24 Aralık 2025
  • Bursa8°C
  • İstanbul11°C
  • Ankara2°C

KREMLİN’DEN TÜRKİYE’YE CEVAP

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Türk hava sahasının ihlali ve Rusya’nın Ankara Büyükelçisi’ne nota verilmesi ile ilgili açıklama yaptı. Peskov, Rus jetinin Türk hava sahasını ihlali ile ilgili verileri inceleyeceklerini söyledi.

Kremlin’den Türkiye’ye cevap

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Türk hava sahasının ihlali ve Rusya’nın Ankara Büyükelçisi’ne nota verilmesi ile ilgili açıklama yaptı. Peskov, Rus jetinin Türk hava sahasını ihlali ile ilgili verileri inceleyeceklerini söyledi.

Suriye’de devam eden operasyonlarının Türkiye-Rusya ilişkilerine zarar vermesi ile ilgili bir soruya yanıt veren Peskov, “Suriye operasyonu Türkiye ile ilişkilerimiz bozmaz. Türkiye ile bizim çok yönlü ikili ilişkilerimiz var. Bu ilişkiler karşılıklı verimli ilişkiler bakımında çok sağlam temellere oturuyor. Rusya uçağı ile ilgili olaya gelince, bizim Büyükelçimiz (Andrey Karlov) Türkiye Dışişleri Bakanları’na çağrıldı. Kendisine belirli veriler hatırlatıldı. Bunlar incelenecek…” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşme takvimine yanıt veren Peskov, “Şu an bu şekilde görüşme planı yok. Ancak ikili ilişkiler çerçevesinde temas sürüyor. Gelecekte bu tür görüşmeler öngörülüyor. Ancak acil bir görüşme henüz planlanmadı.” bilgisini verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem