20 Mayıs 2024
  • Bursa21°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara27°C

MECLİS'TE YUMRUKLAR KONUŞTU

TBMM'de kavga çıktı

Meclis'te yumruklar konuştu

11 Ocak 2017 Çarşamba 22:35

TBMM Genel Kurulu'nda anayasa değişiklik teklifinin oylaması sırasında AK Parti ve CHP'liler arasında kavga çıktı.
 
Gergin geçen anayasa değişikliği görüşmelerinde milletvekileri birbirini yumrukladı.
 
Oy kullanımı sırasında CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, açık oy kullanan vekilleri cep telefonuyla görüntülemeye çalıştı. Bu sırada AK Parti Grup Başkan vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Kaplan'ı engellemeye çalıştı ve üzerine yürüdü. Bunun üzerine ortakıl bir anda karıştı ve milletvekilleri yumruklarını konuşturdu.
 
CHP milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş'ın kendisinin üzerine yürüdüğünü ve fiziki şiddete maruz kaldığını söyledi.
 
Kaplan, "Boğazım kıpkırmızı, fiziki şiddete maruz kaldım, telefonum bile gasp edildi. Darpedilen ben konuşan sizsiniz. Fiziki müdahaleye uğrayan ben mağdur yine sizsiniz. Bana yapılan fiziki müdahaleyi kınıyorum. Ve boğazım kıpkırmızı. Bir kadına saldırabilecek kadar başkanlık hırsına bürünmenizden dolayı sizi kınıyorum. Yere batsın sarayınız, yere batsın başkanlığınız yere batsın anayasanız." diye konuştu.
 
atma-kaplan.jpg
 
AK Partili Mustafa Elitaş da, "Biraz önceki oylamada, daha önceki oylamalarda uygulanan aynı usulün devam edeceğini kararlaştırmıştık. Ancak burada bir yoğunluk oluştu. Burada hanımefendi benim resmimi çekmeye çalıştı. Ben ‘hanımefendi benim resmi çekmeyin’ dedim. Ancak hanımefendi ‘ben çekerim’ dedi. Bakın jandarmaya itiyacımız yok. AK Parti önergesinin arkasında. AK Parti iç tüzüğün gereklerini yerine getirerek oylarını kullanmaktadır. Herkes gazeteci olmuş. Çıkın gazetecilerin bölümünde çekim yapın. " dedi.
 
58767a320f2544d6808fc871.jpg
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem