19 Mayıs 2024
  • Bursa25°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara26°C

KILIÇDAROĞLU'NDAN ZAFER ÇAĞLAYAN AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, partisine katılım töreninde konuştu...

Kılıçdaroğlu'ndan Zafer Çağlayan açıklaması

10 Eylül 2017 Pazar 15:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD'de tutuklama kararı çıkarılması için "İçime sindiremiyorum." açıklamasında bulundu.
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da partisine katılım töreninde yaptığı konuşmada, "Türkiye Cumhuriyeti'nde bakanlık yapmış birisinin Amerika'da yolsuzluk davasında yargılanmasını ben içime sindiremiyorum." dedi.
 
Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Bizim mahkemelerimiz yok mu, bizde adalet yok mu, bizde hak-hukuk yok mu? Hepsi var. Var da 'var' diyenler o makamlarda oturmuyorlar. Bu toplumun vicdanında, bu toplumun sağduyusunda ahlak vardır, hak vardır, hukuk vardır, adalet vardır. Biz bunları söylerken hiçbir ayrım yapmadan toplumun her kesimini kucaklayarak, her kesimin sorunlarını dinleyerek ortak çözümler üreterek bir arada sorunları çözmeye odaklandık, odaklanacağız da."
 
CHP olarak, bu ülkenin bütün insanlarını kucakladıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bu ülkede yaşıyorsak, aynı havayı teneffüs ediyorsak, o insanları kucaklıyoruz. O insanların düşüncelerine, siyasi görüşlerine saygı gösteriyoruz. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Bir daha altını özenle çiziyorum. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Sorun, sorunu çözme kapasitesine sahip olanların belli mevkilerde olmamasıdır. O nedenle bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, 'neden şikayet ediyorsanız, neden dertliyseniz, terörden mi dertlisiniz? Sorun çözülebilir. Çiftçi, emekli, taşeron işçisi, memur, toplumun her kesimi 'yeteri kadar pay alamıyorum' mu diyor milli gelir pastasından? Bunların hepsi çözülebilir.' Çözülemeyecek sorun yoktur. Sorunu çözeceğiz, çözmeye kararlıyız. O nedenle halkımızın her kesiminden destek bekliyoruz."
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem