28 Mart 2024
  • Bursa22°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C

KIZLARSORUYOR'DAN YILIN EN’LERİ

KızlarSoruyor, Yılın En’leri Anketleri ile dizi ve müzik dünyasının nabzını tuttu...

KızlarSoruyor'dan Yılın En’leri

29 Aralık 2022 Perşembe 14:54

Soru cevap platformu KızlarSoruyor, 7.’sini gerçekleştirdiği Yılın En’leri Anketleri’nde magazin, dizi ve sosyal medya dünyasının nabzını tuttu. Anketlerde, Netflix Yılın En İyi Platformu seçilirken, Yılın En İyi Dizisi de Kaçış oldu. Merve Boluğur ise Yılın En İyi Instagram Fenomeni kategorisinde birincilik bayrağını taşırken, Tarkan’ın Geççek şarkısı da müziğin en’leri listesinde zirveye yerleşti.

KızlarSoruyor platformu, yeni yıla sayılı saatler kala 2022’nin en’lerini açıklıyor. Platform, 7.’sini gerçekleştirdiği Yılın En’leri Anketleri’nin sonuçlarıyla sosyal medya ve dizi/film dünyasının nabzını tuttu. Katılımcıların toplam 10 dalda oy kullandığı anketlerde Disney, Amazon Prime, Exxen, BluTV, BeIN CONNECT ve Gain’in aday olduğu Yılın En İyi Platformu kategorisinde %49’luk oy oranıyla Netflix birinci seçildi. Çevrimiçi platformların ve televizyon kanallarının baz alındığı Yılın En İyi Dizisi kategorisinde ise Kaçış dizisi %65’lik oyla zirveye yerleşti. Bunu %10 ile Yalı Çapkını, %9 ile Tozluyaka ve %8 ile Duy Beni takip etti.

Yılın En İyi Kadın ve Erkek Oyuncusu Cemre Baysel ve Engin Akyürek oldu

Anketlerde, Kardeşlerim dizisinden Su Burcu Yazgı Coşkun ve Onur Seyit Yaran, %65’lik bir oy oranıyla 2022’nin En İyi Dizi Çifti seçildi. Yalı Çapkını dizisinin çifti Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir de ikinci sıraya yerleşti. Dizi ve film sektörünü mercek altına alan anketlerde oyların neredeyse yarısını (%49) alan Cemre Baysel Yılın En İyi Kadın Oyuncusu, %48’lik oy oranına sahip olan Engin Akyürek ise Yılın En İyi Erkek Oyuncusu oldu. Yılın En İyi Çıkış Yapan Oyuncusu olarak da Su Burcu Yazgı Coşkun gösterildi.

Merve Boluğur En İyi Instagram Fenomeni seçildi

Özellikle Z jenerasyonunun yakından takip ettiği sosyal medya platformlarında Yılın En İyi Instagram Fenomeni bayrağını Merve Boluğur taşırken, ikinci ve üçüncü sıraya da Selin Ciğerci ve Gizem Hatipoğlu yerleşti. Popülaritesi gün geçtikçe artan TikTok’un en iyi fenomeni de oyların %62’sini toplayan Cellat oldu. Şahan Gökbakar ise Yılın En İyi Twitter Fenomeni seçilerek, Tarkan, Yıldız Tilbe ve Gökhan Özoğuz’u geride bıraktı. Müzik dünyasını da es geçmeyen anketlerin katılımcıları ‘dinlemekten bıkmıyorum’ diyerek Tarkan’ın Geççek şarkısını Yılın En İyi Şarkısı kategorisinin başına koydu. Geçtiğimiz yıl Türkçe Rap alanında şarkılarıyla yankı uyandıran Sefo ve Capo’nun Isabelle eseri de ikinci seçildi.

Bu yıl ilk kez yılın En Öne Çıkan Kadını seçildi

Türkiye’nin ünlü soru cevap platformu KızlarSoruyor, genç kadınların eğitim ve kariyer hayatında ihtiyaç duyduğu ilham, teşvik ve motivasyonun kaynağı olabilmek adına başlattığı, sosyal sorumluluk projesi ‘Kızlar Bir Adım Öne’yi de hayata geçirdi. Proje kapsamında Kızlar Bir Adım Öne ekibi, genç yaşında ulaştığı büyük başarı, çalışma disiplini ve azminden dolayı Aysu Türkoğlu'nu 'Yılın En Öne Çıkan Kadını’ özel ödülüne layık gördü.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Magazin