18 Mayıs 2024
  • Bursa14°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C

MEME KANSERİNDE ERKEN TANIYA DİKKAT ÇEKİLDİ

Rehabilitasyon hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

Meme kanserinde erken tanıya dikkat çekildi

02 Kasım 2018 Cuma 13:54

MEDİCANA Bursa Hastanesi tarafından Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği ( Onkoday) ve Bursa Balat Lions Kulübü üyelerine Meme Kanseri Farkındalık semineri gerçekleştirildi. Seminerde erken tanıya dikkat çekildi.
 
Bursa haber...
 
Medicana Bursa Hastanesi tarafından Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği ( Onkoday) ve Bursa Balat Lions Kulübü üyelerine geçtiğimiz gün seminer verildi.
 
Medicana Bursa Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersoy Taşpınar, meme kanseri risk danışmanlığı ve meme kanseri cerrahisinde güncel gelişmeler hakkında, Medicana Bursa Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Kadir Hacıkurt, meme kanseri teşhisinde modern teknoloji ve yöntemleri konusu hakkında ve Onkoday Başkanı Füsun Önen de tedavi sürecinde rehabilitasyon hakkında sunumlar gerçekleştirdi.
 
Bursa haber...
 
Medicana Bursa Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersoy Taşpınar burada yaptığı açıklamada, "Meme Taramasının meme kanserine bağlı ölüm oranını %25-30 oranında azalttığı saptanmıştır. Ölüm oranının azalmasında kanser hakkındaki farkındalığın artması ve dolayısıyla erken tanı ile erken evrede teşhis konması etkili olmaktadır.
 
 
Bursa haber...
 
Erken tanıda amaç, toplumda sık görülen ve erken tanındığı zaman yapılacak tedavi ile hastalığın tamamen yok edilme şansı yüksek olan kanser türleri üzerine yoğunlaşmaktır. Tanısı erken konulabilen, dolayısıyla tedavi şansı daha yüksek olan ve toplumda en sık görülen kanserler arasında kadınlarda meme kanseri ve rahim ağzı kanseri geliyor. Erkeklerde ise prostat kanseri ve hem erkek hem kadınlarda ise kalın barsak kanseri ve deri kanserleri bu gruba giren kanser türleridir. Erken tanı önemlidir" ifadelerini kullandı.
 
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa