22 Kasım 2024
  • Bursa21°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

LOJİSTİĞİN KALBİ MALTEPE'DE ATIYOR

Maltepe Üniversitesi'nde ele alınacak

Lojistiğin kalbi Maltepe'de atıyor

21 Mart 2017 Salı 12:30

Dünya'da ve Türkiye'de en çok büyüyen 3 ana sektörden biri olan lojistik sektörü tüm bağlantılarıyla Maltepe Üniversitesi'nde düzenlenen '7. Lojistik ve Ticaret Buluşması'nda ele alınacak.
Maltepe Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölümü tarafından bu yıl yedincisi düzenlenecek olan “Lojistik ve Ticaret Buluşması” akademisyen, ilgili sektör temsilcileri ve öğrencileri bir araya getiriyor. Lojistik sektörünün Türkiye ekonomisindeki öneminin, geliştirilmesi için gerekli olan yatırımların ve hedeflerin tartışılacağı “Lojistik ve Ticaret Buluşması” 23 Mart Perşembe günü, 09:00-15:00 saatleri arasında Maltepe Üniversitesi Kültür Merkezi Dr. Reşit Galip Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Maltepe Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, küreselleşme süreciyle birlikte teknoloji, iletişim ve ticaret alanında ekonomilerin birbirlerine entegre olduğu ve bu durumun malların güvenli bir şekilde ulaştırılmasını son derece önemli bir konu haline getirdiğini ifade etti. Bunun kavramsal ifadesi olan lojistiğin, bir malın doğru yerde, doğru zamanda, doğru miktarda, en yüksek kalitede, en güvenli bir biçimde ve uygun maliyetlerle bulundurulması olarak tanımlanabileceğini söyleyen Prof. Dr. M. Tanyaş, Türkiye'nin Doğu ile Batı arasında 600 milyar dolarlık mal hareketinin geçiş noktasında bulunduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. Tanyaş; ülkenin karayolları, demiryolları, üç tarafını çevreleyen denizleri, havalimanları ve dağıtım merkezleri ile Avrasya ticaretinin merkezinde, Batı Avrupa, Balkanlar, Karadeniz, Kafkasya, Orta Asya, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'nun bağlantı merkezi konumunda yer aldığını kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi