15 Mayıs 2024
  • Bursa18°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C

MELİH BULU GÖREVDEN ALINDI

Boğaziçi'ne atanması büyük tepki çeken Melih Bulu, görevden alındı...

Melih Bulu görevden alındı

15 Temmuz 2021 Perşembe 13:32

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı. Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne atanması, öğrenci ve akadmesiyenlerin büyük tepkilerine neden olmuştu. Bulu'nun atanmasıyla üniversitede başlayan protestolar, o tarihten beri devam ediyordu.   

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan ilişkin kararlar, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince görevinden alındı.

Karar, Resmi Gazete'de yayımlanmasına rağmen, Melih Bulu Instagram hesabından haberin asılsız olduğunu söyledi. Bulu, daha önce hakkında çıkan istifa haberlerini yalanlarken söylediği "Peki bundan şeyin haberi var mı, mesela benim" yazdığı postuna göndermeye bulunarak "Hakkımda şu an Twitter gündeminde olan konuya cevabım yine eskiden çıkan asılsız haberle aynıdır" dedi.  Ancak ilerleyen dakikalarda, Melih Bulu, bu paylaşımını silmek zorunda kaldı.

YERİNE VEKALETEN ATAMA

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne vekaleten Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin atandığını açıkladı. Rektörlük adaylığı için başvuru ilanına çıkıldığı da kaydedildi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem