15 Mayıs 2024
  • Bursa8°C
  • İstanbul10°C
  • Ankara1°C

LGBTİ'DEN SUÇ DUYURUSU

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelen bir grup LGBTİ üyesi, planladıkları ancak valilik tarafından izin verilmeyen yürüyüşleriyle alakalı açıklama...

LGBTİ'den suç duyurusu

20 Haziran 2016 Pazartesi 14:47

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelen bir grup LGBTİ üyesi, planladıkları ancak valilik tarafından izin verilmeyen yürüyüşleriyle alakalı açıklama yapan tüm kuruluşlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye önüne gelen ve basın açıklaması yapan Deniz Gedizlioğlu "24. İstanbul LGBTİ Onur Haftası Komisyonu olarak Taksim'de dün gerçekleşen 7. Trans onur yürüyüşü basın açıklamasının polis tarafından gaz bombası, plastik mermi ve gözaltılarla engellenmek istenmesinin, LGBTi'yi yıldırmayacağını, tam tersine bundan sonra seslerinin daha güçlü çıkacağını açıklıyoruz. 26 Haziran Pazar günü LGBTİ olarak Taksim'de bir basın açıklaması yapmak istiyor, valiliğin bir kez daha saldırı kararı vermek yerine toplumu birleştirici, sağ duyulu ve insan haklarına saygılı bir tutum alarak barışçıl ve güven içinde açıklama yapmamızı güvence altına almasını istiyoruz'" dedi.

Grubun avukatlığını üstlenen Levent Pişkin ise "Yapılan açıklamalar, hedef gösterme, suç işlemeye teşvik, ayrımcılık, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, hakaret, tehdit, demokratik hakların kullanılmanın engellenmesi gibi çeşitli suç tiplerini içeriyor. Dilekçemiz zaten bu konularla alakalı. Valiliğin ise bu tehditleri bahane göstererek yürüyüşü yasaklaması gerek uluslararası sözleşmelere gerekse iç hukuktaki kanun ve anayasalara tamamıyla aykırıdır. Suç duyurusunda bulunarak takibini yapacağız. LGBTİ üyelerini hedef gösterenleri, ölümü hak görenleri, nefrete teşvik edenleri yasal hakkımızı toplumsal mücadele alanında sürdüreceğiz. Suç duyurusunu Müslüman Anadolu Gençlik, Alperen Ocakları, ÖZGÜR-DER, Tembihname, Büyük Birlik Partisi kısaca konuyla ilgi açıklama yapan herkesle ilgili yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından Adliye binasına giren grup, dava açılması talebiyle şikayette bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem