28 Mart 2024
  • Bursa25°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara20°C

“KLONDİKE” FİLMİ VİZYONA GİRDİ

Ukrayna-Türkiye ortak yapımı “Klondike” filmi, Türkiye’de vizyona girdi...

“Klondike” filmi vizyona girdi

12 Kasım 2022 Cumartesi 14:52

Dünya prömiyerini sinemanın en önemli festivallerinden olan Sundance Film Festivali’nde ve Avrupa prömiyerini 72. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde yapan “Klondike” her iki festivalden de ödülle dönmeyi başardı. 

Türkiye’de Başka Sinema tarafından dağıtıma çıkan “Klondike” aynı zamanda Ukrayna’nın Oscar Adayı ve Amerika’da otoriteler tarafından Oscar’ın en güçlü adayları arasında gösteriliyor. 

“Klondike”, Ukrayna-Rusya sınırında yaşayan hamile bir kadın olan Irka (İrka)’nın, ayrılıkçı gruplar tarafından kuşatılan köyündeki evini terk etmeyişini konu alıyor. Irka ve ailesinin, 17 Temmuz 2014 günü kendilerini uluslararası bir uçak felaketinin merkezinde bulmalarıyla başlayan olayların anlatıldığı Ukrayna Devlet Film Ajansı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TRT 12 Punto ortak yapımı filmde, çekildiği dönemde ayak sesleri gelen bir savaşın kasvetli tasviri titiz şekilde işleniyor. 

Yönetmen Maryna Er Gorbach’ın ilk uzun metrajlı filmi olan “Klondike”, 2022 yılında Berlin Film Festivali’nin Panorama bölümünde “Ekümenik Jüri”; Sundance Film Festivali’nde Dünya Sineması – Dramatik bölümünde “En İyi Yönetmen” ve İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale Ulusal Yarışma bölümünde “En İyi Film”, “En İyi Görüntü Yönetmeni”; Ankara Film Festivali’nde       “En İyi Görüntü Yönetmeni”, “En İyi Müzik Yönetmeni”, “En İyi Sanat Yönetmeni”; Antakya Film Festivali’nde “En İyi Film”, “ En İyi Yönetmen” gibi çok sayıda ödüle layık görüldü. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sinema-TV