10 Mayıs 2024
  • Bursa21°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara23°C

'KPSS SORULARI ÇALINDI' İDDİASI

KPSS soruları için şoke eden iddia...

'KPSS soruları çalındı' iddiası

02 Ağustos 2022 Salı 16:15

Geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumu ile ilgili çarpıcı bir iddia CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya tarafından ortaya atıldı. Kaya, soruların daha önceden bir yayınevi tarafından bilindiğini ileri sürerek, "Bir yayınevinin soru kitapçığındaki 20 sorunun 20'si de tıpatıp aynı çıktı. Daha önce FETÖ'nün elemanları sınav sorularını çaldı, yandaşlarına verdi dediniz peki şimdi FETÖ de yok bu sorular nereden çıktı?" diye sordu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Sözcü'nün haberine göre; 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavının ardından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Bazı sosyal medya kullanıcıları bir yayınevi(Yediiklim Yayınevi)nin deneme sınavlarında sorduğu soruların şıklarına kadar aynı olduğunu ileri sürdü.

Sosyal medyada büyük tepki çeken bu olayın ardından sınava girenler YÖK ve ÖSYM Başkanı’nın istifaya davet etti. Bazı sosyal medya hesapları ise soruların hocaya ait olduğunu ve telif haklarını aldıktan sonra soruları çözdüklerini kaydetti. Şaibeler ile gündeme gelen KPSS’ye dair yetkili kurumlar tarafından ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem