14 Mayıs 2024
  • Bursa12°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C

METRODA BOMBA ŞAKASI KÖTÜ SONLA BİTTİ!

Metroda 'bomba' diye bağıran öğrencilere 1’er yıl, 1’er ay, 10’ar gün hapis cezası

Metroda Bomba Şakası Kötü Sonla Bitti!

22 Eylül 2017 Cuma 15:23

Kadıköy-Kartal Metrosu'nda ellerindeki çantayı yere atıp 'bomba' diye bağırdıkları iddiasıyla yargılanan 3 lise öğrencisinin yargılandığı davada karar çıktı. Öğrenciler, "Ulaşım araçlarının kaçırılması ve alıkonulması" suçundan 1’er yıl, 1’er ay, 10’ar gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezanın 2 yıldan az olmasını dikkate alarak hükmün açıklanmasını geriye bıraktı.
 
İstanbul Anadolu 5. Çocuk Mahkemesinde görülen ve kapalı yapılan karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan öğrenciler M.O.Ö, Y.K. ve A.Y. katılmazken,onları avukatları temsil etti. Duruşmada, son sözleri sorulan sanıkların avukatları, müvekkillerinin suç amacıyla hareket etmediklerini belirterek beraatlerine istediler.
 
ÜÇ ÖĞRENCİ CEZA ALDI
 
Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme hakimi, suça sürüklenen çocuklar M.O.Ö, Y.K. ve A.Yyı, "Ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçundan önce 2’şer yıl hapis
 
cezasına çarptırdı.Mahkeme, suça sürüklenen çocukların olay tarihinde 15-18 yaş grubunda olduğu ve duruşmadaki hal ve tavırlarını da dikkate alarak cezayı 1’er yıl, 1’er ay, 10’ar gün hapis cezasına indirdi.
 
CEZALAR ERTELENDİ
 
Mahkeme, cezanın 2 yıldan az olmasını dikkate alarak hükmün açıklanmasını geriye bıraktı. Bu ceza 3 yıllık denetim süresine tabi tutuldu. Denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlenmediği takdirde açıklanması geri bırakılan hükmün ortadan kaldırılmasını, kasten yeni bir suç işlenmesi durumunda ise hükmün yeniden açıklanacağı tutanağa yazıldı.
 
Öte yandan mahkeme, Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçundan hüküm kurulmasına yer olmadığına hükmetti.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem