19 Mayıs 2024
  • Bursa16°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

KILIÇDAROĞLU DİYARBAKIR'DA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da temaslarda bulundu...

Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da

10 Mart 2022 Perşembe 14:01

umhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır programında bin 300 kişinin üye katılım töreninde partililere rozet taktı. Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi bu bölgeye gelmedi. CHP’nin bölgede fazla oyu yok bunun da farkındayım. Ama bunun kabahati Diyarbakırlılarda değil, bunun kabahati bizde” dedi.   

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, defalarca planlanıp iptal edilen Diyarbakır programına gerçekleştirdi. Dün akşam kente gelen Kılıçdaroğlu, partililer tarafından havalimanında karşılandı. Kılıçdaroğlu, partililer birlikte Sur ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra Sezai Karakoç Kültür Merkezine geçerek üye katılım töreninde partililere rozet taktı. 

Kongre merkezinde konuşan Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’da olmaktan, Diyarbakırlılarla beraber olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. "Yaşadığınız sıkıntıları biliyorum" diyen Kılıçdaroğlu, büyük sıkıntılar yaşanıldığını, bunun farkında olduklarını ifade etti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki günlük Diyarbakır programına Sur ilçesinde esnaf ziyaretiyle başladı. 
Melikahmet Caddesinde bulunan esnafı tek tek dolaşan Kılıçdaroğlu, esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledikten sonra Dengbej Kültür Evine geçti. 

Kültür evi yetkilisi ve burada bulunan ses sanatçılarıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Kürtçe uzun hava dinledikten sonra, Dengbej kültürünün çok zengin bir kültür olduğunu ve kaybolmasını istemediklerini belirterek, bunun yaşatılması için verilen mücadelenin takdire değer olduğunu söyledikten dışarıya çıkarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 


 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem