17 Mayıs 2024
  • Bursa19°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara11°C

MASTERCHEF 'E FURKAN CEZASI!

RTÜK, TV 8'in "MasterChef Türkiye" programını da masaya yatırdı.

MasterChef 'e Furkan cezası!

06 Kasım 2020 Cuma 13:15

RTÜK,  MasterChef Türkiye'de Mehmet şefin yarışmacı Furkan'a bağırmasını cezasız bırakmadı. Kurul ayrıca, 'Sadakatsiz', 'Ramo' ve 'Öğretmen' dizileri ile 'Gündem Özel', 'Derin Futbol' programlarının yayınlandığı kanallara para cezası kesti.

RTÜK evlilik dışı ilişkileri normal gibi gösteren, çocuk ve gençleri olumsuz yönde etkileyebilecek rol modeller oluşturan "Sadakatsiz" dizisinin yayınlandığı Kanal D'ye, şiddet ve işkence görüntüleri içeren sahnelerinden dolayı "Ramo" dizisini izleyiciyle buluşturan Show TV ile öğretmenlik mesleğinin itibarını zedelediği kanaatine varılan "Öğretmen" dizisini ekranlara taşıyan FOX TV'ye idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

TELE 1 ekranlarında izleyicileriyle buluşan "Gün Başlıyor" programında sunucunun, ‘yayında küfür içeren ve polis teşkilatını hiçbir kanıta, bilgi ve belgeye dayanmayacak şekilde zan altında bırakan sözlerini tespit etti.

RTÜK, yayıncı kuruluş hakkında 6112 sayılı Kanun'un 8. maddesi uyarınca "İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez" ilkesinin ihlali nedeniyle yayıncıya idari para cezası uygulanmasına hükmetti.

RTÜK, TV 8'in "MasterChef Türkiye" programını da masaya yatırdı.

Programda yarışmacılardan Furkan'ı ağlatarak, stüdyodan çıkmasına sebebiyet verebilecek derecede yüksek ses tonu ile sarf edilen ifadeler ve yarışmacıya bağırılmasının insan onurunu zedelediği hükmüyle yayıncı kuruluşa idari para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem