12 Mayıs 2024
  • Bursa11°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

LANSMAN TARİHİ BELLİ OLDU

Yerli otomobilin tanıtım tarihi belli oldu

Lansman tarihi belli oldu

20 Aralık 2019 Cuma 15:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobilin 27 Aralık günü Gebze'de tanıtılacağını söyledi. Yerli otomobilin gösterimi beklenenden uzun zaman aldı. Hatta bu yüzden otomobili üretecek ortak girişim grubu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirilerini de almıştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerli otomobil için ”27 Aralık Cuma günü Gebze'de düşünüyoruz. Hayırlısı bakalım” açıklaması ardından yerli otomobilin örtülü fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

2011’den beri gündemde olan yerli oto için süreç, 2017’de hız kazandı. Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding 2017’de Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü, imzalandı.

Projedeki firmanın yanı sıra TOBB da şirkete ortak oldu. Gebze’de 6 ortaklı projede imzalar atılarak, 31 Mayıs 2018’de Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TOGG) ismiyle projeyi gerçekleştirecek şirket kuruldu. TOGG CEO’luğuna Haziran 2018’de Mehmet Gürcan Karakaş getirildi ve faaliyetler Gebze’deki Bilişim Vadisi’ne taşındı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem