu ve 860 adet hap ele geçirilmiştir. Yılbaşından bu yana icra edilen operasyonlarda ise toplam 4 bin 803 kg uyuşturucu ve bin 911 adet hap ele geçirilmiştir” açıklamasında bulundu.
“(Taciz ateşleri sonrası) 45’i son bir haftada olmak üzere 744 terörist etkisiz hale getirilmiştir”
Albay Aktürk konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu yılın başından itibaren harekat bölgelerimize terör örgütü tarafından 3’ü son bir haftada olmak üzere 86 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, kahraman komandolarımızın anında müdahalesi ile 45’i son bir haftada olmak üzere 744 terörist etkisiz hale getirilmiştir.”
Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan, gelişmelerin yakından takip edildiğini belirten Albay Aktürk, “Rusya Federasyonu tarafından durdurulan Tahıl Girişimi’nin devamına yönelik BM, Rusya Federasyonu ve Ukrayna yetkilileri ile temaslarımız Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak devam etmektedir. Küresel gıda fiyatlarının istikrara kavuşmasına büyük katkı sağlamakla birlikte tüm krizlerin iyi niyet ve diyalogla çözülebileceğini kanıtlayan bu Girişim’in devam etmesini temenni ediyoruz.
Ayrıca; Karadeniz'de en uzun kıyısı bulunan ülkelerden biri olarak başından beri kıyıdaş ülkelerin barış, diyalog, huzur ve refah içinde yaşamasından yana olduğumuzu dile getiriyor, mevcut güvenlik dengesinin ‘Bölgesel Sahiplik İlkesi’ çerçevesinde sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Temennimiz Ege Denizi’nin bir dostluk denizi haline gelmesidir”
Yunanistan-Türkiye ilişkilerine değinen Albay Aktürk, “Komşumuz Yunanistan ile son dönemde gelişen olumlu havanın devam ettirilmesi ve geliştirilmesi için karşılıklı çabalarımız sürmektedir. Temennimiz; diyalog kanallarının açık tutulması, ikili ilişkilerimizde yakalanan pozitif gündemin devam etmesi, Ege Denizi’nin bir dostluk denizi haline gelmesidir” diye konuştu.
Bu hafta içerisinde açıklanan dünyanın en iyi savunma sanayi şirketlerinin yer aldığı “Defence News Top 100” listesine giren Türk şirketlerini tebrik eden Albay Aktürk, “Başta bünyemizde bulunan ASFAT (Askerî Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi) olmak üzere Aselsan, TUSAŞ ve Roketsan’ı kutluyor, savunma sanayimize güç katan çalışmalarında başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.
"Şimdiye kadar 877 sorti yapılarak yangınlara müdahale edilmiştir"
TSK’nın orman yangınlarına verdiğini desteğe dikkati çeken Albay Aktürk, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından oluşturulan Rezerv Güç ile yangın söndürme çalışmalarına sağlanan destek aralıksız devam etmektedir. Bu çerçevede, Silahlı Kuvvetlerimize ait uçak ve helikopterler ile farklı bölgelerde çıkan 17 orman yangınının söndürülmesine katkı sağlanmıştır. Helikopter ve uçaklarımız tarafından şimdiye kadar 877 sorti yapılarak yangınlara müdahale edilmiştir. Gelen anlık taleplere istinaden görevlendirmeler devam etmektedir” açıklamasında bulundu.
Albay Aktürk ayrıca MSB’nin FETÖ ile mücadelesinin tespit edilen bilgi ve belgeler ışığında büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü aktardı.
Askeralma kanunu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aktürk konuşmasını şöyle sürdürdü:
''2022 yılında Askeralma Kanunu’nun 9’uncu maddesinde yapılan değişiklik ile yoklama kaçağı, saklı veya bakayalara bedelli askerliğe müracaat etme hakkı tanınmış, bahse konu uygulama Kanun’un değiştiği tarihten itibaren yürürlüğe konulmuştur. Kanun’da yapılan bu değişiklik 5 Ağustos 2023 tarihinde Askeralma Yönetmeliği’ne dahil edilmiştir.
Ayrıca, bahse konu Kanun çereçvesinde; mülga 1111 sayılı Askerlik Kanunu’na göre dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkarılanlardan, ödemeleri gereken yabancı ülke parasını ödemedikleri veya herhangi bir takvim yılında toplam olarak 184 gün ve daha fazla süreyle yurt içinde bulundukları için dövizle askerlik kapsamından çıkarılanların, dövizle askerlik hizmetinden yararlanabilmelerine imkan sağlanmıştır.”
6 kez ışık ihlali yapanın ehliyeti alınacak!İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı ışık ihlallerine yönelik yeni yasa teklifinin detaylarını paylaştı. Yerlikaya, 6. kez ihlalde ehliyetin iptal edileceğini açıkladı.19 Aralık 2025 Cuma 09:43GÜNDEM
Şeyma Subaşı'ndan operasyon sonrası Kuran-ı kerim paylaşımıÜnlülere yapılan uyuşturucu operasyonunda hakkında yakalama kararı çıkarılan Şeyma Subaşı'ndan ilk açıklama geldi.19 Aralık 2025 Cuma 08:50GÜNDEM
Ünlü isimler gözaltına alındı!İstanbul'da yürütülen uyuşturucu soruşturmasında 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Soruşturma kapsamında Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak İstanbul il jandarma komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı.18 Aralık 2025 Perşembe 09:39GÜNDEM
Gain Medya soruşturmasında ünlü sunucu Okan Karacan gözaltına alındıGain Medya soruşturması kapsamında sunucu Okan Karacan gözaltına alındı.18 Aralık 2025 Perşembe 09:34GÜNDEM
Güllü'nün ölümünde çarpıcı iddialar! Cinayet mi? Kaza mı?Güllü'nün ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada kardeşleri Kader Tut ve Raşit Günyer'in avukatı, son günlerde müvekkilleri hakkında ortaya atılan iddiaları reddederek, tek amaçlarının kardeşlerinin ölümünün aydınlatılması olduğunu söyledi.18 Aralık 2025 Perşembe 09:13GÜNDEM
Başkente gökyüzünden bilinmeyen bir cisim düştü!Ankara'nın Elmadağ ilçesinde gökyüzünden büyük bir gürültüyle düşen bilinmeyen cisim halen aranıyor.16 Aralık 2025 Salı 10:31GÜNDEM
İnanılmaz iddialar! Mehmet Akif Ersoy'un uyuşturucu trafiğini deşifre ettiHabertürk'ün eski Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un tutuklandığı uyuşturucu soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı.16 Aralık 2025 Salı 10:25GÜNDEM
Cami önlerinde şans oyunu satışı yasaklandıİstanbul Valiliği, milli piyango bileti ve diğer şans oyunlarının satışına dair bir genelge yayımladı. Cami avlusu ve ibadethane önlerinde milli piyango biletleri ve diğer şans oyunlarının satışının yasaklandığı belirtildi.15 Aralık 2025 Pazartesi 10:12GÜNDEM
Güllü'nün oğlu camı kırıp gizlice eve girmiş!Ünlü sanatçı Gül Tut'un ölümünün ardından kızı Tuğyan Ülkem Gülter'in annesini kasten öldürme suçlamasıyla tutuklandığı soruşturmada bu kez Güllü'nün oğlu Tuğberk Yağız gündeme geldi.15 Aralık 2025 Pazartesi 10:06GÜNDEM
Güllü'nün yıllar önce çocukları için söylediklerigündem olduArabesk müziğin usta ismi Güllü'nün ölümüyle ilgili soruşturmada kızı Tuğyan Ülkem Gülter'in tutuklanmasının ardından, sanatçının yıllar önce çocuklarıyla ilgili sözleri yeniden gündeme geldi.13 Aralık 2025 Cumartesi 09:42GÜNDEM
Cinayet itirafı gelmişti! Güllü'nün kızı tutuklandıYalova'daki evinin terasının penceresinden düşen Güllü'nün ölümüyle ilgili soruşturmada gözaltına alınan kızı Tuğyan Ülkem Gülter, kasten öldürme suçlamasıyla tutuklandı.13 Aralık 2025 Cumartesi 09:34GÜNDEM
9 üniversiteye yeni rektör atandıCumhurbaşkanlığı tarafından 9 üniversiteye yeni rektör atandı.12 Aralık 2025 Cuma 10:00GÜNDEM
Başsavcılıktan Barış ve Abdülkerim açıklamasıGalatasaraylı futbolcular Barış Alper Yılmaz ve Abdülkerim Bardakçı hakkında inceleme başlatıldığına ilişkin çıkan haberler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı.12 Aralık 2025 Cuma 09:58GÜNDEM
TBMM'de taciz iddiası! Bakanlıktan açıklama geldiAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) taciz iddialarına ilişkin sürecin yakından takip edildiğini, çocuk ile ailesine yönelik psikososyal destek başlatıldığını bildirdi.11 Aralık 2025 Perşembe 11:03GÜNDEM
Görüntülerdeki ses temizlendi! Güllü'yü itip "Hadi görüşürüz bay bay" demişÜBİTAK'ın temizlediği kamera ses kayıtları, Güllü'nün boğuşma sonrası pencereden itilerek öldürüldüğünü ortaya koydu. Kayıtlarda Tuğyan Ülkem Gülter'in "Atacağım şimdi seni" ve ardından "Hadi görüşürüz bay bay" dediği belirlendi.11 Aralık 2025 Perşembe 10:34GÜNDEM
Eski spikerden ses getirecek iddia: Utanarak yazıyorum!Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un tutuklanmasının ardından eski Habertürk spikeri Nur Köşker, Ersoy'un kendisini taciz ettiğini açıkladı.11 Aralık 2025 Perşembe 10:29GÜNDEM
Yağışlı havalar trafikte riskleri artırıyor!Yol ve Trafik Güvenliği Danışmanı Özgür Şener, trafikte yağışlardan kaynaklı pek çok tehlikeyle karşı karşıya kalınabildiğini dile getirdi10 Aralık 2025 Çarşamba 10:45GÜNDEM
Mehmet Akif Ersoy'la ilgili dikkat çeken iddia gündemde!Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan 'uyuşturucu' soruşturması kapsamında gözaltına alındı.10 Aralık 2025 Çarşamba 10:38GÜNDEM
Güllü'nün kızı ve arkadaşı gözaltına alındıYalova'daki evinin terasının penceresinden düşerek hayatını kaybeden "Güllü" adıyla tanınan ünlü sanatçı Gül Tut'un kızı Tuğyan Ülkem Gülter ve arkadaşı Sultan Nur Ulu, Büyükçekmece'de gözaltına alındı.10 Aralık 2025 Çarşamba 10:35GÜNDEM
Otellerde yeni dönem! Kimlik bırakma devri bittiKVKK, artan şikayetler üzerine otellerde kimlik fotokopisi alınması uygulamasının yasal olmadığını açıkladı.09 Aralık 2025 Salı 10:49GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.