10 Mayıs 2024
  • Bursa14°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara16°C

MODA İSKELESİ YENİDEN HAYAT BULDU

İmamoğlu, Tarihi Moda İskelesinin açılışında konuştu

Moda iskelesi yeniden hayat buldu

20 Ağustos 2022 Cumartesi 09:55

İBB, İstanbul’un en eski ve simgesel yapıtlarından Moda İskelesi’ndeki restorasyon ve yeniden işlevlendirme çalışmalarını tamamladı. İstanbul; kütüphanesi, kafesi ve yanaşan vapurlarıyla tarihi öneme sahip eserle tekrar buluştu. Kadıköy’ün zarif simgesinin yeniden hizmete açılması nedeniyle düzenlenen törene katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Biz Kadıköy'e ne kadar hizmet ediyorsak Sultanbeyli’ye de o kadar hizmet edeceğiz. Eğer Gaziosmanpaşa'yla Bakırköy'ü eşit tutamıyorsanız İstanbul'a belediye başkanlığı yapamazsınız” dedi.

İstanbul’un maneviyatına ve binlerce yıllık geçmişine sahip çıkacaklarının altını çizen İmamoğlu, “Hukuksuzluğun ve adaletsizliğin ortadan kalkacağı ilk anda size söz;  Adalar İskelesi’ndeki işgali de ortadan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “150 günde 150 proje” kapsamında restorasyonu tamamlanan Moda İskelesi’nin açılışına katıldı. İş başına gelirken İstanbullulara atıl olan  deniz yapılarını mutlaka en doğru bir şekilde hayata geçireceklerini söylediklerini anımsatan İmamoğlu, Moda İskelesi’ni bu sözün gereği olarak şehre kazandırdıklarını belirtti. Yapının daha önce tarihi özelliği tamamen devre bırakılarak yarım yamalak bir süreçle ele alındığını kaydeden İmamoğlu, “İstanbul'da bu anlamda bizi üzen çok yapı vardı. Tek tek ele alıyoruz. Bir de attığımız bu adımlar gerçekten büyük işler. Bence kalbini burkan, yüzünü asan, umutsuz eden, hani vardır ya kendinize özel bir şey vardır. O sizden kopar giderse dünyanın en mutsuz ve en umutsuz insanı olursunuz. Ama size ait olan o duyguları, o hisleri çok yakın bir biçimde yakalar ve hissederseniz o zaman da dünyaya umutla bakarsınız. Aslında Moda İskelesi'nin dünkü haliyle bugünkü arasında en büyük fark bu” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem