MHP'NİN GÜNDEMİ SEÇİM
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman: Bursa, bölgede samimi gayret gösteriyor...

04 Nisan 2023 Salı 09:11
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 14 Mayıs seçimlerine yönelik çalışmalar kapsamında teşkilat içi istişare toplantılarını aralıksız sürdürüyor.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) iftar programı olarak gerçekleştirilen buluşmaya MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu, MYK Üyesi Fevzi Zırhlıoğlu, MDK Üyesi Muhammet Tekin, İl Başkanı Cihangir Kalkancı, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları ile geçmiş dönemlerde davaya emek vermiş ve çeşitli görevlerde bulunmuş teşkilat mensupları katıldı.
ÖNCELİĞİMİZ DEPREM BÖLGESİ
‘Arife tarif gerekmiyor’ diyerek iftar programına katılan teşkilat mensuplarının ülkenin hal ve ahvalini yakından bilen bir siyasi tecrübeye sahip olduklarını belirterek kürsü hitabına başlayan MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, “Önümüzde tarihi ve kritik bir süreçte idrak edilecek bir seçim var. Ama daha da önemlisi Türkiye olarak 6 Şubat’ta muhatap olduğumuz 11 ilimizi kapsayan binlerce vatandaşımızın kaybına ve yine binlerce vatandaşımızın yaralanmasına sebebiyet veren bir büyük felaket yaşadık. Önceliğimiz mutlaka bu 11 ilde yaşanan felaketin yaralarını bertaraf etmek. Orada çaresiz bitap konumda geleceğe dair umutları tükenmiş vatandaşımızın yeniden hayata bağlanmasını, sahipsiz olmadıklarını hissetmelerini temin konusunda gayret ortaya koymak icap ediyor. Cumhur İttifakı ve MHP olarak bizim önceliğimiz 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerden daha önemli olarak deprem bölgesinin imar ve ihyasıyla alakalı vatandaşımızın yaralarının sarılmasıdır” dedi.
İLK GÜNDEN BU YANA BÖLGEDEYİZ
Deprem bölgesine yönelik MHP’nin tüm mensuplarının yapılması gerekenler hususunda gayret gösterdiğini vurgulayan MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, “Belediyelerimizle, Ülkü Ocaklarımızın bütün mensuplarıyla, parti teşkilatlarımızla ilk günden itibaren bölgedeyiz” ifadelerini kullandı.
Devletin tüm imkanlarıyla depremin ilk gününden itibaren bölgede olduğunun altını çizen MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, “Devlet, bölgeye bütün kurumlarıyla nüfuz ederek yaraları sarmanın samimi gayreti içerisindedir. Bir yandan cenazelerimizi defnediyor öte yandan günlük ihtiyaçları karşılamaya gayret sarf ediyoruz. Bir yandan enkazları kaldırmanın çabası içerisinde oluyoruz ama öte yandan bir yıl içerisinde yeniden o bölgenin imar ve ihyasını temini konusunda da bütün gücümüzü seferber etmek suretiyle bir gayret ortaya koyuyoruz. Hamd olsun devletimiz orada. Cumhurbaşkanımız, Sayın Genel Başkanımız, hemen her gün bir il veya ilçede depremzede kardeşlerimizle birlikte olmanın gayretini ortaya koyuyorlar” şeklinde konuştu.
BURSA GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞTI
Deprem bölgesinden geçici süreyle de olsa ülkenin farklı bölgelerine göç eden çok sayıda vatandaş olduğunu hatırlatan MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Bursa’da da 30 bin civarında deprem bölgesinden gelen vatandaşımız var. İlçe başkanlarımız, ilk günden itibaren ilçelerine gelen depremzede vatandaşımızla yakinen alakadar oluyor. Sağ olsun başta Büyükşehir Belediyesi başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız olmak üzere hem Bursa’mızda hem de deprem bölgesinde kendilerine emanet edilen yerlerde yaraları sarabilmek, bir nebze olsun derman olabilmek için gece demeden gündüz demeden samimi bir gayret ortaya koyuyorlar. Şüphesiz kayıplarımızı geri getirmemiz mümkün değil ancak Allah’ın izniyle kalanların umutlarını yeşertecek, onların yine huzur ve güven içerisinde bulundukları yerde yaşamlarını sürdürebilmelerine imkan sağlayacak başta konut olmak üzere her türlü ihtiyaçları kısa süre içerisinde giderilecek.”
SEÇİM ÇALIŞMALARINDA DEPREM HASSASİYETİ
“Muhterem dava arkadaşlarım böyle bir iklim ve atmosferde seçim yapacağız. Şüphesiz sazlı sözlü bir seçim dönemi geçirmeyeceğiz. Bu şartların ehemmiyetini göz ardı etmeksizin kamu vicdanını rahatsız etmeyecek nezaketi ve hassasiyeti dikkate alarak seçim çalışmalarımızı yürüteceğiz. En azından biz MHP olarak bu ölçüde ve bu hassasiyetler dikkate alınarak bir seçim dönemi yaşayacağız. Özellikle ilçe başkanlarımızdan hassaten istirhamımdır. Bu nezaketi asla göz ardı etmeyelim. Asla bu gerçeği biran olsun hatırdan uzak tutarak kendimizi çok yoğun bir seçim atmosferine kaptırıp kamu vicdanında tartışılacak bir takım hususlara kapı aralamayalım.”

BİR TAKIM ÖRGÜTLERİN SIZMA GİRİŞİMİ
MHP’ye 14 Mayıs seçimleri için çok sayıda aday adaylığı müracaatı yapıldığını söyleyen MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, “MHP’ye 1 haftalık süre içerisinde yaklaşık 4 bin 600 civarında aday adaylığı başvurusu yapıldı. Bu müracaatlar içerisinde önemli bir kısmı yurt dışından olmak üzere planlı ve organize, bir takım bölücü örgütlerin, FETÖ dahil olmak kaydıyla bir takım organizasyonların MHP aday adaylığı sürecinde özel bir gayretinin olduğunu gözlemledik. Bütün bunları yakinen takip ettik. İnceleyip irdeledik. Netice itibarıyla geçtiğimiz hafta salı günü bütün evrakları tamamlanmış, talep edilen bütün hususların yerine getirildiği toplamda bin 894 aday adayı müracaatının MHP’ye yapıldığını gördük. Şuan itibarıyla bu bin 894 müracaat içerisinde yine milletvekili adayı olup olmamasıyla alakalı bir takım hukuki soruşturmalar, incelemeler ve denetlemeler hukuk büromuz tarafından seçim işleri nezaretinde yürütülüyor” dedi.
LİSTELER 7 NİSAN’DA TESLİM EDİLECEK
MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, “Bursa’da 1’inci ve 2’nci bölgeden toplan 56 arkadaşımızın aday adaylığı müracaatı oldu. Önümüzdeki hafta sonu itibarıyla ayın 9’unda bütün siyasi partilerin ülke genelinde 600 adayını Yüksek Seçim Kurulu’na bildirmesi gerekiyor. Biz de nasip olursa 7’sinde yani cuma günü 600 milletvekili adayımızı YSK’ya liste olarak teslim edeceğiz. İnşallah gerek bu hizmete talip olan ülküdaşlarımızla gerek teşkilat mensuplarımızla gerek vatandaşımızla bu seçimin nezaketini, önemini ve ülkenin geleceğine dair ne anlam ifade ettiğini değerlendirerek ve dikkate alarak 14 Mayıs’ta bir irade ortaya koyacağız. Kim ne derse desin. Bu ülke ve bu millet sahipsiz değildir. Kim ne yaparsa yapsın. Her dönem örneğine şahit olduğumuz gibi bu necip milletin feraseti yine Allah’ın izniyle bir takım oyunları boşa düşürecek ve ülkesinin geleceğine nasıl sahip çıktığını ortaya koyduğu iradeyle bir kez daha gösterecektir” değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA DEVLETLERİNİN OYUNLARINI BOZUYORUZ
İftar programında Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu da katılımcılara hitap etti. Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu, 14 Mayıs seçimlerinin önemine vurgu yaparken şunları söyledi: “Bu seçim, İstiklal Harbi dönemimizde Kuvâ-yı Milliye’nin saflarında yer alanlar ile Yunan Ordusu’na has pirinç ile etli pilav götürenlerin mücadelesidir.”
Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki gelişmeleri anımsatan Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu, “Devletler zorunlu olarak ittifak içerisinde olurlar ama karşılıklı hak ve menfaatlerini hiçbir zaman terk etmezler. ABD Genel Kurmay başkanı geliyor, pkk ile son hazırlıkları konuşuyor. Teröre destek veren devletler, 1980 ve 90’lara kadar kara listedeki devletlerdi. Bugün dünyanın en büyük devleti diye bilinenler terörün doğrudan destekçisi oldular” dedi.

‘Artık helikopter veriliyor. Bakın bu basit bir olay değil’ diyen Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu, “BOP kapsamında sınırları değiştirilmesi gereken ya da onlara biat ve secde edecek yönetimi belirleyemedikleri yegane ülke Türkiye kaldı. Suriye ve Irak’ın kuzeyinde neler oluyor görüyorsunuz. Orada Erbil’den Süleymaniye’den Lazkiye’ye kadar bir terör devleti hayaliyle koridor oluşturuluyor. Bölgeye bir hançer gibi saplandı. Ne zaman? Türkiye’de gerçekleşen 15 Temmuz hain darbe girişiminden yaklaşık 45 gün sonra. Darbeci alçaklar içinden ayıklandıktan sonra ordu, şahlanıp orada ABD’nin oyununu bozdu. Biz, dünya devletlerinin oyunlarını bozuyoruz” ifadelerini kullandı.
Bursa semalarında gökkuşağıBursa’nın Kestel ilçesi semalarında, herhangi bir yağış olmamasına rağmen oluşan gökkuşağı ilgiyle izlendi.13 Aralık 2025 Cumartesi 09:56BURSA
Mudanya, 'örnek kıyı kenti' oluyorBursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya’yı, Uludağ’dan denize kesintisiz, ulaşılabilir, çağdaş, sürdürülebilir ve örnek bir kıyı kentine dönüştüreceklerini söyledi.13 Aralık 2025 Cumartesi 09:51BURSA
‘Mor Haritam’ uygulamasına ödülBursa Büyükşehir Belediyesi’nin toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı yenilikçi dijital uygulaması ‘Mor Haritam Bursa', ‘Kadınlar İçin Fayda Yaratanlar’ kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.12 Aralık 2025 Cuma 10:59BURSA
‘Bursa Sanatla Yeşeriyor’‘Bursa Sanatla Yeşeriyor’ başlığıyla düzenlenen ‘Kadın ve Edebiyat Söyleşileri’ programının konuğu yazar Melis Alphan oldu.12 Aralık 2025 Cuma 10:58BURSA
Amatör kalemler Osmangazi’de usta şairlere dönüşüyorOsmangazi Belediyesi, düzenlediği ‘Şiir Yazma Teknikleri ve Analizi’ atölyesiyle, şiire gönül vermiş amatör kalemleri profesyonel bir yolculuğa çıkarıyor.11 Aralık 2025 Perşembe 11:06BURSA
Bursa'da "Balkan ve Roman Gecesi" coşkusuBursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Çalgıcı Mektebi Orkestrası tarafından düzenlenen 'Roman ve Balkan Gecesi' ile vatandaşlar müzik dolu bir akşam geçirdi.11 Aralık 2025 Perşembe 10:04BURSA
Bursa'nın o ilçesinde çeltik ekimi yasaklandıManyas Barajı ve Gölü'ndeki su çekilmeleri sebebiyle Bursa'nın Karacabey ilçesinde bol su isteyen çeltik ekimi yasaklandı.11 Aralık 2025 Perşembe 10:01BURSA
Kestane Bursa Büyükşehir'le filizleniyorBursa Büyükşehir Belediyesi, kentin yüzyıllardır süregelen tarım kültürünün ve gastronomi mirasının simgelerinden olan AB Coğrafi İşaretli Bursa kestanesine can vermek için seferberlik başlattı.10 Aralık 2025 Çarşamba 10:23BURSA
BUÜ ve Nilüfer Belediyesinden işbirliğiBursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Nilüfer Belediyesi, toplumsal fayda odaklı yeni bir işbirliğine imza attı.10 Aralık 2025 Çarşamba 09:56BURSA
Bursa'nın yeni Milli Eğitim Müdürü göreve başladıBursa'nın yeni Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer göreve başladı.10 Aralık 2025 Çarşamba 09:02BURSA
Bursa'nın gururu Kübra Denizci Keskin'den çifte başarıDünyanın ilk ve tek engelli kadın ralli pilotu Kübra Denizci Keskin, Türkiye Ralli Şampiyonası'nın son ayağında co-pilotu Kerem Deveci ile podyumda çifte başarıya imza attı.09 Aralık 2025 Salı 10:01BURSA
Bursa'da depo yangını!Bursa'nın İnegöl ilçesinde meyve kasalarının bulunduğu 2 katlı apartmanın, 1'inci katındaki depo küle döndü.09 Aralık 2025 Salı 09:50BURSA
Bursa’da devrilen ağaç korku dolu anlar yaşattıBursa’da araçların üzerine devrilen ağaç korku dolu anlar yaşatırken, sadece maddi hasarın meydana gelmesi sevindirdi.09 Aralık 2025 Salı 09:49BURSA
Mudanya Üniversitesi öğrencileri sağlık için seferber olduHer dört kişiden biri, yaşamının bir döneminde ruh sağlığıyla ilgili bir sorun yaşadığına dikkat çeken Mudanya Üniversitesi öğrencileri, toplumun ruh sağlığını desteklemek hedefiyle Mudanya sahilinde konuyla ilgili stant çalışmaları başlattı.08 Aralık 2025 Pazartesi 10:59BURSA
Bursa'da yağmur yağdı, fiyatı 300 liradan 100 liraya düştüBursa'nın dağ ilçelerinde yağmurdan sonra bollaşan kanlıca (melki) mantarının kilosu 100 liraya kadar geriledi.08 Aralık 2025 Pazartesi 10:05BURSA
Bursa'da taksiciler şehitleri unutmadıBursa'da Taksiciler Grubu üyeleri, şehitler için düzenledikleri hayır etkinliği kapsamında üç gün boyunca kentin farklı noktalarında vatandaşlara lokma ikramında bulundu.08 Aralık 2025 Pazartesi 09:57BURSA
Bursa'da genç işçi iskelenin 5. katından düştüBursa'nın Gemlik ilçesinde dış cephe kaplaması yaparken iskelenin 5'inci katından düşen işçi ağır yaralandı.06 Aralık 2025 Cumartesi 09:25BURSA
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev değişikliğiBursa İl Milli Eğitim Müdürü değişti. Eski müdür Edirne'ye tayin edilirken yeni Müdür ise Milli Eğitim Bakanlığı'nda Personel Genel Müdürlüğü'nde daire başkanı olan Gürhan Çokgezer atandı.06 Aralık 2025 Cumartesi 09:20BURSA
Göçmenlerin yolculuğu ‘Kimlik’le sergilendiBursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Kültür, Zanaat ve Vatandaşlık’ projesi kapsamında hazırlanan ‘Kimlik’ sergisi ziyarete açıldı.04 Aralık 2025 Perşembe 10:48BURSA
Bursa’ya yeni vergi dairesiBursa Defterdarlığı’na bağlı Büyükorhan, Harmancık ve Keles Malmüdürlüklerinin bünyesinde bulunan bağlı vergi daireleri yetki alanındaki mükelleflerin iş ve işlemleri İl merkezinde yeni kurulan Kozahan Vergi Dairesi Müdürlüğüne devredildi.03 Aralık 2025 Çarşamba 09:42BURSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.